REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDALUL de la SARAIU, DESPRINS din Vestul Sălbatic: recalcitranţii au strâns un poliţist de gât

SCANDALUL de la SARAIU, DESPRINS din Vestul Sălbatic: recalcitranţii au strâns un poliţist de gât

Replica API 14 aprilie 2017 | 11:12 725

Focuri de armă!

Focuri de armă!

Trei indivizi, doi din Hârşova şi unu din Saraiu, au provocat un ditamai scandalul la Primăria din Saraiu, chiar în joia mare. Speculaţiile au fost multe, ba că s-ar fi dus pentru a recupera nişte bani, ba pentru a-şi regla nişte conturi cu un angajat, însă nimic nu se confirmă. Aceştia au mers, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, după care, când au văzut că se sună la 112, şi-au luat tălpăşiţa, fugind cu o maşină cu numere de Bulgaria. Au condus în stare de ebrietate şi apoi a urmat o cursă ca-n filme, lăsându-se cu împuşcături. Cel care a vrut să pară "smardoiul" şef a ajuns la spital, fiind vorba despre George Cristian Ionaşcu, de 29 de ani, din Hârşova.

Trei bărbaţi au intrat în sediul primăriei din localitatea Saraiu, unde au făcut ditamai circul, ameninţând un funcţionar. Angajatul Primăriei susţine că nici nu-l cunoaşte foarte bine pe cel care ar fi avut de împărţit ceva cu el, motiv pentru care se presupune că nervii agresorului ar fi şi din pricina unor substanţe psihotrope. De precizat este că în sediul primăriei au intrat 3 indivizi, dar numai unul a fost mai “tare-n gură”, adică George Cristian Ionaşcu. Dar nici ceilalţi nu au stat degeaba şi au provocat distrugeri, precum că au spart geamurile clădirii. Ulterior, când scandalul devenea din ce în ce mai încins, oamenii au sunat la 112. În urma apelului, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Rurale au intervenit numaidecât. Cei trei indivizi plecaseră cu maşina lor, un Volkswagen Passat cu numere de Bulgaria, şi Poliţia s-a luat după ei. La ieşire din localitate, vehiculul a fost blocat, numai că indivizii au coborât şi au sărit la bătaie cu oamenii legii. Unul dintre ei i-a înfipt mâna în gât unui poliţist, şi aşa s-a ajuns ca oamenii legii să folosească armamentul din dotare. Au fost executate 3 focuri de armă cu respectarea procedurilor legale. Unul dintre cartuşe l-a nimerit pe unul dintre bărbaţii agresivi, care a fost transportat la spital cu ambulanţa. De precizat că bărbatul a fost rănit în abdomen, iar iniţial a fost transportat la Spitalul din Hârşova, însă s-a decis transferul la Spitalul Judeţean Constanţa. În momentul plecării de la Hârşova, starea lui a devenit insabilă, fiind transportat cu un elicopter SMURD. Poliţiştii continuă cercetarile, urmând să fie luate măsurile legale prin unitatea de parchet competentă.

Primarul din localitate, Dorinela Irimia este foarte speriată, precizând că, dacă procurorii nu iau măsurile corecte, indivizii se pot întoarce! “Oamenii din localitate nu merită aşa ceva! Pur şi simplu suntem în situaţia în care nu mai poţi sta în curtea ta. Trăim nişte vremuri tare delicate pentru că instituţiile statului nu-şi fac datoria, în sensul de a-i linişti pe aceşti indivizi. Că Poliţia îi prinde, dar dacă mai departe se dau măsuri uşoare şi sunt lăsaţi în libertate....”, a declarat, pentru “Replica”, Dorinela Irimia. Potrivit informaţiilor noastre, indivizii sunt periculoşi şi unii dintre ei aveau obiceiul de a merge şi cu săbii depozitate prin portbagajul maşinii.

Cum s-au petrecut faptele, cronologic!

