REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SCANDALURI în stil MAFIOT în Tomis 3! Amenzile curg şi tarabagiii se ameninţă cu moartea!

SCANDALURI în stil MAFIOT în Tomis 3! Amenzile curg şi tarabagiii se ameninţă cu moartea!

Replica API 18 aprilie 2016 | 23:49 564

Reclamaţii la Primărie

Reclamaţii la Primărie

Spirite încinse în zona Pieţei Tomis 3! De când Decebal Făgădău a anunţat, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local din 15 martie anul curent, că este hotărât să facă ordine şi să anihileze comerţul ambulant sau chiar să transforme spaţiul într-un parc, comercianţii şi-au ieşit din minţi. Dacă unii reacţionează destul de violent atunci când sunt controale, cei care îşi desfăşoară activitatea conform legii susţin că sunt terorizaţi şi ameninţaţi de către „colegi”. În plus, oamenii sunt speriaţi că-şi vor pierde locurile de muncă şi, automat, sursa de venit.

O femeie din Constanţa, care îşi desfăşoară activitatea conform legii în Tomis 3, este de-a dreptul indignată de situaţia creată. „Cam de când (se transformă în parc – n.r.) ca să îmi iau o cutie de table şi un şah. Muncim – mergem şi jucăm şah, mâncăm seminţe şi ce ne mai dă Primăria!!! Că dacă nu mai avem unde munci, atunci să ne întreţină primarul!”, a spus Elena E. De asemenea, ea nu înţelege cum de comerţul ambulant a fost prezent atâta vreme, iar când au fost controalele din zilele trecute, mulţi dintre cei prinşi cu marfa înşirată peste tot habar nu aveau de regulament.

„De ce nu ştiu de regulament? De ce nimeni din Primărie nu l-au prezentat??? De ce nimeni nu se ia de ei? De ce la ei nu vine nici un control niciodată?”, întreabă Elena. Şi toate aceste lucruri i-au adus şi necazuri, bineînţeles. Cum femeia a fost mereu pe poziţii în ceea ce priveşte respectarea legii, se pare că alţi comercianţi, de la tarabe, i-au sărit în cap. Astfel, ea a depus o reclamaţie la Primărie, spunând că este ameninţată frecvent.

„Am o vecină cam recalcitrantă, în Piaţa Tomis 3. Deţin un spaţiu comercial pe proprietate privată în care comercializez legume/ fructe. În faţa mea este o tarabă galbenă unde, de asemenea, se comercializează legume şi fructe. De când s-a dat zvonul că tarabele galbene vor dispărea nu am linişte cu aceşti oameni (ameninţări cu moartea, înjurături scandal, mă ameninţă că îmi dau foc la spaţiu, am ajuns ca în fiecare zi să chem Poliţia din cauza lor). Acum strâng semnături de la clienţi şi de la cei din jur care deţin spaţii că să mă dea afară din spaţiu.

Este posibil aşa ceva??”, scrie în sesizarea care a ajuns la administraţia locală şi care a fost redirecţionată către Poliţia Locală. Prin urmare, Puiu Gachi, din cadrul Serviciului Activitate Comercială a fost la faţa locului şi pe 13 aprilie a răspuns: „Urmare sesizării dumneavoastră nr.56208/11.04.2016, depusă în format electronic, suntem în măsură să vă comunicăm faptul că SC Ancaflori SRL funcţionează în baza Autorizaţiei de funcţionare pentru desfăşurarea de activităţi temporare pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa, nr.66/01.02.2016, cu respectarea suprafeţei de vânzare. Pentru celelalte aspecte sesizate de dumneavoastră vă îndrumăm să vă adresaţi instanţelor de judecată, singurele care pot soluţiona astfel de probleme”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614