REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SCANDAL RASIST la Australian Open: Ce i-a făcut un sponsor noului lider mondial, după ce a detronat-o pe Simona Halep

SCANDAL RASIST la Australian Open: Ce i-a făcut un sponsor noului lider mondial, după ce a detronat-o pe Simona Halep

Replica API 23 ianuarie 2019 | 00:00 149

Compania de produse alimentare Nissin şi-a cerut scuze după ce a lansat o reclamă pentru care a fost aspru criticată că a "albit" tenul jucătoarei de tenis Naomi Osaka, informează CNN.

În reclama respectivă, Osaka, de origine japoneză şi haitiană, şi tenismenul Kei Nishikori apar ca personaje de desene animate. Criticii au susţinut că Naomi Osaka a fost înfăţişată cu ten mai alb, păr mai deschis la culoare şi trăsături caucaziene, scrie news.ro, conform stiripesurse.ro.

"A fost cu adevărat dezamăgitor să văd că nu era o femeie de culoare care să vorbească în reclamă. Am găsit, în loc, o reprezentare a lui Osaka", a notat Baye McNeil, un editorialist afro-american, care scrie pentru publicaţia de limbă engleză Japan Times.

În replică, Nissin a precizat că nu a avut intenţia să o "albească" pe jucătoarea care are şi paşaport japonez, şi american.

"Nu a existat intenţia de a o albi. Acceptăm că nu am fost suficient de sensibili şi vom acorda mai multă atenţie în viitor problemelor de diversitate", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Nissin, Daisuke Okabayashi, pentru CNN.

El a precizat că filmul reclamei i-a fost prezentat campioanei de la US Open înainte de a fi publicat, adăugând că Nissin va retrage spotul publicitar de pe Youtube, la cererea companiei de management IMG, care se ocupă de drepturile de imagine ale jucătoarei.

Nissin nu este la primul act de discriminare de acest gen. În septembrie, după un meci câştigat de Osaka în faţa Serei Wiliiams, compania a făcut un desen în care sportiva din SUA era reprezentată într-un acces de furie. Totul s-a petrecut după finala de la US Open, unde Osaka s-a impus cu 6-2; 6-4.

Japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-1, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, calificându-se în semifinalele Australian Open.

Cu această performanţă, prima a ei la Melbourne, Osaka a urcat provizoriu pe locul I WTA, devânsându-le pe Petra Kvitova din Cehia, acum pe locul 2 şi pe Simona Halep, acum pe 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614