REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Scaunul managerului Dana Dumitrescu scârţâie

Scaunul managerului Dana Dumitrescu scârţâie

Replica API 30 noiembrie 2018 | 00:00 338

Activitatea Teatrului de Stat, sub lupa CJC

Activitatea Teatrului de Stat, sub lupa CJC

Dana Dumitrescu

Activitatea Teatrului de Stat Constanța se află încă în vizorul Consiliului Județean Constanța, după mai mulți actori au semnat o adresă către președintele instituției județene, Marius Horia Țuțuianu, în care semnalau existența mai multor deficiențe. O serie de reclamații au fost formulate la adresa conducerii instituţiei culturale. Directoarea Teatrului de Stata, Dana Dumitrescu, a combătut fiecare sesizare în parte, dar pentru ca problemele să fie lămurite, președintele CJC a dispus demararea unui amplu control.

“Am controlat şi se controlează toată activitatea Teatrului de Stat, vorbim de personalul de salarizare, contacte, achiziţii, partea juridică. I-am rugat pe cei de la echipa de control să se mişte puţin mai repede şi să terminăm acest control nu într-o lună de zile, cum am stabilit, mai repede pentru că vin sărbătorile peste noi şi vreau să am o situaţie exactă cu privire la cele ce se întâmplă acolo.

Aştept raportul lor, nu ar fi frumos să vorbesc înainte de a avea un raport scris, exact şi punctual cu ceea ce se întâmplă acolo. Sunt nişte deficienţe, vreau să le văd în formă scriptică, pe hârtie, să văd exact de unde începem şi cum acţionam”, a precizat ieri şeful CJC, Horia Ţuţuianu.

Ţuţuianu: “Dacă sunt probleme grave, o să-i cer doamnei manager să se retragă”

Mandatul Danielei Dumitrescu expiră în primăvara anului următor, cu toate acestea, dacă situaţia o va impune şeful CJC va cere demisia acesteia. “Dacă sunt probleme grave acolo o să-i cer doamnei manager să se retragă. Numai dacă sunt probleme grave”, a mărturisit şeful judeţului. Până acum, preşedintele CJC a participat la trei şedinţe, una cu angajaţii care contestă activitatea Daneilei Dumitrescu, o altă cu restul angajaţilor, şi o a treia cu toţi salariaţii.

“Din discuţiile pe care le-am avut cu dumnealor va spun sincer că 70% sunt mari orgolii personale. Eu i-am intrebat franc, în faţă, cum după 15 ani - 20 de ani, de când lucraţi împreună aţi ajuns să va urâţi?!”, a spus Horia Ţuţuianu.

Oficialul CJC a menţionat că nu îşi doreşte să fie afectat actul cultural şi artisic, de aceea a şi participat vinerea trecută (n.r. 23 noiembrie) cu soţia la piesa de teatru “Cea mai frumoasă soţie”. “Au jucat toţi actorii implicaţi în acest scandal şi a fost o piesă reuşită”, a comentat şeful CJC.

Floreantin BOZÂNTAN, Camelia MATEI

SCANDALUL de la Teatrul de Stat: CJC a dispus un amplu CONTROL!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la o corista,Carmen o chema
3
1
scartae si ia ca nui unsa.
2
0
Bravo . Jos tutuianu
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614