REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Scandalul salariilor 'tăiate' la ITM: Ludovic Orban vorbeşte despre demiteri

Scandalul salariilor 'tăiate' la ITM: Ludovic Orban vorbeşte despre demiteri

Replica API 15 decembrie 2019 | 00:00 228

Ludovic Orban a anunțat că, la ședința de săptămâna viitoare a Guvernului, va fi suplimentat bugetul Ministerului Muncii din Fondul de rezervă al Executivului, pentru plata salariilor angajaților de la Inspecția Muncii. Premierul nu a exclus demiterea șefului ITM, scrie stiripesurse.ro

„Acolo erau prevăzuți bani pentru plata integrală a salariilor. Șeful ITM, pe care nu l-am numit noi, ci pe care l-am găsit, pentru că șeful ITM fusese demis mai demult și a câștigat procesul și a fost repus în funcție, a luat decizia să plătească sumele aferente unor hotărâri judecătorești și a cheltuit o parte din resursele bugetare aflate la dispoziție. Când a venit momentul să plătească salariile, a constatat că nu are suficienți bani ca să plătească salariile. Pentru asta am găsit o soluție. Săptămâna viitoare, când vom avea ședința de Guvern, vom aloca din Fondul de rezervă al Guvernului o suplimentare pentru bugetul Ministerului Muncii care să completeze resursele financiare aflate la dispoziția Inspecției Muncii pentru a putea plăti integral salariile. Nu vom rămâne datori. Vom plăti integral toate drepturile salariale ale angajaților din ITM”, a declarat Ludovic Orban, duminică la Digi 24, întrebat dacă a fost deblocată sau cum va fi deblocată situația cu privire la plata salariaților ITM, transmite Mediafax.

Chestionat daci ia în calcul demiterea șefului ITM, șeful Executivului a răspuns: „Cu siguranță că o astfel de decizie la ora actuală vrem să vedem foarte clar care au fost condițiile în care a fost luată această decizie. În funcție de aceste condiții eu voi lua decizia, împreună cu ministrul Muncii, care să fie rezultatul unei analize a ceea ce a făcut șeful de la Inspecția Muncii”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, în ședința de vineri a Guvernului, că salariile angajaților din inspectoratele teritoriale de muncă nu au fost plătite pe luna noiembrie, instituția centrală luând decizia de a plăti datorii restante ca urmare a unor litigii vechi de peste doi ani.

Întrebată de premierul Ludovic Orban dacă șeful ITM i-a cerut acordul să facă plățile rezultate din litigii, ministrul a negat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu prea va mai vad pe astia cu m.ie Psd ...diaspora care se va intoarce in tara, ptr ca taie boschetarul asta de peste tot, sa aiba ei ce fura...prosti mai suntem ca popor. Vrem masuri de stanga, dar votam cu dreapta..
4
4
Toate partidele sunt de fapt grupari infractionale organizate care au un singur scop. Sa fure din resursele statului pentru a se imbogatii membrii gruparii. Si o fac in mod legal si organizat. Culmea sunt votati chiar de victime. Girati. Si victimele votante ale diferitelor partide se lupta intre ele pentru a si lasa hotii sustinuti sa i jefuaiasca. Ca si cum ar conta ca te fura un fals prieten sau un dovedit dusman sau necunoscut. Doar pradatorii traiesc bine. Victimele se chinuie in postura de prada.
6
1
Sugeti pula derbedeilor
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218