rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Eroii din spatele scenei: pompierii, în lupta cu flăcările!

Scene desprinse din filme, la Constanţa: interviu cu Sorin Grecu, salvatorul de vieţi

Nu au timp de stat pe gânduri sau de analizat situaţia, sunt mereu angrenaţi în lupta cu timpul şi cu situaţiile extreme. Îşi pun viaţa în pericol, se strecoară printre flăcări sau alte pericole, pentru a salva vieţi omeneşti. Este vorba despre pompieri, pompierii constănţeni în cazul de faţă, care se pot încadra în categoria eroilor din... spatele scenei, ca să spunem aşa. Pentru că, da, chiar dacă pericolul nu reprezintă o barieră pentru ei, acţionând la limită, de multe ori nu se aleg cu lauri. Plutonierul Sorin Grecu, angajat al ISU Dobrogea încă din anul 2006, a acceptat să vorbească despre meseria sa şi despre acţiunile la care a participat. Fie că a fost la un pas de tragedie, fie că s-a luptat cu focul pentru a salva un om, ori că a salvat un biet animal, eroul nostru ne-a declarat că îi place ceea ce face şi nu ar renunţa la această meserie, satisfacţia cea mai mare fiind atunci când o intervenţie se termină bine. Detalii marcante veţi putea citi în interviul acordat cotidianului "Replica", de către plutonierul Sorin Grecu.

Reporter: Cum aţi ales meseria de faţă, v-a îndrumat cineva, aţi fost influenţat în acest sens?

Sorin Grecu: Sunt plutonier angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din septembrie 2006. Am ales să profesez în acest domeniu pentru că, în primul rând, mi-a plăcut meseria de pompier. Nu am făcut armata la Pompieri, am făcut la Jandarmerie, dar am ales să fiu pompier pentru că mi-a plăcut lucrul în echipă şi faptul că aici suntem chemaţi să salvăm vieţi, nu să intervenim la mitinguri, cum ar fi fost la Jandarmerie.

Rep.: Înţeleg că vă place să salvaţi vieţi, să faceţi muncă de teren, v-aţi fi văzut stând la un birou?

S.G.: Da, pentru că în timpul liber lucrez, cu acordul şefilor de la ISU Dobrogea Constanţa, în altă parte. Fac parte din echipa din serviciul privat al SC City Park Mall, de 5 ani, şi acolo fac, în mare parte, muncă de birou, dar particip şi la puţinele intervenţii de acolo. Mai exact, sunt şef serviciu privat şi sunt cadru în PSI.

Rep.: Revenind la munca din cadrul ISU Dobrogea, există vreo intervenţie care v-a marcat?

S.G.: Da, chiar este. Este o intervenţie de la începutul carierei mele, de prin 2007. Am avut intervenţii destul de multe, legate de salvări persoane, intervenţii la incendii, dar aceasta m-a marcat, nu pot s-o uit. Se întâmpla în februarie 2007, era 3 sau 4 dimineaţa, când am fost solicitaţi la o intervenţie din staţiunea Mamaia. Atunci a avut loc un accident rutier, fiind implicat un Porsche Cayenne, unde au murit pe loc trei persoane şi a patra a murit mai târziu, la spital. Nu ne aşteptam, mai fusesem la accidente rutiere, chiar cu victime, dar aici au fost patru persoane tinere, două fete şi doi băieţi. Din păcate, au murit toţi. Iniţial am crezut că sunt trei victime, dar după ce am stins incendiul, ne-am dat seama că a patra era sub maşină, sub motor. Îmi aduc aminte şi acum, după atâţia ani... chiar dacă avem cele mai multe intervenţii din judeţ.

Rep.: Vi s-a întâmplat să nimeriţi la o intervenţie şi acolo să constataţi că trebuie să vă salvaţi rude, prieteni, cunoştinţe?

S.G.: Din fericire, nu a fost nimic grav. Dar am intervenit, spre exemplu, la Kogălniceanu, la casa unui amic, dar a fost ceva minor, nu s-a soldat cu victime.

Rep.: Nu vă este teamă pentru viaţa dumneavoastră? Totuşi, sunteţi implicat în acţiuni riscante.

S.G.: Nu îmi este teamă pentru că oriunde munceşti, îţi rişti cumva viaţa. Noi suntem pregătiţi, şi ne pregătim continuu, şi încercăm să intervenim cu succes.

