REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SCANDAL pe strada Timonei: tineri goniţi de locatarii unui bloc cu spray lacrimogen

SCANDAL pe strada Timonei: tineri goniţi de locatarii unui bloc cu spray lacrimogen

Replica API 3 noiembrie 2015 | 14:52 263

Bătăi şi urlete ca-n codru!

Bătăi şi urlete ca-n codru!

Conflictul dintre generaţii este prezent de multă vreme, inclusiv pe străzile din Constanţa. Lozinca „Du-te la scara ta, ce stai aici?” există de pe vremea când adulţii de astăzi se numărau printre adolescenţii de ieri, iar cei deranjaţi de prezenţa lor pe la scările de bloc erau, în general, locatarii mai în vârstă. Un astfel de caz s-a petrecut recent pe o stradă din Constanţa, numai că de data aceasta s-a lăsat cu pulverizări de spray lacrimogen, îmbrânceli şi limbaj ca la uşa cortului.

În fiecare zonă din judeţul Constanţa trebuie să existe un grup de tineri ce a devenit spaima locuitorilor. Adolescenţii se adună în zona scărilor de bloc, unde fumează, consumă băuturi alcoolice, sparg seminţe sau pur şi simplu stau de vorbă. De multe ori, locuitorii blocului respectiv se arată deranjaţi de gălăgia făcută, alegând să-i gonească prin tot felul de metode. Dacă în trecut se folosea mai mult limbajul, iată că acum vârstnicii s-au înarmat cu sprayuri lacrimogene.

Un astfel de caz s-a petrecut în acest sfârşit de săptămână, când un scandal de proporţii a izbucnit pe Aleea Timonei din municipiul Constanţa. Se pare că un vârstnic a ieşit din locuinţa sa pentru a goni doi tineri, fată şi băiat, ce stăteau în scara de bloc. Ar fi luat-o pe fată şi ar fi scos-o cu forţa din bloc, după care s-a lăsat cu îmbrânceli. „Cei doi tineri fac parte dintr-o gaşcă ce stă constant la scara de pe Aleea Timonei. Bătrânul acela era supărat pe faptul că ăştia fumează, beau, sparg seminţe...

A scos-o pe fată afară din scară, prietenul ei i-a sărit în apărare, s-au bătut, iar vârstnicul a scos un spray lacrimogen şi i-a dat tânărului în faţă, o parte din jet ajungând şi în ochii fetei. Ulterior, vârstnicul a mai dat ture pe alee şi a înjurat ca la uşa cortului”, a declarat, pentru „Replica”, un locuitor al zonei. O parte din cele petrecute a fost filmată şi se poate observa haosul şi limbajul folosit, dar şi cum fata spune: „Mă ustură ochii”.

Din punct de vedere legal, în cazul în care cei doi tineri depun plângere, vârstnicul se poate alege cu dosar de cercetare penală. Acesta, dacă era deranjat de gălăgia făcută de adolescenţi trebuia să solicite ajutorul autorităţilor, care ar fi aplicat o amendă la legea 61/1991, care se referă la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Cât despre faptul că stau la respectiva scară de bloc, şi nu deranjează prin nimic altceva, trebuia precizat faptul că este vorba despre un spaţiu public.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218