REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Scandal! Operatorii de pe litoral cer începerea școlii pe 18 septembrie, elevii vor altceva

Scandal! Operatorii de pe litoral cer începerea școlii pe 18 septembrie, elevii vor altceva

Cristina BĂRBUCEANU 1 februarie 2023 | 00:00 3502

Patronatele de pe litoral au propus ca anul școlar 2023-2024 să înceapă pe 18 septembrie, nu pe 11 septembrie, cum a stabilit Ministerul Educației, astfel încât turiștii să nu fie nevoiți să-și scurteze concediile, iar cât mai mulți bani să ajungă în conturile operatorilor. Pe de altă parte, Asociația Elevilor din Constanța nu îmbrățișează deloc această idee a patronatelor pe motiv că, dacă vacanța de vară se va prelungi, Examenele Naționale se vor da în miezul verii, iar elevii nu le vor putea face față din pricina căldurii excesive. 

Scandal! Operatorii de pe litoral cer inceperea scolii pe 18 septembrie, elevii vor altceva

Sunt frumoase vacanțele elevilor, și, totodată, din ce în ce mai numeroase. Desigur, cea mai frumoasă este vacanța de vară, și este așa mai ales pentru cei care au afaceri pe litoral și profită la maxim de orice ocazie să își rotunjească veniturile. Toată lumea se bucură de vacanța de vară deoarece este foarte lungă și sunt numeroase activități pe care oamenii le pot face, mai ales la malul mării.

Scandal! Operatorii de pe litoral cer inceperea scolii pe 18 septembrie, elevii vor altcevaElevi pe litoral

Patronatul RESTO Constanţa şi patronatele „Eforia turistică”, Mamaia Nord, Costineşti şi Tulcea-Delta Dunării au venit cu o idee, desigur excepțională pentru cei care au afaceri pe litoral: anul școlar 2023-2024 să înceapă pe 18 septembrie, deși Ministerul Educației a anunțat, prin Ordin de Ministru, că aceasta va începe pe 11 septembrie. Patronatele au invocat faptul că astfel, elevii, părinții lor, dar și cadrele didactice mai bine se vor bucura de o săptămână în plus în vacanța de vară decât să existe acea săptămână de vacanță în octombrie. Desigur, motivele considerăm că nu sunt chiar relaxarea tuturor ci, mai degrabă, profitul comercianților de pe litoral. 

Scandal! Operatorii de pe litoral cer inceperea scolii pe 18 septembrie, elevii vor altcevaElevă în vacanța de vară

Asociația Elevilor din Constanța nu prea vede cu ochi buni această idee a patronatelor. Astfel că, Ariana Dudună, președintele Asociației, a declarat: „Considerăm că începerea școlii ar trebui să fie pe 4 septembrie, nu pe 11 sau 18 septembrie tocmai pentru că majoritatea statelor europene încep școala în prima zi de luni din luna septembrie și, în contextual începerii școlii pe 11 sau 18 septembrie, practic, Examenele Naționale s-ar desfășura mai târziu când este foarte cald, temperaturile sunt foarte ridicate. Elevii nu s-ar putea concentra pentru că nu toate școlile au infrastructura necesară să desfășoare cursuri sau examene în luna iulie, sau chiar spre mijlocul acestei luni. Deci vorbim de o perioadă în care temperaturile sunt foarte ridicate”.

Scandal! Operatorii de pe litoral cer inceperea scolii pe 18 septembrie, elevii vor altcevaAriana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța

