REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Scandal! PRIMARUL din Murfatlar se judecă cu SECRETARUL GENERAL din cauza unui BIROU

Scandal! PRIMARUL din Murfatlar se judecă cu SECRETARUL GENERAL din cauza unui BIROU

Replica API 14 iunie 2021 | 00:28 3511

Costel Florin Vintilă, secretarul general al Primăriei Murfatlar, a formulat, la Tribunalul din Constanța, o cerere de suspendare a executării unui act administrativ. Mai exact, dorește suspendarea dispoziției nr. 115 din 02.03.2021 emisă de Primarul U.A.T. Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, privind stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care conține prevederi referitoare la mutarea secretarului general într-un alt birou ca unica măsură de prevenire a contaminării cu noul coronavirus.

Motivarea secretarului general

În motivarea cererii reclamantul a arătat că Primarul orașului Murfatlar a emis Dispoziția nr.l 15/02.03.2021 privind stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care în conține prevederi referitoare la mutarea secretarului general într-un alt birou ca unica măsura de prevenire a contaminării cu noul coronavirus. A precizat că este încadrat pe funcția de secretar general, funcție pe care a fost numit începând cu luna august 1998, ocupată prin concurs, funcție publică specifică, stabilită și tratată special în Codul Administrativ. Sub aparența luării unor măsuri de protecție a sănătății și securității muncii de fapt se afla o acțiune de hărțuire la locul de muncă, se pune în pericol sănătatea și integritatea unui funcționar public. Spațiul fizic pe care primarul orașului Murfatlar a decis sa îl utilizeze secretarul general nu se află în proprietatea publică a orașului, nu este dotat cu mobilier, nu este încălzit, nu este dotat cu tehnică IT (calculator,imprimantă etc), așa că scopul mutării invocate de primar în alin. 2 al art. 1 din dispoziție, constând în asigurarea unui loc de muncă în condiții de igienă și izolare, asigurarea nivelului de performanță a activității secretarului general, este unul neadevărat, fals și intimidant, chiar umilitor, de natură a afecta sănătatea sa și chiar de a-i pune viața în pericol, măsurile dispuse putând determina acest lucru nefiind justificate și fundamentate de o evaluare a riscurilor.

Gheorghe Cojocaru

Ce a spus Primarul din Murfatlar

Primarul din Murfatlar a cerut respingerea cererii ca nefondată arătând că reclamantul a lipsit o perioadă îndelungată din activitate în perioada noiembrie 2020 - martie 2021. În tot acest timp activitatea primăriei a funcționat normal astfel că nu este relevant dacă secretarul general al orașului funcționează la etajul 1 al clădirii Primăriei sau la etajul 3 al aceleași clădiri, atât timp cât rezultă că în fapt de o perioada bună oricum activitatea administrativă la nivelul orașului Murfatlar s-a derulat în mare parte fără concursul personal al secretarului general reprezentat de Costel Florin Vintilă.

Ce a spus instanța

Instanța a arătat că reclamantul îndeplinește o funcție publică importantă în cadrul instituției conduse de primar iar imposibilitatea îndeplinirii corespunzătoare a atribuțiilor legale ce îi revin poate perturba grav funcționarea acesteia. Se poate identifica o pagubă iminentă și sub forma prejudiciului material viitor și previzibil în dauna reclamantului constând în afectarea stării acestuia de sănătate invocate în cuprinsul precizărilor din data de 22.04.2021, dovedite cu actele medicale depuse la dosar la acel termen de judecată, în condițiile în care noul birou se află la etajul 3 iar reclamantul are afecțiuni la genunchi cu indicații chirurgicale. Mai mult decât atât, reclamantul nu a solicitat și nici nu i s-a cerut acordul pentru măsura dispusă care pare a avea ca scop protecția reclamantului dar împotriva voinței sale. Instanța a decis admiterea cererii și a dispus suspendarea parțială a executării Dispoziției Primarului Orașului Murfatlar nr. 115/02.03.2021 în ceea ce privește art. 1 din dispoziție, până la pronunțarea instanței de fond. Sentința a fost comunicată pe 23 aprilie și nu este definitivă, recursul fiind înregistrat la Curtea de Apel Constanța în data de 11 iunie 2021.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vede prea multe din biroul actual?
3
1
veniti si la cernavoda sa vedeti ce acte semneaza la primarie dupa legi haiducesti marea secretara zisa femeia snur - Silvica .
1
0
Violent si gelos!
2
0
Cand rupe mingea pe stadion nu il mai dor genuchii
2
0
cand joaca mingea nu mai e cu genunchiul
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369