REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

SCANDAL SEXUAL la centrul de plasament Micul Rotterdam. Educatorul Edi Crăciun, „turnat” de doi foşti colegi

SCANDAL SEXUAL la centrul de plasament Micul Rotterdam. Educatorul Edi Crăciun, „turnat” de doi foşti colegi

Replica API 20 ianuarie 2017 | 14:22 2147

Detalii incredibile!

Detalii incredibile!

Eduard Crăciun

Este incredibil, dar se întâmplă la Constanţa! Un educator dintr-un centru de plasament din municipiu a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce ar fi abuzat sexual nişte minori. Este vorba de Eduard Crăciun de la Micul Rotterdam care a fost încătuşat de oamenii legii. În plus, un individ, Constantin Dorel Manea care este judecat pentru tentativă de omor şi care ştia despre activităţile lui Crăciun, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, l-a denunţat pe acesta, după care, în cârdăşie cu doi bărbaţi au dat declaraţii mincinoase pentru a agrava situaţia. Ulterior, şi aceştia au fost propuşi spre arestare. Este vorba de Nicu Petrechiuţă şi George Cătălin Burcea. De precizat că Manea a fost coleg de centru cu Crăciun. Crăciun, Manea şi Petrechiuţă au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mai exact, pe 1 octombrie 2016, Constantin Dorel Manea a depus o plângere la Poliţia Municipiului Constanţa, el aflându-se deja în arest la domiciliu. Individul a arătat faptul că, începând cu anul 2011, Andrei Eduard Crăciun, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, i-a invitat la domiciliul său pe minorii George Cătălin B., Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B., fraţi, toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu aceştia. În încheierea denunţului formulat, Manea a precizat că doreşte să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege. prev. art. 19 din Lg. 682/2002.

În urma activităţilor desfăşurate, la data de 11.01.2017, lucrătorii BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor de către denunţătorul Constantin Dorel Manea, trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor şi o infracţiune de şantaj, de martorul Nicu Petrechiuţă şi a infracţiunii de şantaj de persoana vătămată George Cătălin Burcea, dispunându-se totodată schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat Andrei Eduard Crăciun, din infracţiunea de act sexual cu un minor, în infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat că denunţătorul Manea, cunoscând că Andrei Eduard Crăciun a desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor şi doar faţă de minorul George Cătălin Burcea, cu sprijinul lui Nicu Petrechiuţă, a încercat să-i determine pe George Cătălin Burcea, Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B. să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, în aşa fel încât Constantin Dorel Manea să poată beneficia de reducerea pedepsei, întrucât el era deja cercetat în alt dosar.

În urma cercetărilor, la data de 18.01.2017, lucrătorii BIC, au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a numiţilor Nicu Petrechiuţă, Dorel Constantin Manea, Andrei Edard Crăciun şi s-a solicitat luarea măsurii controlului judiciar pentru numitul George Cătălin Burcea. Nicu Petrechiuţă, Constantin Dorel Manea şi Andrei Eduard Crăciun, au fost depuşi în CRAP Constanţa, fiind prezentaţi la Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a decis arestul prevetiv pentru 30 de zile în cazul celor trei.

Denunțătorul, judecat pentru tentativă de omor săvârșită în Mamaia

De asemenea s-a constatat că Nicu Petrechiuţă şi George Cătălin Burcea, în perioada iunie-iulie 2015, respectiv februarie - noiembrie 2016, l-au constrâns pe Andrei Eduard Crăciun, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani (articole de îmbrăcăminte, un telefon mobil, o consolă Xbox şi suporturi optice cu jocuri pentru consola Xbox, produse alimentare şi ţigări) pentru a nu da în vileag activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016. În plus, de menționat este că Eduard Crăciun a crescut la centrul de plasament, fiind coleg cu Manea, dar și cu unul din frații Burcea.

Cât despre denunțător, în data de 6 septembrie 2016, în jurul orei 23.00, a lovit cu pumnii un bărbat şi l-a abandonat pe carosabil. Totul s-a petrecut pe aleea de acces a hotelului Sara Boutique din zona Castel. Un martor a sunat la 112 în jurul orei 23.16, un echipal al Ambulanţei ajungând la faţa locului, la fel şi anchetatorii. Cadrele medicale au constatat că victima, Mihai Eduard D., în vârstă de 41 de ani, din Constanţa, prezenta o rană deschisă la nivelul arcadei de la ochiul drept şi sângera abundent. Era conştient, greu cooperant, în sensul că răspundea la comenzile echipajului medical. După ce a primit primele îngrijiri, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Apelantul la 112 le-a explicat oamenilor legii că doi bărbaţi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi s-au luat la harţă pe respectiva alee, fiind vorba despre un conflict spontan. La un moment dat, unul dintre ei l-a lovit pe celălalt cu pumnul în zona feţei, iar victima a căzut şi s-a lovit rău la cap, moment în care suspectul a fugit. Având informaţii cu privire la obiectele vestimentare şi aspectul agresorului, oamenii legii au pornit în căutarea lui. În urma anchetei, a fost depistat, fiind vorba despre Constantin Dorel Manea, din Constanţa. Acesta se afla acum în arest la domiciliu. Pe 16.01.2017 a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.

