REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SCANDALURI peste SCANDALURI în Constanța!

SCANDALURI peste SCANDALURI în Constanța!

Replica API 9 noiembrie 2019 | 00:00 271

Oamenii legii din Constanța au emis mai multe ordine de protecție provizorii în ultima perioadă, fiind vorba de scandaluri produse în familie. Astfel, persoanele vătămate continuă acțiunile și ajung în instanță pentru a-și face dreptate. Însă, există și situații în care judecătorii le resping cererile, considerând că nu este vorba de pericol la mijloc, ci doar de dorința de răzbunare.

Una dintre cauze a fost soluționată de Judecătoria Constanța, care, la data de 6 noiembrie, a admis cererea unei reclamante și a dispus emiterea unui ordin de protecție față de pârât, pe o durată de 2 luni. Analizând actele și lucrările dosarului, instanța a reținut că reclamanta a sesizat organele de poliție cu privire la săvârșirea unor acte de violență fizică și verbală asupra sa de către pârât, pe fondul consumului de alcool, solicitând emiterea unui ordin de protecție în conformitate cu prevederile Legii nr. 217/2003. Astfel, la data de 1.11.2019, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța, Secția 1, au emis un ordin de protecție provizoriu prin care i s-a impus pârâtului obligația de a părăsi temporar din locuința familiei, situată în municipiul Constanța, și de a păstra o distanță minimă de 300 m față de reclamantă și de copilul acesteia. Ordinul de protecție provizoriu a fost conformat de procuror, fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la data de 1.11.2019. Din actele dosarului instanța reține că femeia este căsătorită cu pârâtul, având împreună un copil minor. Totodată, reclamanta are un copil dintr-o altă căsătorie, în vârstă de 10 ani. Susținerile reclamantei privind exercitarea actelor de agresiune fizică asupra sa de către pârât la data de 11.11.2019 rezultă din cercetările efectuate de organele de poliție și din depoziția unui martor, audiat de instanță. Mai exact, se pare că soțul este consumator de băuturi alcoolice, iar de fiecare dată este pus pe harță, agresând-o.

Odinele de protecție nu se eliberează oricum: iată ce a decis instanța

Un alt caz a ajuns în atenția instanței tot luna acesta, cererea de emitere a unui ordin de protecție venind din partea unui bărbat, care a relatat că fiul său, care a mai fost internat la Palazu, și care este un consumator înrăit de băuturi alcoolice, vine frecvent la domiciliul său și al soției pentru a mânca, provocând deseori scandaluri. Însă, din toate probele administrate în cauză, instanța a constatat că nu este vorba de fapte de violență sau de o stare de pericol. ”Ordinul de protecție prezintă caracter restrictiv de drepturi și, prin urmare, nu poate fi luat în baza unor indicii, ci în temeiul unor probe de natură să ateste existența unor acte de violență fizică, psihologică sau de altă natură, cât și existența stării de pericol cauzate de existența actelor respective. Probele administrate în cauză nu relevă îndeplinirea condițiilor legale, astfel, față de tată, pârâtul nu a săvârșit acte deosebite de violență, ci părțile s-au jignit reciproc, pe fondul unei discuții mai tensionate decât de obicei, generată de consumul de alcool al pârâtului. Tot astfel, nici ceilalți membri ai familiei nu au învederat aspecte de o violență deosebită ori de natură să inspire o temere accentuată sau un pericol iminent. Pârâtul nu i-a lovit niciodată, deși a îmbrâncit reclamantul pe data de 03.11.2019, context în care soția sa a trebuit să intervină pentru a-i despărți, iar reclamantul a fost nevoit să înregistreze pe rolul instanței prezenta cerere, dar în concret, nu se verifică săvârșirea unor acte de violență care să pună în pericol familia reclamantului”, potrivit instanței. Iar exemple sunt multe, în general legate de conflicte între soți, concubini sau fost soți.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si uite asa reusesc securistii ce nu au putut pe vremea impuscatului sa le ia romanilor casele cu tot ce se gaseste in ele!
3
1
Sa.mi bag poola.n mortii tai de analfabet jegos !! Mars in gatii ma.tii la scoala , si , dupa , posteaza !
4
2
IA DALE O LIMBA LA MOLDOVENI ,,DACA NU IT-I IAU NEVASTA IN POOOOLA SA FACA MANCARE BUNA.
6
5
Constanta este ghetou. Asa se intampla la saraci prin satele moldovenesti
9
3
Femeia e hoata si zestre nu aduce fura de la barbat!
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218