REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDALUL Hexi Pharma. Băsescu: Dacă a fost o înscenare uriaşă?

SCANDALUL Hexi Pharma. Băsescu: Dacă a fost o înscenare uriaşă?

Replica API 24 august 2016 | 10:57 202

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a scris pe pagina sa oficială de Facebook despre scandalul momentului, dezinfectanții diluați de la Hexi Pharma, în contextul în care Augustin Lazăr, procuror general al României, a făcut declarații publice după finalizarea expertizei în cazul dezinfectanților firmei Hexi Pharma, afirmând cele mai multe analize arătând că produsele Hexi Pharma ar fi fost diluate în limitele legale.

Multe dintre produsele diluate produse de compania lui Dan Condrea erau eficiente conform procurorului genial, care a afirmat că acest lot testat e cel ridica de organele de cercetare în urma controlului efectuași că vor mai urmași alte loturi să fie verificate.

"Temperatura scandalului HEXI PHARMA a scăzut suficient pentru a putea fi discutat rațional.

Mă întreb:și dacă «HEXI PHARMA» a fost o înscenare uriașă profitând de câteva inadvertențe sau de câteva probe trucate deliberat sau accidentalși trimise la ICECHIM?

Câteva realităţi şi întrebări mi-au creatși continuă să-mi creeze suspiciuni puternice:

1. Nu este posibil ca SRI să nu fi captat informația despre o diluare sistematică, consistentăși pe termen lung a dezinfectanților cu care au fost aprovizionate sute de spitale, inclusiv spitalul SRI. 2. Nu este posibil ca managerii a sute de spitaleși probabil mii de medici să nu fi sesizat aprovizionarea pe termen lungși sistematică a spitalelor cu dezinfectanți puternic diluați, dacă acest lucru ar fi fost o realitate. 3. Resping hotărât ideea că sute de manageriși medici români au sacrificat viețile bolnavilor de dragul uneișpăgi, fie eași relativ consistentă raportată la salariile din sănătate. 4. Resping ideea că mult blamata Comisia de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătății a tolerat ca, ani de zile, spitalele din România să fie aprovizionate cu dezinfectanți puternic diluați. 5. Oare întâmplător ministrul sănătăţii din acea vreme, Achimaş Cadariu, a fost extrem de rezervat în a se aşeza în siajul scandalului? Cu siguranță, medicii au fost umilițiși copleșiți de campania furibundă dusă prin presă împotriva „HEXI PHARMA”, darși împotriva medicilor care acum se gândesc să-și urmeze colegii care lucrează în străinătate (oare aceasta să fi fost miza?). Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal. PS - Pe amatorii de speculații, îi previn că nu am avutși nu am nici un fel de legături sau interese legate de „HEXI PHARMA”, dar mă interesează în cel mai înalt grad situația sistemului de sănătate din România", se arată în postarea lui Băsescu.

sursa: b1.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367