George Cristian Ionaşcu, de 29 ani, din Hârşova, în ziua de 13.04.2017, orele 15:46, a provocat distrugeri la geamurile clădirii Primăriei Comunei Saraiu şi a ameninţat cu acte de violenţă personalul angajat din cadrul instituţiei, inclusiv pe primar. Patrula de poliţie în timp ce se deplasa spre faţa locului, la aproximativ 300 m de intersecţia DN22A- DJ 223, pe marginea carosabilului, pe direcţia de mers Saraiu-Hârşova, au observat staţionat un auto Volkswagen Passat, de culoare verde, TX5058AM, lângă care se aflau 3 persoane de sex bărbătesc, printre care şi persoana menţionată mai sus. În momentul legitimării, Ionaşcu George Cristian a devenit violent şi a început să ameninţe lucrătorii de poliţie, drept pentru care un agent de Politie l-a somat şi a tras un foc de armă în plan vertical. Numitul Ionaşcu George Cristian, aflat în stare de ebrietate s-a urcat în autotursim cu intenţia de a pleca spre oraşul Hârşova, iar lucrătorul de poliţie a tras cel de-al doilea foc de armă înspre luneta autoturismului, moment în care cel în cauză a coborât şi s-a îndreptat spre lucrătorul de poliţie cu intenţia vădită de a-l strânge de gât, iar lucrătorul de poliţie a tras cel de-al treilea foc de armă în abdomenul agresorului. Cel în cauză a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat spre SCJU Constanţa unde a fost diagnosticat cu plagă abdominală împuşcată hipocondru stâng. S-a intervenit chirurgical, în prezent starea este stabilă. Ancheta a fost preluată de Parchet.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Drept rasplata trebuie adus la pol harsova sa mai potoleasca si altii ca asta. ESTE printre putinii care aduce soferi din sate la alcoolemie .
1
0
O executi intai pe ma-ta daca iti iei akm. Si tu esti un bou care la betie se crede Chuck N
4
2
dotare ?.Exista o regula privind regimul armelor si munitiilor...sau suntem in Texas?.Atunci ne luam akm uri si ii executam pe fraieri
2
7
Agentul de Politie si a facut datoria!
10
3
Boul acela de politist impune respect pentru haina statului pe care voi infractorii o terfeliti in picioare. Cinste lui javrelor penale cu aspect de oameni.
12
5
astia se cred haiduci sa vina mascati mai des la harsova ca au de curatat multi figuranti ca astia. pacat ca nu mai e ceausescu ca mai facea un canal marea neagra
8
2
Ia interesati-va ce datorii are primarita aia ? Doar Interesati-va ca sa nu va dau eu sumele exacte... oricum peste 1 miliard lei vechi! Normal ca oamenii s-au saturat! Sursa sigura!
6
12
Eu cred ca-i trageam in cap, acestui golan.
20
4
Cum adica a fugit daca impuscatura e in abdomen in partea stanga ? A fugit cu spatele ? Boul ala de politist cu mustata si fata vesnica de prost a facut un foarte mare abuz tragand direct al doilea foc in abdomen, suspectul fiind in masina cand s-a tras, din cate se stie. Cand a venit Salvarea boul de politist se facea ca nu stie ce are suspectul de sta intins pe jos. Apoi a dat cu picioarele intr-un cartus gol, dand-ul de pe mijlocul soselei inspre sant, ca sa nu se mai vada. Chestia asta este filmata, deja o au mai multe persoane. Ideea e ca acel cartus era in fata masinii.
6
18
Un jeg de om . A meritat glontele. Sa zica mersi ca nu a crapat. Sau cine stie, nu mai are mult. Daca nu, la puscariee
22
3
Pana nu o sa facem toti asa, nu o sa se miste nimic in tara asta. F bine, trebuia sale de foc si la garda si la primarie.
4
22
Din pacate, se pare ca doar prin impuscare se pot potoli unii agresori. Dar, nu e rau nici asa, sa vada si ceilalti ce vor pati daca incalca legea. PS: De asta au arme organele de ordine, sa le foloseasca atunci cand este cazul, nu sa le tina pe post de bijuterii !
28
5
Cine plateste cheltuielile cu transportul cu elicopterul si asistenta medicala ? Noi. Pentru ? Pentru niste ratati. Pleava societatii.
36
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367