REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCANDALUL „Fondul şcolii”: de ce nu reclamă niciun părinte la ISJ?!

SCANDALUL „Fondul şcolii”: de ce nu reclamă niciun părinte la ISJ?!

Replica API 19 septembrie 2017 | 10:36 755

A început şcoala, încep şi părinţii să cotizeze: ba pentru rechizite, ba pentru fondul clasei, ba pentru fondul şcolii. Şi, uite aşa, se adună sutele de lei. Oamenii se plâng, ba în mediul online, ba pe unde găsesc o ureche dispusă să îi asculte, de faptul că educaţia „gratuită” le scoate o grămadă de bani din buzunar. De exemplu, un motiv de nemulţumire este fondul şcolii. Pe o cale sau alta, părinţilor li se sugerează că este nevoie de bani pentru diverse achiziţii, fie alt mobilier în sala de clasă, fie câteva îmbunătăţiri.

Deşi reclamă în stânga şi în dreapta, părinţii nu reclamă nemulţumirile la Inspectoratul Judeţean Şcolar Constanţa. „Primim tot felul de sesizări. Dar nici una privind fondul şcolii. Nu există nimeni, cu nume şi prenume, care să spună: “Eu am dat fondul şcolii!”. Cineva care să reclame la modul concret”, a subliniat inspectorul general Petrică Miu. În lipsa unor sesizări privind fapte concrete, inspectorii şcolari nu pot face cercetări privind acest aspect.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu stiu clar ca atunci cand voi fi parinte nu voi permite nici un pulism de genul asta de la invataroate. Am un var micut a carui invatatoarr anunta inaintea sarbatorilor ca ea nu vrea cadou ci bani... Cred ca musc din ea daca e nevoie
0
0
Se practica si la gradinitele si scolile din inel 2
1
2
An de an se strang bani pentru ceva.Dar ma intreb ce s-a intamplat intr-un an scolar cu achizitiile precedente, draperii, jaluzele,fete de catedra, mobilier etc.Nu vorbim de consumabile,desi si aici se poate daca se gasesc sponsori.Daca problema dotarilor e in discutie, nimeni nu pune si problema curateniei si a igienii in scoli care lasa de dorit si e foarte importanta pentru sanatatea copiilor.Vreti confort pentru copil atunci luati in calcul toate aspectele.
1
0
E anormal sa asiguri conditii mai bune pentru copilul tau !? Parintii fac, de multe ori, greseli fundamentale. Astia suntem. Astia defilam. Tot inainte!
3
2
Se strang cate 100 lei de copil pentru draperii, banci etc. De cand noi parintii suntem obligati sa modernizam salile de clasa? Unde e acel invatamant gratuit? D-le director cate solicitari a-ti facut catre primaria Mangalia pentru fonduri locale? Daca nu dai iti stigmatizeaza copilul. Rusine sa va fie. Cat vor mai dura aceste cutume adanc impamantenite in sistemul de invatamant? An de an se discuta aceste probleme si degeaba.
3
5
se dau bani pentru, coli, markare ca nu au copii cu ce scrie la tabla bureti , lavete etc si multe altele
2
7
Daca facebook este considerat spatiu public si poti fi amendat pentru cele scrise. De ce nu se pot sesiza si autoritatile ? De ce nu reclama nimeni? Pentru ca nu vrea nimeni sa faca dreptate pe carca copilului sau .
6
1
de ce statul nu face nimic pentru scoli ? nu se renoveaza, nu sunt manuale ,
6
2
Scolile din judet e la fel. Inspectoratul, minjsterul nu ajuta cu nimic scolile, educatia minima obligatorie dar stie sa caute tapi ispasitori...pai ce kkt da faca, bai nene, scoala cu banii vostri? Tre sa-i scoata de undeva si de unde daca nu de la cei ce le pasa : de la parinti..ca ministerului oricum nu-i pasa, sa fim seriosi
9
1
Pt ca nu cere nimeni fondul scolii , in schimb vine directoarea , iti arata cea mai jalnica clasa din scoala si zice ca din pacate n-are fonduri s-o repare.Ne zice ca e problema noastra , scoala nu poate face mai mult de atat si daca vrem sa o reparam noi nu se supara.Dar nu ai cum sa o denunti , ca n-a cerut un leu de la nimeni.
8
1
Marga, tu ai invatat la aceeasi scoala cu ministrul sub-educatiei... Scrie bai cu trei de i ca sunt trei copii sau mai multi in clasa aia... A tunat si v-a adunat...
11
2
fondul clasei s-a dat si se va da incontinuare dar sub alte forme nuantate ca sa nu intre in contradictie cu legea.Petrica Miu are la cunostinta dar este o intelegere tacita intre profesori cu denumirea de diriginte si copii clasei respective dirigintelui.Nu-i poate obliga legal dar la note ii poate arde daca se pun contra.Totul este bine conturat in fiecare scoala si liceu.
10
2
sa de bani din todeauna dar nimeni nu vede
9
0
Pula in voi cu fondul puli
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218