REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
19.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal monstru la Universitatea „Ovidius”: studenţii acuză ILEGALITĂŢI la cazarea în cămine

Scandal monstru la Universitatea „Ovidius”: studenţii acuză ILEGALITĂŢI la cazarea în cămine

Replica API 29 septembrie 2014 | 01:21 1935

Nereguli la repartiţiile în cămine

Nereguli la repartiţiile în cămine

Reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti din Universitatea „Ovidius” Constanţa au avut o zi de pomină, sâmbătă, dominată de un scandal de proporţii cu prorectorul instituţiei, pe care îl acuză de organizarea netransparentă a procesului de cazare în cămine.

Întâlnirea a fost organizată de Federaţia Organizaţiilor Studenţeşti din Universitatea „Ovidius” din Constanţa (F.O.S. – U.O.C.), iar la dialog au fost invitaţi colegii de la Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, membri ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (A.N.O.S.R.). Toate bune şi frumoase, până la descoaserea situaţiei repartiţiilor în cămine, unde tinerii şi părinţii prezenţi au constatat nereguli grave, printre care amintim: cazarea anumitor studenţi s-a efectuat după media din anul universitar 2012 – 2013 şi nu a anului 2013-2014, aşa cum ar fi trebuit să fie normal; în sistemul informatic apar studenţi care deşi sunt din alte localităţi, la mai mult de 40 de km, sunt menţionaţi ca fiind constănţeni şi ca urmare nu pot primi drept de cazare; au fost cazaţi studenţi care ar trebui să fie pe listele de aşteptare, ceea ce contravine regulamentului; nu există o procedură prin care studenţii pot face schimb de locuri între cămine, ducând astfel la nemulţumiri ale acestora, precum şi la vânzarea acestor locuri; pe listele de cazare au fost afişaţi studenţi de la forma de şcolarizare buget, înregistraţi ca fiind la forma de şcolarizare cu taxă, se arată într-un comunicat al F.O.S. – U.O.C., organizaţie care îl arată cu degetul pe responsabilul de aceste nereguli, prorectorul Eduard Circo şi care „nu a dorit şi nu doreşte o întâlnire cu reprezentaţii organizaţiilor studenţeşti pentru rezolvarea problemelor survenite”, susţin studenţii.

„La C2, la Ovidius, e un mare scandal aici. S-au făcut mânării la cazări. Prorectorul care se ocupă, Eduard Circo, e responsabil. Studenţii cu medii mari n-au primit cămin, cei cu medii mici au primit. Cei de la taxă au primit, cei de la buget n-au primit cămin. Sunt o grămadă de studenţi nemulţumiţi, cu părinţi, “cu căţel, cu purcel”, că n-au primit cămin”, a declarat unul dintre tinerii prezenţi, sâmbătă, la scandalul de la Ovidius, pentru „Replica”. Studenţii de la „Ovidius” sunt hotărâţi să meargă mai departe cu solicitările şi promit că vor merge cu problema la Ministerul Educaţiei. „Acţiunile viitoare ale organizaţiilor studenţeşti din U.O.C. vor fi discutate în următoarea Adunare Generală a A.N.O.S.R – ului, unde se va stabili, în caz de nesoluţionare a acestor doleanţe, calendarul mişcărilor de protest, precum şi informarea M.E.N. cu privire la aceste nereguli”, se mai arată în comunicatul F.O.S. – U.O.C. De precizat că la „Ovidius” cazările vor continua şi în următoarele zile, iar cel mai ieftin loc în cămin este 165 de lei, pentru studenţii de la fără taxă, iar cel mai scump - 280 de lei, la cu taxă. Universitatea Ovidius dispune de 1.300 de locuri de cazare, în patru cămine.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367