REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Scandalul Hamas - Israel: Vladimir Putin a discutat cu Recep Erdogan. Apel la pace din partea Moscovei

Scandalul Hamas - Israel: Vladimir Putin a discutat cu Recep Erdogan. Apel la pace din partea Moscovei

Replica API 14 mai 2021 | 00:00 757

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a discutat cu liderul rus, Vladimir Putin, despre situația din Ierusalim și despre situația generală din zona de conflict arabo-israeliană, informează agenția rusească TASS, citată de stiripesurse.ro.

Vladimir Putin

Președintele turc a subliniat că „similitudinea pozițiilor Turciei și Rusiei cu privire la statutul Ierusalimului este un mesaj important” în contextul soluționării problemei. El a considerat importante declarațiile Ministerului de Externe rus privind soluționarea problemei Ierusalimului pe baza deciziilor ONU și a principiului celor două state.

Erdogan a subliniat necesitatea unei intervenții urgente a Consiliului de Securitate al ONU în situația dintre Israel și palestinieni. ONU, în convingerea sa, „trebuie să demonstreze o poziție dură și decisivă pentru ca Israelul să oprească atacurile” asupra Fâșiei Gaza. El a remarcat separat că „este necesar să se rezolve problema trimiterii forțelor internaționale de menținere a păcii în regiune pentru a proteja palestinienii” și și-a exprimat încrederea că „Turcia și Rusia, pe platforma ONU, vor demonstra o strânsă cooperare în aceste probleme”.

Pe 10 mai, miniștrii de externe ai Rusiei și ai Turciei, Serghei Lavrov și Mevlut Cavusoglu, au avut o conversație. După cum se menționează în mesajul Ministerului de Externe rus, „miniștrii au condamnat evacuarea palestinienilor din zona lor de reședință inițială - cartierul Sheikh Jarrah - și în spiritul declarației comune a reprezentanților speciali ai Cvartetului mediatorii internaționali pentru soluționarea Orientului Mijlociu din 8 mai 2021, au cerut tuturor părților la acest conflict să manifeste reținere și să permită acțiuni care amenință să exacerbeze și mai mult situația în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului. "

Potrivit secretarului de presă al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, părțile la conflict ar trebui să încerce să găsească o soluție, bazându-se pe rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU.

Moscova se arată îngrijorată de numărul tot mai mare de victime și solicită ambelor părți să manifeste prodență. Acest lucru a fost anunțat de către secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

"Facem apel ambelor părți să își exercite reținerea. Suntem îngrijorați de numărul tot mai mare de victime civile și de bombardamentele nediscriminatorii ale civililor", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit lui Peskov, părțile la conflict ar trebui să încerce să găsească o soluție, bazându-se pe rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU pe această temă.

"Ambele părți trebuie să găsească forța pentru a ajunge la o soluționare a problemei, bazându-se în primul rând pe rezoluțiile actuale ale Consiliului de Securitate al ONU", a spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde au astia pozitii similare, ca Erdogan tipa dupa toata lumea musulmana sa se implice.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920