Înțelegem de aici că elevii spun un mare „Nu” deciziei patronatelor și rămâne de văzut cine va câștiga în acest sens, ce decizie va lua, în final, Ministerul Educației.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce cauta umflata aia plină de C ăcat în public? Nu e în stare decat se dea în față ca o vaca ce este. Du-te fă lângă barbatc'tu în pușcărie nenorocita dracului. Câtă scârbă îmi poate face aceasta nenorocită
3
0
pe patronatele si patronii din HORECA! La faliment cu voi, lipitori imputite!
5
0
Plaja este plina de bisnitari, caini, mizerie, bodegi(pardon - magazine) cu preturi de cel putin 3 ori mai mari; majoritatea personalului - fara educatie cum sa se poarte cu clientii; o multime de blocuri cu apartamente care inchiriaza la n***u, fara nici o regula, de asta nu mai merge nimic pe litoral, nicidecum inceperea scolii cu cateva zile mai tarziu. Nu aveti viziune, nici educatie comerciala la standardul european. Prevad ca si anul asta Mamaia va fi goala, mai ales cu razboiul la usa
9
0
Inainte sa citesc am crezut ca vor si operatorii de pe Litoral la ...scoala!Conteaza ce vor scolarii si profesorii,restul e doar aspect...comercial!
10
0
Nimeni nu trebuie sa se bage peste educatia copiilor. Cu atat mai putin cei care nu sunt in stare sa-si organzeze propria treaba si sa mentina standarde de calitate si curatenie. Nu-si dau seama cat de p******i sunt, caci altfel nu ar fi cerut ceea ce cer. Dar, este o vorba, nu-i duce capul saracii..., iar tupeul si autosuficienta ii poarta pe aripile suficientei personale. Bravo copiilor pentru modul MULT mai intelegient in care inteleg scoala! Ar trebui, daca ar fi la acelasi nivel intelectual cu echipa de mesteri Horeca, copii sa le explice cum sa faca turism...sigur ar fi foarte receptivi....
8
0
la jegul de turism ce se practica pe litoral cu camere imputite si alimente expirate chiar daca e vacanta lumea se duce la bulgari,greci sau turci. la cipanezi mananci oi moarte de la Midia
11
0
Elevii vor sa inceapa la 1 octombrie si sa termine la 1 iunie. Restul sunt povesti si interese ale tuturor jighimelelor care profita de pe urma copiiilor si a sistemului de educatie
7
1
15 Septembrie , asa cum a mai fost ! Pe vremea cand se facea carte in tara asta , data era fixa , fara abateri de la regula...exceptie fiind doar daca pica Duminica !
19
1
Nu m-aș pune la masă cu o javra ca madama cursului nici mort. Dar dacă sunt de-o teapă cu javra javrelor și mâncătoare de c ăcat a turismului e normal. Are vaca și emisiune la un post de ciorditori locali .
20
0
Corina balenuța. Cum face ea și desface s*****a nu face nimeni. Ați văzut o regina să ia M UIE? O aveți în poză
14
0
ce are sula cu prefectura! de cind stabilesc ei despre scoala? nici nu au trecut pe acolo, altfel si-ar fi vazut lungul nasului. in agricultura vor subventii, astia nu vor tva, etc, etc. urmeaza sa ne cazeze la ordin in hotel. dupa ce ne-au blagoslovit cu preturile si calitatea serviciilor, ce mai vor?
16
1
Sa va iau în scula afacerile și prețurile că la Ibiza și să falimentați, jegguri umane
22
0
Primeaza interesul elevilor,al invatamantului Carciumarii sa invete cum se face administrarea afacerii in asa fel incat sa aiba clienti de bunavoie. Cat de cretin sa fii,sa impui programe de invatamant la cererea alora care se ocupa cu altceva decat cultura,educatia? Cat tupeu nesimtit au dezvoltat astia de la Horeca? Platesc extrem de p***t personalul,bazandu-se ca ospatarii sunt aproape obligati sa lase bacsis si acum vin sa incalece invatamantul? Ia luati voi flit mai,golanilor!
19
0
Bravo copiii,macar voi sa nu-i lasati pe-astia sa-si bata joc voi
15
3