Rep.: Aţi fost vreodată într-o situaţie extremă, la un pas să cadă pe dumneavoastră un perete, o bucată de acoperiş ars?

S.G.: Da, s-a întâmplat. Dar, cu ajutorul colegilor, care mi-au fost alături, nu s-a întâmplat nimic. Suntem o echipă şi trebuie să ne bazăm unul pe celălalt. Dar, orice s-ar fi întâmplat, niciodată nu am spus: gata, renunţ! Niciodată.

Rep.: Dumneavoastră, cei din cadrul ISU Dobrogea, chiar sunteţi eroii din umbră, ca să spun aşa. Însă, nu prea vă alegeţi cu lauri. Cum comentaţi acest fapt?

S.G.: Ne deranjează un pic, dar noi ştim că ne facem treaba şi când salvăm vieţi omeneşti, suntem mulţumiţi. Acum, dacă ne apreciază lumea sau nu, asta este.

Rep.: Cum se împacă viaţa de familie cu meseria dumneavoastră?

S.G.: Se împacă foarte bine. Eu lucrez la ISU Dobrogea Constanţa, soţia lucrează la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, chiar pe aceeaşi tură. Mai exact, victimele de la mine, pleacă la ea, la Urgenţă, şi ea ştie tot ce se întâmplă. Suntem în familie băgaţi, cum s-ar spune.

Rep.: Ce studii, pregătiri, aveţi?

S.G.: Am făcut la viaţa mea multe şcoli, cursuri. Am terminat Liceul Sportiv din Constanţa, după care am făcut un curs de 3 ani de asistent medical de igienă şi sănătate publică, apoi am terminat Facultatea de Drept. Am făcut şi două cursuri pentru PSI, pentru a cunoaşte mai bine meseria.

Rep.: Cred că aţi participat şi la descarcerări...

S.G.: Da, am participat şi la descarcerări, nu multe, dar destule. Avem o singură maşină de descarcerare pe tot judeţul şi când este ocupată, mergem cu alte autovehicule, care sunt dotate corespunzător.

Rep.: Având în vedere că vă tot confruntaţi cu incendii, aţi fost pus vreodată în situaţia de a intra într-o casă cuprinsă de flăcări pentru a salva pe cineva?

S.G.: Da, am intrat în multe case în flăcări, am salvat multe persoane aflate în pericol. Din păcate, de multe ori găsim victime decedate, intoxicate cu monoxid de carbon, dar facem tot posibilul să salvăm vieţi. Spre exemplu, pe bulevardul Tomis, prin 2008, cred, un apartament de la etajul doi era în flăcări, iar înăuntru era o doamnă în vârstă. Luase foc cuierul, de la o candelă aprinsă, şi atunci a trebuit să intrăm, focul era exact la intrare, luase foc şi uşa, care era din lemn. Am spart uşa, am intrat cu colegii mei şi am scos-o pe doamnă din apartament, fiind transportată la spital.

Rep.: Oamenii sunt cooperanţi când interveniţi la un incendiu?

S.G.: De multe ori, ei sunt puţin recalcitranţi, aflându-se într-o situaţie critică şi se aşteaptă să ajungem în câteva secunde, să stingem focul în câteva secunde. Din păcate, noi suntem aici, în centru, şi până ajungem, spre exemplu, la Kogălniceanu, mergem cu viteza maximă de deplasare, dar se întârzie puţin. Şi este normal, lumea este supărată că nu ne mişcăm cum vrea ea, chiar dacă noi acţionăm foarte repede, cât putem de repede. Unii, în schimb, cooperează, pe când alţii sunt foarte recalcitranţi. Însă, la final ne felicită pentru că reuşim să salvăm şi bunuri, casă.

Rep.: Dacă ar fi să renunţaţi vreodată la această meserie, aţi putea, ce aţi alege să faceţi?

S.G.: Nu, nu aş renunţa niciodată la această meserie. Clar, vă spun cu mâna pe inimă. Doar dacă ar fi, nu ştiu, să mă îmbolnăvesc... Oricum, nu voi renunţa, cu siguranţă.

Rep.: Cam la câte intervenţii participaţi pe zi, pe tură?