DGASPC i-a suspendat contractul de muncă lui Eduard Crăciun

Purtătorul de cuvânt al DGASPC, Roxana Onea, a declarat, pentru „Replica”, faptul că lui Eduard Crăciun i s-a suspendat contractul de muncă, așa cum prevede legea, urmând a se lua o decizie în momentul în care ancheta ajunge la final. În plus, reprezentanții DGASPC au precizat că nu au existat niciodată motive care să ridice semne de întrebare în ceea ce privește comportamentul lui Crăciun față de copii, cu precizare că persoana ce l-a denunțat este un fost coleg de-al lui Eduard, din același centru plasament, care nu a avut aceeași traiectorie, în sensul că Eduard Crăciun a absolvit două facultăți și un master, pe când Manea se afla în arest la domiciliu pentru că a bătut un om. Astfel, există posibilitatea ca la mijloc să fi fost un act de invidie și răzbunare. Însă, toate aceste detalii vor fi stabilite de către procurori. Mai exact, Eduard Crăciun a crescut la un centru de plasament, alături de Constantin Dorel Manea și Petrechiuță, iar cei din urmă mereu l-ar fi pistonat pe cel de-al treilea.

Însă, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, începând cu vara anului 2011 şi până la data împlinirii vârstei de 13 ani de către persoana vătămată George Cătălin Burcea respectiv 20.10.2012, perioadă în care acesta din urmă era instituţionalizat la Centrul de plasament „Micul Rotterdam” din Constanţa, în repetate rânduri (şaisprezece acte materiale comise în lunile iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ale anului 2011 şi ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august, septembrie şi octombrie, ale anului 2012) şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Crăciun ar fi săvârşit acte de masturbare în prezenţa minorului şi l-a îndemnat şi determinat şi pe acesta, prin oferirea unor sume de bani, să săvârşească acte de masturbare, în timp ce amândoi vizionau filme cu conţinut pornografic explicit la domiciliul său, unde îl aducea pe minor cu acceptul mamei sale şi al conducerii Centrului de plasament „Micul Rotterdam”.

"În perioada octombrie 2016 -ianuarie 2017, având calitatea de inculpat în dosarul penal cu nr. 6596/118/2016 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, judecat în stare de arest la domiciliu pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, în scopul de a beneficia de prevederile art. 19 din Legea nr. 682/2002, a oferit sume de bani, totalizând aproximativ 3.000 - 3.500 lei şi un telefon mobil marca Samsung Galaxy S7 Edge, inculpatului Cătălin George Burcea, pentru a-l determina pe acesta să-şi schimbe declaraţia dată în calitate de persoană vătămată la data de 12.10.2016, în sensul de a da declaraţii mincinoase cu privire la pretinse abuzuri sexuale comise asupra sa de către inculpatul Andrei Eduard Crăciun şi de a exagera împrejurările şi modul în care au fost efectuate aceste activităţi, pentru a determina realizarea unei încadrări juridice, a presupuselor fapte comise astfel încât să fie îndeplinite condiţiile legale pentru aplicarea dispoziţiilor art. 19 din Legea 682/2002", potrivit procurorilor Parchetului de pe lângp Judecătoria Constanța.

De asemenea, Manea a încercat să-i determine şi pe Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B. să facă declaraţii mincinoase în cauză, în sensul prezentat anterior, propunere pe care aceştia au refuzat-o, formulând declaraţii în conformitate cu propriile convingeri. Totodată, Petrechiuță, cu scopul de a-l ajuta pe Manea, prin promisiunea oferii unei sume de bani de către acesta, l-a determinat pe inculpatul Burcea să-şi schimbe declaraţia dată în calitate de persoană vătămată la data de 12.10.2016, în prezenta cauză, în sensul de a da declaraţii mincinoase cu privire la pretinse abuzuri sexuale comise asupra sa şi de a exagera împrejurările şi modul în care au fost efectuate aceste activităţi, pentru a determina realizarea unei încadrări juridice a presupuselor fapte comise de către inculpatul C.A.E., astfel încât să fie îndeplinite condiţiile legale pentru aplicarea dispoziţiilor art. 19 din Legea 682/2002.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am stat acolo si nu ar face asta niciodata el iubeste copii ieri mam intalnit cu el si era bn
0
0
Numai suspendare ? si o sa ..vedem ! Vedem un monstru. Desfacut disciplinar contractul de munca si niciodata sa nu mai poata profesa
1
0
romanii in general sunt poponari
3
1
Il cunosc pe acest asistent.Ii si el cu probleme ma refer are un defect la mers probleme locomotori.Banui ii pers cu handicap,ce ia trebuit sa i-si bata joc.La beci va fi rasplatit maxim.Multumirea va fi pe masura faptelor facute cu vitejie.Pacat de copi pacat.
5
0
Jurnalistii sa investigheze in deaproape si cu atentie neregulile de la acest centru ! Sunt nepermis de multe......sub diverse aspecte !
4
0
Probabil ca acest profesor daca,provine de la un orfelinat,a fost abuzat sexual pe cand era doar un copil,si iata asa,a ramas cu sechele.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369