REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCANDAL! Scene de sex gay, filmate pe Acropola din Atena, stânca sacră a capitalei

SCANDAL! Scene de sex gay, filmate pe Acropola din Atena, stânca sacră a capitalei

Replica API 13 ianuarie 2022 | 00:04 1418

Filmarea unei scene de sex gay pe Acropola din Atena a provocat un scandal uriaş în Grecia, Ministerul grec al Culturii anunţând marţi AFP că "doreşte să îi găsească cât mai repede posibil pe cei responsabili de această filmare ilegală".

"O anchetă administrativă care ar putea dura ceva timp a fost deschisă vineri", a precizat ministerul, după difuzarea pe internet a unui act sexual între doi bărbaţi mascaţi, filmat pe celebra stâncă sacră a Atenei, monument emblematic al antichităţii greceşti şi cel mai vizitat sit din Grecia.

"Situl arheologic al Acropolei nu se pretează la activism sau la orice altă acţiune care jigneşte sau nu respectă monumentul', se arată într-un comunicat al ministerului, , scrie stiripesurse.ro.

Parthenonul simbolizează "naţionalismul, cultul Antichităţii, patriarhatul", explică realizatorii anonimi ai scurtmetrajului incriminat. În prezentarea filmului, ei descriu această scenă erotică între doi bărbaţi în acest loc drept un "act politic".

Filmul intitulat "Departhenon" a fost proiectat pentru prima dată în faţa unui public restrâns, pe 16 decembrie, la Universitatea din Salonic, fără a stârni vreo reacţie.

Dar vineri, acest scurtmetraj independent de 36 de minute a fost difuzat la liber pe internet, provocând un val de proteste în Grecia.

"Ca grec, îmi este ruşine", a declarat preşedintele Asociaţiei actorilor greci, Spyros Bibilas, pentru postul de televiziune ANT1.

De asemenea, sindicatul paznicilor de muzee şi situri şi-a declarat marţi "marea indignare şi ruşinea resimţită faţă de aceste imagini ale unui film infam".

Temându-se că va fi acuzat că nu a păzit corespunzător situl, sindicatul a ţinut să amintească că "există întotdeauna probleme cu personalul din muzee şi din situri arheologice din cauza faptului că Ministerul de Finanţe nu aprobă aproape niciodată recrutarea de paznici".

Universitatea din Salonic, care a permis difuzarea filmului şi nu a informat Ministerul Culturii cu privire la conţinutul acestuia, riscă să fie vizată de ancheta în curs de desfăşurare, însă nu a dorit să reacţioneze cu privire la această controversă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218