REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Scandal pe tema liniei 5B: constănţenii de pe strada Muşcatelor spun că autobuzele le dărâmă casele!

Scandal pe tema liniei 5B: constănţenii de pe strada Muşcatelor spun că autobuzele le dărâmă casele!

Replica API 19 octombrie 2016 | 00:34 350

Reintroducerea curselor, motiv de îngrijorare

Reintroducerea curselor, motiv de îngrijorare

Regia Autonomă pentru Transport Constanţa a anunţat că începând cu data de 20 octombrie 2016, linia 5B îşi va relua vechia rută după ce a fost suspendată în data de 16 iulie a.c. Acest aspect îi nemulţumeşte pe locuitorii de pe strada Muşcatelor, care în iulie au fost la Primărie cu un tabel semnat şi au cerut suspendarea rutei. Aceştia au primit răspuns pozitiv, iar la numai câteva zile de la înregistrarea cererii, a fost sistată activitatea liniei 5B. Oamenii sunt speriaţi că reintroducerea liniei de autobuz ar putea să le afecteze şi mai rău casele care se „resimt” de la trecerea autobuzelor pe strada îngustă.

M.C. este iniţiatorul care a alergat după semnături câteva zile, iar suportul vecinilor s-a văzut în numărul mare de oameni care au fost de acord. Motivul principal pe care îl evocă M.C. este că strada foarte îngustă nu este cea mai accesibilă rută pe care coboară înspre Gara Constanţa autobuzul. De asemenea, ea consideră că ruta iniţială propusă de RATC era mult mai benefică, atât pentru locuitori, cât şi pentru şoferi. Mai exact, cu două străzi mai jos Strada Meşterul Manole are o lăţime mai mare, iar maşinile nu trebuie să parcheze special pentru a permite autobuzului să circule. M.C. invocă faptul că oamenii au fost rugaţi să parcheze pe trotuar cât mai mult pentru ca autobuzul să aibă loc să treaca pe strada Muşcatelor. Aceştia s-au conformat, în schimb s-au trezit cu crăpături în asfalt şi în casă.

„După ce a fost introdusă linia, casa mea a început să aibă fisuri. Mai întâi la gard, apoi la interior, iar gardul de la poartă mi se îndepărtează. Stâlpii de rezistenţă ai casei sunt de asemenea afectaţi”, a declarat M.C., pentru „Replica” de Constanţa. De asemenea, proprietarul locuinţei a observat că în zona ţevilor de la calorifere a început să se crape peretele. Oficialii RATC au declarat că reluarea liniei 5B s-a făcut în urma solicitării oamenilor de a avea din nou transportul asigurat. Ei au recunoscut că ruta nu este intens circulată, însă distanţa pe care o parcurg oamenii de la capătul străzii, unde se afla staţia iniţial, este foarte mare, de peste un kilometru faţă de staţia de autobuz a liniei 5-40 de pe Hatmanu Arbore.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369