REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scena Casei de Cultură, "tapetată" cu 10 tone de gheaţă pentru "Lacul Lebedelor"

Scena Casei de Cultură, "tapetată" cu 10 tone de gheaţă pentru "Lacul Lebedelor"

Replica API 21 februarie 2013 | 00:00 206

The Imperial Ice Stars aduce magia patinajului la Constanţa

The Imperial Ice Stars aduce magia patinajului la Constanţa

Scena Casei de Cultura, transformată în patinoar! Forfotă şi agitaţie încă din dimineaţa zilei de miercuri, 20 februarie. Pe data de 21, adică azi, de la ora 20.00, vor evolua la Casa de Cultură campionii gheţii, celebrii patinatori de la The Imperial Ice Stars. Pentru pregătirea scenei pe care vor evolua patinatorii a început ieri montarea unor ţevi speciale, prin care se introduce freon. Ţevile vor menţine o temperatură scăzută constantă, care va permite gheţii să nu se topească. Apoi a început turnarea a 10 tone de gheaţă, "udată" cu o soluţie amestecată cu apă, pentru a îngheţa mai bine şi pentru a-i da luciu. Montarea propiu-zisă a gheţii este estimată să dureze aproximativ trei ore, dar scena va fi cu adevărat transformată în patinoar abia în dimineaţa zilei spectacolului, adică azi. "Specialiştii care se ocupă de scenă sunt din Anglia şi Rusia. Ei montează scena de gheaţă. De asemenea, se montează şi nişte scripeţi de grinda de sus, care să susţină 150 - 200 de kilograme, care îi ridică şi îi coboară pe artişti. Este un spectacol foarte complex din toate punctele de vedere. Este un eveniment unic în Constanţa. Port discuţii pentru acest spectacol încă de acum trei ani. Este foarte greu ca o asemenea trupă să vină la o sală de 700 de locuri, pentru că nu-şi acoperă cheltuielile. Dacă va avea succes, promit constănţenilor că voi aduce la anul aceeaşi trupă interpretând Spărgătorul de nuci sau Cenuşăreasa", a declarat, pentru "Replica", Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

Trupa The Imperial Ice Stars a fost fondată în 2004 şi a reuşit ca doar în câţiva ani să devină una dintre cele mai celebre din lume. The Imperial Ice Stars a urcat pe cele mai mari scene ale lumii, de la Royal Albert Hall din Londra până la Esplanade Theatre din Singapore. Spectacolele balerinilor patinatori ţin publicul cu răsuflarea tăiată peste tot în lume datorită complexitatii elementelor incluse în coregrafie şi datorită gradului de dificultate al acestora. Patinatorii de la Imperial Ice Stars sunt cunoscuţi în toată lumea datorită numărului record de medalii obţinute, care se ridică la peste 250! Din trupă fac parte zeci de campioni olimpici, mondiali şi europeni. Fiecare dintre cei care vor performa in faţa românilor, a început să patineze la vârsta de 3-4 ani şi repetă 9 ore pe zi, 6 zile pe săptămână. Printre zecile de campioni se numără şi Evgheni Platov, care este deţinător a două titluri olimpice, Oksana Grishuk , de patru ori campioană mondială şi de trei ori campioana europeană, Albena Denkova, Maxim Stavisk şi nu în ultimul rând Alexei Nemov, cel care a strâns de-a lungul anilor nu mai puţin de 12 titluri olimpice şi un număr considerabil de fani. Acestea sunt doar câteva din numele ce vor da o nota contemporană celebrului balet pus în scenă de peste o sută de ani.

Spectatorii vor fi încântaţi de elementele tehnice şi costumele patinatorilor.

Pe muzica lui Ceaikovsky, echipa formată din zeci de patinatori profesionişti va prezenta figuri speciale extrase din competiţiile de patinaj precum triplu lutz, dublu toe-loop sau salturi quadruple şi promite să uimească audienţa prin modul în care va da viaţă unei poveşti de dragoste între un prinţ şi o fecioară lebădă. Sursa de inspiraţie a capodoperei "Lacul Lebedelor" este o veche legendă rusească, în care se povesteşte despre transformarea unor prinţese în lebede de către un vrăjitor rău, al cărui blestem poate fi spulberat doar de iubirea unui prinţ. Patinatorii au inventat pentru acest balet figuri care nu au mai fost executate niciodată, atât de complexe încât nu au nici măcar o denumire. Pentru acest spectacol, patinatorii vor îmbrăca peste 110 costume, toate create de designeri ruşi coordonaţi de Albina Gabueva, cea care creează costumele şi pentru celebrul Balşoi Theatre. Această producţie unică combină la fel de bine patinajul cu baletul şi dansul precum efectele speciale ce includ zborul şi diferite proiecţii vizuale cu ninsoarea, ploaia şi chiar focul!

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367