REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SCANDAL: Susţinătorii lui IPS Teodosie au sărit la gâtul jurnaliştilor. Ce transmite Arhiepiscopia

SCANDAL: Susţinătorii lui IPS Teodosie au sărit la gâtul jurnaliştilor. Ce transmite Arhiepiscopia

Replica API 24 octombrie 2016 | 00:03 433

Momente tensionate

Momente tensionate

IPS Teodosie

Mai mulţi credincioşi care au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către IPS Teodosie, duminică, 23 octombrie a.c., la Arhiepiscopia Tomisului, s-au revoltat şi au adresat cuvinte dure presei!

Jurnaliştii aflaţi la Sfânta Liturghie oficiată la Arhiepiscopia Tomisului, au dorit câteva informaţii de la Înaltpreasfinţitul Teodosie, după terminarea slujbei, însă acesta nu a dorit să facă declaraţii. În schimb, prezenţa presei a stârnit indignare în rândul câtorva enoriaşi. Aceştia au aruncat cu replici dure jurnaliştilor, venind în apărarea lui IPS Teodosie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu, atitudinea enoriaşilor vine ca semn de apărare şi susţinere totodată pentru IPS Teodosie!

Totodată, Arhiepiscopia Tomisului adresezează un apel către toţi credincioşii: „Prin intermediul presei, Arhiepiscopia Tomisului doreşte să facă un apel către enoriaşi. Să fie calmi, liniştiţi, să lase justiţia să îşi spună cuvântul. Să înţeleagă că orice gest necreştinesc făcut la adresa presei, justiţiei, DNA-ului sau Patriarhiei, nu face decât să agraveze situaţia”, a precizat, pentru „Replica” de Constanţa, părintele Eugen Tănăsescu. Reacţia enoriaşilor a fost surprinzătoare, venită, se pare, ca o formă de protest pentru situaţia actuală în care se află Înaltpreasfinţitul Teodosie.

„În democraţie nu ne facem dreptate singuri!”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomis. Reamintim faptul că IPS Teodosie a fost adus la sediul DNA Constanţa luni, 17 octombrie, în jurul orei 13.30 şi a stat până la 15.00. La ieşire nu a dorit să facă declaraţii. Ulterior, procurorii DNA au anunţat că acesta a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Alături de el vor fi cercetaţi şi Stere Beca, Bogdan Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu şi Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi Aurelia Ştefan, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614