S.G.: Nu pot să spun o cifră exactă, însă 60% din intervenţiile din judeţ, sunt aici. Pe timp de vară, ajungem şi la 7 - 8 intervenţii pe zi. Iarna, ca medie, sunt 3 - 4. Dar sunt multe intervenţii de asistenţă persoane, deblocări de uşi, pisici în copac, care ne ocupă mult timp.

Rep.: Dintre toate tipurile de intervenţii la care luaţi parte, ce predomină?

S.G.: Incendiile la locuinţe. Însă, în ultima perioadă, am avut multe solicitări pe asistenţă persoane. Sunt multe incendii şi din cauza coşurilor de fum necurăţate... Pot spune că incendiile, în mare parte, se produc din neglijenţă.

Rep.: În încheiere, dacă puteţi da cititorilor noştri câteva sfaturi cu privire la evitarea incendiilor.

S.G.: În primul rând, trebuie să te asiguri când pleci de acasă, pentru că de aici pornesc multe. Să se asigure că nu au lăsat vreo candelă aprinsă, că s-a scos tot din priză, aproape tot pentru că nu poţi scoate şi frigiderul. De asemenea, nu trebuie să se foloseacă instalaţii artizanale, improvizate, niciodată. Coşurile de fum necesită a fi curăţate.

Liliana CHIRU

sâmbătă, 9 martie 2013168
Comentarii

00Kmy(11 mar 21:19)
Felicitari!
00titi(10 mar 09:38)
bravo ma Grecule.
mai mult...Replica
23 sep 00:00ReplicaMANGALIA: A început amenajarea parcărilor, în locul fostelor garaje

Primăria Mangalia a demarat proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje. Primele...173

23 sep 16:43ReplicaInconștiență periculoasă în traficul din Constanța. O tânără a ieșit prin trapa mașinii și a început să își facă selfie-uri1394
23 sep 16:20ReplicaProiectul de hotărâre privind aprobarea planului de restructurare a obligațiilor fiscale al SC Confort Urban SRL a fost votat în unanimitate. VIDEO333
23 sep 12:41ReplicaACCIDENT RUTIER, două TIR-uri S-AU CIOCNIT pe Autostrada A4, între Agigea și Ovidiu!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 23 septembrie 2019, pe Autostrada A4 cu...2271

23 sep 16:02ReplicaBărbat DEPISTAT în trafic la Ovidiu fără PERMIS și DROGAT1384
23 sep 00:00Replica'Speculă' cu remorchere: contract impresionant pentru o firmă din Constanța2236
23 sep 00:00ReplicaUn poștaș din Constanța A FURAT pensiile mai multor bătrâni, după care a fugit în Franța!

Mai mulți pensionari din zona KM 5 au rămas fără pensii, după ce poștașul le-a furat banii, după care a fugit...2839

23 sep 00:00ReplicaProiectul deputatului Babuş, la mâna consilierilor locali municipali1334
23 sep 00:00ReplicaFostul primar din Negru Vodă, OBLIGAT să plătească un prejudiciu stabilit de Curtea de Conturi! Nicolin se opune!2441
23 sep 09:15ReplicaOvidiu Cupșa, directorul CERONAV: Ne batem pentru deschiderea unui pavilion românesc!

De 20 de ani, România nu mai are flotă maritimă comercială. Țări fără ieșire la mare au flote, însă pentru...1880

23 sep 23:04ReplicaVoi unde petreceţi Revelionul? Păltiniş, ideal pentru o vacanţă reuşită alături de familie şi prieteni852
23 sep 00:02ReplicaAccident rutier grav, la ieşire din Medgidia! Un bărbat A MURIT! VIDEO4446
Vremea
17.7°17.7° - 18.9° luni, 23 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 60%
Vânt: 5.54 m/s
Presiune: 1013.64 milibari

Loto
6/49172024252729
5/40192530354012
joker101723262914
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 22:33SportFCSB și CFR Cluj s-au anihilat reciproc și au remizat, 0-0

FCSB și CFR Cluj au remizat în derby-ul etapei a 10-a din Liga 1, scor 0-0, după un meci în care cele mai bune două...261

23 sep 18:26SportWeekend fabulos pentru antrenorii români din străinătate

Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Răzvan Lucescu, Daniel Isăilă și Marius Șumudică au obținut victorii pe linie...435

23 sep 00:00SportJaponeza Naomi Osaka a cucerit trofeul la Osaka

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 4 în ierarhia internaţională, principala favorită, a câştigat...335

23 sep 00:00SportRugby: Italia s-a impus lejer în faţa Namibiei, la Cupa Mondială 2019

Naţionala de rugby a Italiei a câştigat duminică meciul cu Namibia, din grupa B a Cupei Mondiale 2019 din Japonia,...251

Local
23 sep 23:58LocalActivități sportive, bucurie și mișcare pe bulevardul Tomis! VIDEO!

