REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SCANDAL MONSTRU la Primăria Ciorcârlia. Un consilier lansează ACUZAŢII GRAVE la adresa secretarei

SCANDAL MONSTRU la Primăria Ciorcârlia. Un consilier lansează ACUZAŢII GRAVE la adresa secretarei

Replica API 17 ianuarie 2018 | 00:00 1180

Nemulțumiri în rândul consilierilor locali de la Ciocârlia! Câțiva consilieri se plâng de secretarul comunei, Florentina Tincuța Hanu, care, potrivit acestora, ar bloca buna desfășurare a activității acestora. Mai precis, aceștia susțin că nu primesc convocatoarele la timp, nu li se pune la dispoziție documentația aferentă proiectelor de hotărâre și li se refuză accesul la documente. Pe de altă parte, secretara neagă acuzațiile și punctează că sunt doar răutăți din partea acestora.

Constantin Pitorac a precizat pentru coditianul „Replica” de Constanța faptul că i se îngrădesc drepturile de consilier local în cadrul Consiliului Local Ciocârlia de către secretarul instituției, Florentina Tincuța Hanu. „Nu mi se oferă documentele să le citesc. Primesc convocatorul cu câteva zile înainte. Nici măcar copii după acesta nu îmi dă”, a punctat revoltat consilierul.

Mai mult, acesta susține că a depus încă din luna septembrie 2017 o sesizare la Instituția Prefectului Constanța. „Pe 29 septembrie 2017 am depus o nouă sesizare la Prefectura Constanța, dar nu am primit răspuns nici în prezent. Sunt abuzuri și trebuie făcut ceva! Am depus sesizare și la DNA. Aceștia au zis că nu este de competența lor și a ajuns dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. Asta se întâmpla în octombrie. Nu am mai aflat nimic de atunci”, a mai spus Pitorac.

Florentina Tincuța Hanu neagă acuzațiile care i se aduc de către consilieri. „Nu este adevărat. Procedura ca și convocare, nu are rost să v-o spun, căci o știți. Se face convocatorul, se fac pe comisii de specialitate ședințe. Având în vedere că consilierii locali sunt agenți economici sau nu pot, s-a stabilit ca aceste comisii să se facă înaintea ședinței. Se dezbat proiectele.

Din 13 consilieri este unul singur care cere copie după convocator – Constantin Pitorac”, a punctat femeia. „Nu am avut nicio reclamație niciodată. Sunt secretar de 20 de ani. Sunt răutăți și dacă stați de vorbă cu ceilalți consilier sau să participați la ședințe. Nu am făcut niciodată prostii”, a spus în apărarea ei secretara.

Prefectura Constanța confirmă primirea sesizării formulate de către consilierul Constantin Pitorac la data de 29 septembrie, iar aceasta a fost înaintată Corpului de Control, care ar fi efectuat verificările la instituție. „Primăria Ciocârlia chiar este un exemplu pentru celelalte”, a declarat prefectul Ioan Albu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti din primarie au furat falsificat tot locuitori nu sint de vina primaru e un hot are avere de unde a trecut tot pe numele lu costel alt hot care nu a muncit nicaieri afara cu ei din primarie
0
2
Dragomir cu secretara hotu de Stratulat cu Violet
14
84
Sex in grup
15
84
Primaria este un exemplu de nepotisme, relatii extraconjugale si relatii intime in grup, poftim, reformulat! Poate nu mai stergeti comentariul!
10
85
Are datorie la rod bun 300 milioane. A falimentar pitcon trans si a transferat totul pe numele copilului. Un tepar
101
0
Pitirac hot de calitate da si secretara sugace nr 1
27
86
Sa vina DNA
39
80
Cea ma mare hotie in primaria Ciocarlia pentru 500 m patrati care trebuiau sa dea la tineri sasi faca case se cere 2.500 de euro hotii
17
102
la supt pe primar de 20 de ani tocmai dasta sa despartit...suge bine
48
96
isi va rezolva problemele personale cazand la pace acum cu primaul si secretarul comunei ,vorbim pana in 20220 cand ii expira mandatul de consilier.
44
3
Pitorac este un mare tepar care a inselat jumatate de comuna cu seminte de la Rod bun stiu localnicii are datorii la toate bancile din judet. Decat sa faca plangeri mai bine si.ar rezolva problemele personale.
123
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614