REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Scaunul lui Dorin Colidiuc de la IPJ Galaţi, scuturat bine de cel pe care l-a înlocuit

Scaunul lui Dorin Colidiuc de la IPJ Galaţi, scuturat bine de cel pe care l-a înlocuit

Replica API 26 martie 2012 | 00:00 974

Probleme "la indigo" cu cele de la Constanţa

Probleme "la indigo" cu cele de la Constanţa

După ce a câştigat procesul împotriva IGPR-ului şi a fost numit adjunct al IPJ Galaţi, scaunul comisarului-şef Dorin Colidiuc se clatină din nou. Asta pentru că, şi la Galaţi, întocmai ca la Constanţa, un fost adjunct, demis din funcţie, a făcut demersuri în instanţă şi ar putea reveni pe funcţia ocupată în prezent de Colidiuc. În speţă, un control al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a descoperit mai multe nereguli imputabile celor doi adjuncţi din acea vreme, comisarii-şefi Doru Geru şi Daniel Miron. "În urma controlului tematic efectuat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, Corpul de Control al ministrului a propus, iar conducerea ministerului a aprobat cercetarea prealabilă a celor doi adjuncţi ai I.P.J. Galaţi, pentru carenţe în coordonarea serviciilor operative privind planificarea şi evaluarea activităţilor şi obţinerea unor indicatori slabi de performanţă", declarau, anul trecut, reprezentanţii MAI, pe site-ul oficial al ministerului. Astfel, Geru şi Miron, proaspăt demişi din funcţiile de comandă şi trecuţi pe funcţii inferioare, au contestat măsurile luate împotriva lor, însă rezultatul a fost nefavorabil. Astfel, aceştia au atacat în contencios administrativ, Daniel Miron reuşind să obţină suspendarea deciziei de "retrogradare" până la soluţionarea pe fond a situaţiei. Totodată, se pare că Doru Geru s-a îmbolnăvit şi a continuat să se judece cu IGPR fiind în concediu medical. Mai mult, se pare că o comisie medicală l-a declarat inapt pentru funcţia deţinută anterior, semnându-i retragerea. Numai că Geru a continuat demersurile în instanţă, solicitând repunerea pe funcţie, dosarul său ajungând, zilele trecute, pe rolul Curţii Supreme. Între timp, la IPJ Galaţi îşi făcuse cuib şi Dorin Colidiuc, fostul adjunct al IPJ Constanţa, iar între cei trei a început o bătălie mută. Daniel Miron, aflat în plin proces cu IGPR, se ocupă de investigaţii criminale, în timp ce Colidiuc a preluat compartimentul "Ordine Publică".

Oficialii gălăţeni susţin că nu sunt probleme

Deşi pe rolul Curţii de Apel Galaţi se află dosarele celor doi adjuncţi "renegaţi" de IGPR, Geru şi Miron, reprezentanţii IPJ Galaţi susţin că apele sunt destul de limpezi. "Nu este absolut nici o problemă. Avem 2 adjuncţi, domnul Colidiuc şi domnul Miron. Nu este nimeni care să revină şi nici unul dintre ei nu este în pericol să-şi piardă funcţia. Daniel Miron ocupă acest post până la soluţionarea pe fond a situaţiei. Dacă vreţi să aflaţi mai multe, adresaţi-vă IGPR-ului", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, comisarul Cristina Tatulici. Şi Dorin Colidiuc a susţinut acelaşi lucru, deşi procesul lui Doru Geru, prin care solicită să revină pe post, merge înainte. "Nu este absolut nici o problemă. Cred că cineva nu a fost informat cum trebuie. Eu sunt bine, iar funcţia nu îmi este în pericol", ne-a declarat fostul adjunct al IPJ Constanţa. În concluzie, dacă fostul adjunct de la Galaţi va câştiga procesul, ar putea fi numit în funcţie în alt judeţ, aşa cum şi Colidiuc a câştigat şi a fost numit la Galaţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614