Cel mai bine ar fi să nu mai existe vacanță de vară, ci numai de iarna pentru ca am văzut în ultimul timp tot poporul vaicarindu se că nu avem zăpadă pentru schi iar domnii elevi n ar mai sustine examene pe căldură. In consecinta sa dispara litoralul romanesc iar in locul hotelurilor sa facem scoli multe pentru a creste bugetul de stat si nu va mai amestecati unde nu va pricepeti! Lasati organizatiile de elevi sa hotarasca pentru ca ei stiu cel mai bine cum sa ne faureasca un viitor minunat in iarba!!!
4
8
Pentru cei șase pitici din poza si mama litoralul r*mânesc va doresc o vara de ne uitat
15
0
Personajele din imagine, pe cine reprezinta? Astia-s operatori? Cu un fast food si o taraba, esti operator turistic?
28
1
asociatiile astea de cippanezi nu vor decat parati si atat . Sa-si vada de mucegaiul din hotelurile lor si de mancare reincalzita ca primesc destule bonuri de vacanta de la stat . Sa lase scoala ca ei si asa nu au. Prima generatie de incaltati cu bunici cu cruce in frunte . Si Cleosparta mult ruj a lui mazare sa ne lase cu asociatiile ei ca pe toate le-a cazut in cap de buna ce e .
21
0
Cine-s astia? Don corleone, ce iti strici imaginea stand la masa cu toti ciorditorii? Il padrino, mqi schimbi etichetele pe la Metro, Selgros? Balabane, ce cauti ma acolo, trevi la wc-ul tau. Face ce face, si va mai suge f**a esuata de ceva euroi.
20
0
In poza nu vad decat sagati si fomisti, stati dracu cuminti
23
1
Pe elevi, i-a intrebat cineva? De acord or fii doar progeniturile care se 3.14sha pe ea de scoala. Apropous cu cei din poza, a tunat si i-a adunat. Doi de la acea masa chiar nu au ce cauta.
18
0
Ce mai cauta obosita, regina, balena, fufa, coarda, hahalera de C.Martin în spațiul public? Nu e în stare sa ducă ceva la capăt. Doar pușcăria o mai pune la punct
23
0
Scoala sa inceapa pe 15 septembrie , titi am dat examene pe caldura si an iesit oameni , elevi din ziua de azi analfabeti, termina liceul o facultate si nu stiu sa vorbeasca putini sunt cei care exceleaza
20
3
Vă așteaptă ăla de la Valu sa va dea papa buna proaspătă ,cine face vacanta in romanica multa țeapă își ia
19
0
Resto.o hazna in care s au adunat toti borfasii orasului considerati de alta hazna,replica,mari antrepenori. Sa i luam pe rand. Roma cafe, un WC public transformat in cafenea la fel ca Beta Cafe do Brasil. Un t***r din Medgidia a inventat roata in oras aducand un meniu asa zis international dar gatit de ageamii care habar n au ce inseamna bucataria penurma ai tot felul de tarabagii cu cantinele si impinge tava adunati de prin Eforie Costinesti de catre mareata Corina Martin despre care nu are sens sa comentez pt ca stim toti ce hram poarta. De asta suntem unde suntem pt ca gainarii astia condusi de coorve si bisnitari au un cuvant de spus si asta doar pt ca sunt bagati in seama de reporteri flamanzi cumparati cu o shaorma si o cola.
28
0
Sa va trag papacioc si unora si altora. Cum vine hermafrodita asta, din partea elevilor care au minte cat preputul, sa emane pareri. Toti am dat examene pe calduri, muncim pe calduri, traim pe calduri. Pe de alta parte vin si berbecii nordici care au incalecat litoralul. Faceti in plm scoala cum a fost 70 de ani, de la 15 septembrie. Nu mai handicapati copiii.
16
12
singura tara in care horeca se implica si face presiuni pentru vacantele elevilor, oricum educatia este un dezastru care merge din rau inspre mai rau asa nici nu prea mai are importanta cand incep si cand se termina vacantele iar peste cativa ani si numarul elevilor va fi din ce in ce mai mic cu criza asta demografica catastrofala in evolutie cum ne arata datele ins
28
3
Sulii mele,japca și bullangeala, cine vine pe litoralul nostru mare țeapă își ia,sunt alte țări mult mai bune că servicii și plajă și mai ieftin
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614