REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandalul dezinfectanților diluați - Vlad Voiculescu, ieșire furtunoasă la adresa lui Pintea și a lui Dragnea: „Poate ar trebui să folosim zeamă de varză“

Scandalul dezinfectanților diluați - Vlad Voiculescu, ieșire furtunoasă la adresa lui Pintea și a lui Dragnea: „Poate ar trebui să folosim zeamă de varză“

Replica API 20 martie 2019 | 00:00 213

Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a criticat-o, marți seară, la Digi24, pe Sorina Pintea, actualul ministru, pe tema declarației sale despre produsele biocide folosite în spitale. „Mă întreb atunci de ce mai folosim biocide? Poate ar trebui să folosim zeamă de varză”, a spus Voiculescu. El a vorbit și despre internarea lui Liviu Dragnea într-un spital privat.

„Alegerea dânsului îl privește și l-ar privi în primul rând dacă ar fi o persoană care nu ocupă o demnitate publică. Domnul Dragnea este românul care a promis cele mai multe spitale de stat. A promis opt spitale în toată țara, opt spitale regionale și un spital metropolitan, alături de doamna Firea, aici, în București. Niciunul nu s-a întâmplat și știm că în următorii doi ani, la sfârșitul acestei guvernări, nu vom avea nici măcar un început de spital”, a declarat Vlad Voiculescu, la Jurnalul de seară.

„Faptul că dumnealui merge într-un spital privat l-aș corobora cu declarația doamnei ministru a Sănătății de astăzi, care spune că deși biocidele nu funcționează nu există niciun fel de pericol pentru pacienți în spitalele publice. Mă întreb atunci de ce mai folosim biocide? Poate ar trebui să folosim zeamă de varză. Pur și simplu nu înțeleg cum, pe de o parte biocide care nu funcționează - și știm ce s-a întâmplat la Hexi Pharma, efectele, că produse ale Hexi Pharma erau diluate - nu înțeleg ce ce avrut să spună doamna ministru, dar aș pune-o cumva în același registru, faptul că domnul Dragnea nu folosește un spital de stat, ci merge la un spital privat”, a adăugat fostul ministru al Sănătății.

În ceea ce privește controlul DSP în 30 de spitale din România, potrivit căruia substanțele de dezinfectare nu erau conforme și legătura cu pacienții, Vlad Voiculescu a spus că dorește să afle acest răspuns. „Pacienții din acele spitale au fost afectați?”, a adăugat el.

„În România, în fiecare zi mor oameni din cauza, printre altele, și a produselor neconforme și din cauza infecțiilor nosocomiale în general, care au mai multe cauze dar printre ele se numără și calitatea produselor biocide. De asemenea, înțeleg că măsura a fost anunțată undeva în ianuarie, știm de pe 10 ianuarie, de când a fost depusă o plângere penală de către Ministerul Sănătății. Mă întreb, însă, cum se face că în județul Timiș, astăzi, un manager de spital ne spune că produsele par a fi în ordine, că Ministerul nu i-a anunțat nimic și că produsele sunt folosite în continuare. Undeva, ceva nu se potrivește”, a subliniat Vlad Voiculescu.

Poliţiştii au făcut, marţi, cinci percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, la locuinţele unor persoane şi sediile unor firme care produc, importă şi comercializează produse biocide. Acţiunea are loc într-un dosar în care se suspectează că, în 2018, ar fi fost fabricate şi vândute unor spitale substanţe pentru dezinfecţia suprafeţelor care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voiculescu Vladutz e doar o carpa teleghidata. Nici un scuipat nu merita sa strici pe el.
5
2
El ar trebui sa foloseasca zeama de varza. Ca a demonstrat ca e incompetent si rauvoitor. E bun numai la mitinguri. La practica e slab
9
4
Vlad Voiculescu ar putea folosi - a se citi "sorbi"- ceva pishat produs sub licenta Bivolaru... Ciolos stie mai bine...
6
2
Ceilalti ministri nu stiau nimic si tu il acuzi pe asta ca pe timpul lui sau prins hoti.Acuzai pe aia pe timpul carora hexi pharma prospera nu pe asta ca a distruso sau tii cu hoti hotule.
2
2
dupa dezastrul din colectiv s-au descoperit aceste afaceri dubioase dar au fost repede musamalizate de guvernul tehnocrat ministrul si prim ministrul de atunci.L-au sinucis pe Condrea si au pus batista pe tambal!
7
1
A fost ministrul sanatatii cand s au descoperit manglele cu Hexi Pharma si face mereu pe virgina! Ipocrizie totala din partea lui! Huooooo
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367