REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Scandalul cărnii de la Avicola Călăraşi: Selgros Constanţa a retras 3,8 tone de carne de la rafturi

Scandalul cărnii de la Avicola Călăraşi: Selgros Constanţa a retras 3,8 tone de carne de la rafturi

Replica API 31 octombrie 2013 | 00:00 302

Pui cu excremente de rozătoare

Pui cu excremente de rozătoare

Au pus viaţa consumatorilor în pericol! Vorbim despre persoanele suspectate că au protejat evazioniştii din domeniul industriei alimentare, pe listă aflându-se procuroarea Angela Eugenia Nicolae de la Parchetul General, senatorul PSD Niculae Bădălău, dar şi angajaţii Fiscului. Persoanele suspectate coordonau, conform procurorilor, o reţea infracţională ce viza monopolizarea producţiei şi desfacerii produselor din carne, reuşind să păgubească statul cu 50 de milioane de euro. Printre evazionişti, regăsim şi Avicola Călăraşi, care oferea, se pare, "bonusuri" clienţilor săi: excremente de rozătoare "la pachet" cu pulpele de pui. Informaţiile au ieşit la iveală odată cu dosarul evaziunii.

Avicola Călăraşi a ajuns în atenţia procurorilor, fiind acuzată că face parte din reţeaua ce a provocat evaziunea fiscală de 50 milioane de euro. Procurorii au mers pe urmele cărnii şi au descoperit că Avicola Călăraşi livra produsele în supermarketuri cu "bonusuri" de excremente de rozătoare. "SC Avicola Călăraşi a livrat cantităţi importante de carne de pui alterată şi către magazinele din lanţul SELGROS, aspect constatat de Olteanu George, responsabil din cadrul Selgros Braşov. Pulpele de pui recepţionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar, în paleţii de marfă au fost identificate produse mâncate şi excremente de rozătoare. La o livrare din data de 11.09.2013, către un magazin Selgros din Brăila, în carnea de pui ambalată au fost identificate excremente şi şoareci vii", se arată în referatul întocmit de DNA. În aceste condiţii, reprezentanţii lanţului de magazine Selgros Cash & Carry au retras cantităţi industriale de carne de pui aparţinând Avicola Călăraşi şi au suspendat contractul cu producătorul.

Selgros Constanţa a luat măsuri

"Compania Selgros garantează tuturor clienţilor calitatea şi siguranţa alimentelor comercializate. Informaţiile din presă despre o posibilă contaminare a halelor de la Avicola Călăraşi au condus la măsuri urgente de prevenţie în interesul clienţilor companiei Selgros şi au constat în retragerea de la raft a oricărui produs livrat de către acest furnizor, până la clarificarea situaţiei", ne-a transmis Angela Serac, de la Biroul Relaţii cu Presa din cadrul Selgros Cash & Carry România. Totodată, Selgros a decis suspendarea contractului cu Avicola Călăraşi. De precizat faptul că, pe plan local, au fost retrase 3,8 tone de carne Avicola Călăraşi. "Ca urmare a scandalului având în centru furnizorul Avicola Călăraşi, din ambele magazine Selgros Constanţa au fost retrase în total 3,8 tone carne, măsura având ca scop eliminarea oricărei suspiciuni privind calitatea produselor aparţinând acestui furnizor. Aşteptăm rezultatele analizelor efectuate produselor", ne-a mai informat Angela Serac.

În plin scandal, DSV Constanţa nu ştie nimic!

În ciuda faptului că acest scandal a înspăimântat consumatorii cărnii Avicola Călăraşi, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa nu iau, deocamdată, atitudine. "Nu se vor derula controale pentru că n-am primit nici o notificare legată de acest aspect", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Corina Ivaşcu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanţa. Foarte interesant punctul de vedere, asta în condiţiile în care, ieri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că desfăşoară controale în mai multe magazine din Bucureşti şi Ilfov, urmând, cel mai probabil, ca ancheta să se extindă la nivelul întregii ţări.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102