REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandalul completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ: Elena Udrea ar putea contesta condamnarea pe baza deciziei CCR

Scandalul completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ: Elena Udrea ar putea contesta condamnarea pe baza deciziei CCR

Replica API 12 noiembrie 2018 | 01:24 412

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, susține că urmează să stabilească cu fostul ministru, în perioada următoare, dacă va contesta condamnarea clientei sale ca urmare a deciziei CCR referitoare la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, potrivit stiripesurse.ro

"În primul rând așteptăm să se publice în Monitorul Oficial decizia Curții Constituționale. După publicarea acesteia vom discuta și vom hotârî căile pe care le vom urma.

Mie mi se pare ciudată procedura de a se face această extragere înainte de a apărea decizia CCR și dacă totuși s-a făcut cred că putea să se facă într-un mod în care să nu apară niciun fel de suspiciune. Eu cred că suspiciunile exprimate în plan public sunt îndreptățite", a spus Veronel Rădulescu, la Antena 3.

Având în vedere că decizia CCR pune la îndoială modalitatea de formare a completurilor de 5 judecători din 2014 până în prezent, Elena Udrea ar putea folosi această hotărâre în favoarea ei. Mai exact, fostul ministru ar putea solicita rejudecarea apelului in dosarul Gala Bute.

"Discuția pe constituirea completului de judecată care a pronunțat condamnarea Elenei Udrea a fost făcută chiar în perioada judecării procesului. Dacă vă amintiți, în acea perioadă noi am recuzat unul dintre judecători - este o istorie întreagă în legătură cu constituirea completului.

Numai că, la acea vreme, nu aveam decizia CCR pe care așteptam să o vedem publicată în Monitorul Oficial. Avem însă avantajul că, nefiind redactată decizia de condamnare a doamnei Udrea, noi suntem și în termenul de formulare a unei contestații în anulare pe acest considerent", a spus Veronel Rădulescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fata de sugatoare are Nuti, spaima pu...tii. La puscarie cu ea si cu toti limbricii care se invarteau pe langa parasuta in anii de glorie.
3
0
Acest calau, tudorel toader, a croit o lege noua pe masura numarului de la pantofii lui Dragnea.Este pentru prima data in istoria Romaniei cand un condamnat,un puscarias isi inlatura acuzatorii,procurorii,modificand legea in favoarea lui.Justitia din Romania a fost ingenunchiata.Pe moment.Asta este inceputul sfarsitului PSD-ului.In curand PSD va iesi din istorie.A fost .
4
4
la apa... Hotii tot la puscarie ajung. In felul asta furau pana mureau toti... Cine fura azi un ou maine v-a fura un bou, caracterul si munca sunt totul in viata.
5
4
Decizia nu cred ca poata fi aplicata la procesele din trecut --ar fi de risul curcilor
8
4
Travestit de plescoi.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367