REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Scandal pe litoral: Enel lasă staţiunea Mamaia fără curent electric

Scandal pe litoral: Enel lasă staţiunea Mamaia fără curent electric

Replica API 7 iulie 2012 | 00:00 397

Chevalet, printre cei vizaţi!

Chevalet, printre cei vizaţi!

Enel lasă staţiunea Mamaia în beznă. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, a început o campanie de debranşare abuzivă a agenţilor economici, realizată în absenţa operatorilor privaţi, fără a avea o procedură stabilită, coerentă şi anunţată din timp, afectând astfel turismul de litoral şi implicit turiştii sosiţi în vacanţă în această destinaţie.

Asociaţia Litoral - Delta Dunării trage un nou semnal de alarmă faţă de debranşările abuzive făcute de către S.C. Enel Energie SA asupra operatorilor economici de pe litoralul românesc în plin sezon estival 2012. "Este al treilea an consecutiv în care litoralul românesc se confruntă cu problemele de furnizare a energiei electrice, curentul se întrerupe periodic în staţiuni şi, implicit, în cadrul hotelurilor, restaurantelor, teraselor, împiedicând desfăşurarea activităţii acestora în conditii normale. Menţionăm că în plus, în acest an, reprezentanţii S.C. Enel Energie SA, însoţiţi de echipe de jandarmi, au început o campanie de debranşare abuzivă a agenţilor economici, realizată în absenţa operatorilor privaţi, fără a avea o procedură stabilită, coerentă şi anunţată din timp, afectând astfel turismul de litoral şi implicit turiştii sosiţi în vacanţă în această destinaţie. Este interesant să aflăm în ce măsură Jandarmeria are atribuţii de asistare a unei societăţi comerciale private, la comanda acesteia", susţin reprezentanţii Asociaţiei Litoral - Delta Dunării. În acest sens, Asociaţia Litoral - Delta Dunării împreună cu autorităţile locale şi patronatele hoteliere de pe întreg litoralul solicită urgent S.C.Enel Energie SA sistarea acestor practici, modificarea imediată a procedurilor şi operaţiunilor de verificare a agenţilor economici, precum şi stabilirea unei întâlniri comune în care să fie punctate măsuri pentru rezolvarea acestor situaţii. "Totodată, rugăm încă o dată SC Enel Energie SA să facă public planul de investiţii pentru perioada 2010 - 2012, pentru litoralul românesc", mai spun patronatele hoteliere. Extrem de enervat de situaţie este şi Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, care susţine că s-a săturat de tot acest circ. "Enel-ul a început o acţiune în forţă pe staţiunea Mamaia şi probabil pe tot litoralul, că aşa se întâmplă la noi când începe sezonul: suntem hărţuiţi din toate părţile, în loc să fim lăsaţi să lucrăm în pace. Mai avem puţin şi o să ne dea în cap. Noi le transmitem aşa: mai bine să ne împuşte sau să închidă litoralul. Cum este posibil să se fure curent dacă ei au montat tot felul de aparatură performantă? Că au făcut ei branşamente la negru, asta e altceva", a declarat, pentru "Replica", Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia. Potrivit acestuia, un mare bâlci a avut loc în ziua de vineri chiar la restaurantul Chevalet, unde jandarmii ar fi dat buzna în unitate alături de reprezentanţii Enel. În lipsa proprietarilor, aceştia au desigiliat contorul şi ar fi depistat că acolo există nişte fire suplimentare. "Nu ştiu ce s-a întâmplat după aceea. Dar a fost circ", a mai spus Bucovală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218