REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandalul dintre Vasile Potîrniche și Primăria Castelu a atins apogeul!

Scandalul dintre Vasile Potîrniche și Primăria Castelu a atins apogeul!

Victor ROTARU 10 februarie 2023 | 00:00 3714

Războiul dintre Vasile Potîrniche, fost viceprimar la Castelu în 2016, și Nicolae Anghel, primarul din comună, datează încă din anul 2015, atunci când Vasile Potîrniche a fost demis prima oară de către Nicolae Anghel. Acesta a fost reîncadrat în funcție în 2018, însă după doar 3 ani, în 2021, a fost iarăși demis din funcția de inspector cadastru și arhitect șef al comunei, după ce Nicolae Anghel a decis să desființeze funcțiile pe care acesta activa, totul pentru a aduce ceva mai mulți bani la bugetul local. Războiul dintre cei doi continuă și astăzi, chiar dacă Vasile Potîrniche a câștigat, definitiv, în instanță, recuperarea unor drepturi salariale. În acest sens, a purces și la executarea primăriei.  Primăria Castelu încearcă să obțină suspendarea executării și plata în rate a debitului.

Scandalul dintre Vasile Potirniche si Primaria Castelu a atins apogeul!

Scandalul dintre Vasile Potîrniche, fost viceprimar la Castelul, și Nicolae Anghel, primarul din comună, a început în anul 2015, atunci când Vasile Potîrniche a fost demis prima oară de către primarul comunei Castelul. Nicolae Anghel a considerat că, desființând funcțiile pe care activa Vasile Potîrniche împreună cu alți 3 colegi, reușește să facă economie la bugetul local, primarul declarând în iulie 2022 faptul că cei 4 angajați îl costau 320.000 lei pe an.

Scandalul dintre Vasile Potirniche si Primaria Castelu a atins apogeul!Minută Judecătorească

Anul trecut, judecătorii au anulat Dispoziţia nr. 214/30.06.2021, emisă de Primarul Comunei Castelu, privind încetarea raporturilor de serviciu și eliberarea lui Potîrniche din funcţia publică. Au obligat pe pârâtul Primarul Comunei Castelu să emită o decizie de reîncadrare a reclamantului în funcţia publică ocupată anterior şi la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu cuantumul salariilor indexate şi celelalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat de la data eliberării din funcţia publică şi până la data reintegrării efective, precum şi la plata dobânzii legale aferente până la momentul plăţii efective a acestei despăgubiri. În noiembrie 2022, decizia a rămas definitivă.  Chiar și așa, războiul dintre primar și Potîrniche tot nu s-a terminat.

Potârniche execută primăria...

Potîrniche a demarat procedurile de executare a primăriei, iar pe 16 ianuarie a fost încuviințată executarea silită. ”Admite în parte cererea de încuviințare a executării silite formulată în dosarul de executare silită nr. ...de Biroul Executorului Judecătoresc O S, Încuviințează executarea silită a debitoarei  în baza titlului executoriu, pentru realizarea creanței având ca obiect plata despăgubirilor stabilite prin titlul executoriu, precum și pentru recuperarea sumelor cu titlu de cheltuieli de executare ocazionate, în toate modalitățile de executare prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligațiilor cuprinse în titlul executoriu”, se arată în minuta instanței.

Niki Anghel: Are două dosare penale

Nici primăria nu se lasă. A contestat executarea, dar a cerut în instanță și eșalonarea debitului. : „El are două dosare penale pe rol și noi vrem să aplicăm drepturi, cum prevede legea timp de 5 ani, și el vrea să obțină într-un an. Ideea e că noi vom face ceea ce depinde de noi, demonstrăm care este problema, dar într-un final, penalul va învinge civilul. El vrea banii grămadă, să nu se respecte legea finanțelor, în care se spune că în primul an se dă 5%, în al doilea an 10%, în următorii doi ani 15% și tot așa. Nu am idee câți bani are de primit, că noi am pus acolo salarii cu viramente, cu tot, și vedem ce se aprobă, pentru că viramentele nu avem cum să i le dăm lui, viramentele trebuie să le plătim. El solicită salariile brute ceea ce nu e corect”, a declarat primarul comunei Castelul, Nicolae Anghel.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367