REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal pe sondaj în PNL. Tuşa, atac la Boroianu: Este naşul de familie al domnului Dragomir

Scandal pe sondaj în PNL. Tuşa, atac la Boroianu: Este naşul de familie al domnului Dragomir

Replica API 20 iulie 2015 | 09:51 385

Foştii pedelişti, iritaţi nevoie-mare de pregătirile pentru Primăria Constanţa

Foştii pedelişti, iritaţi nevoie-mare de pregătirile pentru Primăria Constanţa

Sorina Tuşa

Filiera veche a PNL se pregăteşte să-şi impună preferatul la Primăria Constanţa. Anunţata competiţie internă de desemnare a candidatului PNL la primărie pare doar vorbă în vânt, zarurile fiind deja aruncate pentru o singură persoană, care începe deja să îşi irite noii colegi, proveniţi din vechiul PDL. Aceştia se străduiesc să impună o procedură de lucru şi susţin că cei din vechiul PNL nu se conformează, ba chiar „umblă cu obscurităţi”.

Potrivit unor surse din PNL Constanţa, unul din sondajele care urmează să susţină desemnarea unui anumit candidat îl prezintă pe Decebal Făgădău (PSD) pe prima poziţie la capitolul notorietate (cu menţiunea că „deocamdată este firesc, este primarul interimar al municipiului”- spun sursele noastre), urmat de... Robert Boroianu (PNL)! Vechii democrat-liberali au luat foc la auzul acestor „scoruri” şi amintesc de prevederile statutare şi deciziile forurilor de conducere, pe care cei din vechiul PNL, potrivit foştilor PDL-işti, nu le respectă, mai ales în contextul în care fosta trupă „portocalie” nu a agreat în nici o şedinţă de partid ideea unui sondaj.

„Pentru o corectă informare a publicului, pare o intoxicare, acel sondaj nu este asumat de către nimeni. Pare că vine pe filiera vechiului PNL, dar nimeni din vechiul PNL nu a ieşit public să spună că a făcut acel sondaj, cu cine l-a făcut şi la dispoziţia cui, deci nici un element de identificare şi care mi se pare că ar fi fost de bun simţ. În al doilea rând, este prematur să dăm eficienţă unui aşa-zis sondaj, dacă i-am acorda importanţa necesară, pentru că la acest moment noi nu avem centralizate toate candidaturile candidaţilor. Conform calendarului, la nivelul partidului, până pe 15 iulie trebuiau depuse candidaturile. Toţi colegii care au vrut să candideze trebuia să depună o cerere scrisă. Aceste cereri s-au depus la nivel local, judeţean sau naţional, oriunde, indiferent de funcţie. Termenul a fost 15 iulie, iar centralizarea o facem la 1 august. Nu putem vorbi de un sondaj în luna iulie, având în vedere că nu s-au terminat centralizările şi nu putem vorbi de un sondaj în care nu intră toţi colegii care şi-au exprimat intenţia! (...) Conform aceluiaşi calendar, se prevede acolo că sondajul se face în luna septembrie! Noi, la Bucureşti, am lansat un tandem de candidatură, pe care nu vreau să-l fac public în acest moment, între primăria Constanţa şi primul pe listă la CJC, în ideea de a deveni preşedintele CJC şi trebuie să intre inclusiv acel tandem în măsurători, toţi cei care şi-au depus candidaturi, adică povestea e puţin mai complexă, nu se rezumă la câteva cifre care au apărut aşa, pe o cale obscură. Ceea ce spun acum este poziţia oficială a PNL, îmi asum, având în vedere că în nici un for decizional nu am agreat efectuarea unui sondaj la nivelul lunii iulie!”, ne-a spus co-preşedintele PNL Constanţa, Sorina Tuşa, care susţine că prin aceste proceduri la care cei din vechiul PNL s-au înhămat s-ar putea ajunge la demisia din funcţia de co-preşedinte a lui Gheorghe Dragomir!

„În cadrul colaborării, fuziunii, a întâlnirilor de lucru şi a forurilor decizionale statutare, noi nu am agreat ideea efectuării unui sondaj. (...) Şi eu şi domnul Dragomir suntem co-preşefinţi la nivelul judeţului şi nu putem să ne aplecăm asupra unei localităţi, chiar fiind şi vorba despre municipiul Constanţa! Vom vedea situaţia centralizată la 1 august. La acest moment, nici eu nu ştiu care sunt toţi colegii care şi-au depus candidaturile. Fiecare organizaţie municipală, prin organele de lucru, centralizează situaţia. Nici eu nu am de unde să cunosc pe toţi care şi-au depus candidaturile la nivelul fiecărui municipiu, oraş, comună ş.a.m.d. Deci, până la acest moment, când nu avem o centralizare, nu avem de unde să ştim! (...) Dacă vrei să candidezi la municipiul Constanţa, îţi poţi depune şi în Modrogan (sediul central al PNL - n.r.) cerere, de exemplu. (...) Desemnarea candidaţilor e o problemă serioasă şi pentru mine şi pentru domnul Dragomir, că tot vorbim. Eu am toată încrederea că şi dumnealui va opina în acelaşi fel ca şi mine, legat de sondaj. Situaţia e cu atât mai delicată la domnul Dragomir. Dumnealui şi-a asumat în faţa conducerii centrale că va demisiona din funcţia de preşedinte al partidului în cazul în care o rudă a dumnealui va fi desemnată candidat! Domnul Boroianu este naşul de familie al domnului Dragomir! Există această promisiune din partea dumnealui şi am toată încrederea şi tot respectul pentru cuvântul pe care domnul Dragomir şi-l dă şi dat fiind faptul că domnul Boroianu e trecut acolo pe locul doi, nu vreau să fac speculaţii, dar există şi aceste aspecte care nu sunt de ignorat...”, a concluzionat Tuşa, pentru „Replica”.

Comentariul făcut de Sorina Tuşa referitoare la „naşul Boroianu” are loc în contextul în care, pe 5 septembrie a.c., Robert Boroianu va fi naşul de cununie al fiului lui Gheorghe Dragomir, Radu. Cununia religioasă se va oficia la catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, iar petrecerea de seară va avea loc la pavilionul de pe plaja hotelului Phoenicia Holiday Resort, din Mamaia-Nord.

Marius Florian VASILE

Iată sondajul care a supărat-o atât de tare pe Sorina Tuşa:

http://www.replicaonline.ro/liberalii-se-pregatesc-sa-si-lanseze-candidatul-la-primaria-constanta-pe-chiru-nici-macar-nu-l-au-bagat-in-sondaje-231550/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367