Bulevardul Tomis pietonal, pentru o zi! Constanța s-a angrenat în activitatea desfășurată de Primăria Constanța,...991

23 sep 00:40LocalUn record și o premieră pentru România pe Plaja Modern, de Ziua Păcii

La inițiativa JCI (Junior Chamber International) Constanța, pe 21 septembrie, de Ziua Internațională a Păcii, peste...843

23 sep 00:39LocalAutoutilitară căzută în canal, la Movilița

Duminică dimineață, în jurul orei 06.30, salvatorii de la Detasamentul Urziceni au fost alertați pentru a interveni...522

23 sep 00:36LocalPieton lovit de mașină pe strada Unirii

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină duminică, 22 septembrie, pe strada Unirii, în urma unui...965

23 sep 00:33LocalSpirit civic: pompierii constănțeni au participat la o acțiune de igienizare a orașului

Pompierii constănțeni au lăsat, preț de câteva ore, lupta cu focul, s-au echipat cu saci și mănuși și,...555

23 sep 00:44LocalIncendiu la Gârliciu. O casă și un adăpost de animale, cuprinse de flăcări

Panică la Gârliciu sâmbătă, 21 septembrie, după ce a izbucnit un incendiu la o casă și un adăpost de animale pe...555

23 sep 00:45LocalDeblocare de ușă în Medgidia: persoană găsită MOARTĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 21 septembri, pe strada Ecaterina...1970

23 sep 00:47LocalInfracțiuni economice, depistate de polițiști

În perioada 14 – 20 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 42 de...743

23 sep 00:47Local18 persoane predate între România și state membre U.E.

Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru...513

23 sep 00:07LocalIndisponibilitatea Unității 1 de la Cernavodă se prelungește până marți. Prețurile spot la electricitate au ajuns la cer

Indisponibilitatea unității 1 a centralei nucleare se prelungește până marți dimineață, lucru care ține sus...1825

Politică
23 sep 00:43PoliticăCătălin Ivan şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale; ADN înseamnă alternativă la actuala clasă politică

Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura...462

23 sep 00:43PoliticăFifor: Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni

Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat că au trecut 5 zile de la decizia Curţii Constituţionale şi 26 de zile de când...366

23 sep 00:39PoliticăViorel Cataramă nu se lasă, după ce i-a fost respinsă candidatura: intră în joc Curtea Constituțională

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă anunţă că va depune contestaţie la CCR după ce Biroul...475

23 sep 00:35PoliticăLiviu Pleșoianu, anunț în creierii nopții: NU își depune candidatura pentru alegerile prezidențiale

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, care dorea să candideze independent la pezidențiale anunță că nu a reușit să...741

23 sep 00:35PoliticăElena Udrea își adună forțele: O să fie o surpriză ce voi face în continuare

Elena Udrea, fost ministru, lider de partid si candidat la prezidentiale, spune că o să fie o surpriză traseul ei...1109

23 sep 00:34PoliticăForțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură

Parlamentarii din gruparea care susține Guvernul Viorica Dăncilă sunt oficial aproape la fel de mulți ca cei din...759

23 sep 00:34PoliticăPalaz spune că n-a aflat despre verdictul în cazul lui Băsescu; e în concediu!

Judecătorii Curții de Apel București au dat vineri un verdict prin care au confirmat rezoluția CNSAS că Traian...622

23 sep 00:33PoliticăViorica Dăncilă le răspunde celor care o critică pentru numirea unui jurnalist în fruntea PSD Cluj

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul vrea să obțină rezultate...594

23 sep 00:33PoliticăViorel Ionescu, primarul din Hârșova, despre președintele executiv al Asociației Orașelor din România: AOR este apolitică, nu este SC CHIRIȚĂ SRL

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, supărat pe Ionel Chiriță, despre care spune că umblă cu tertipuri pentru a...848

23 sep 00:32PoliticăMircea Diaconu și-a depus candidatura la prezidențiale: Cum a explicat absența lui Tăriceanu și a lui Ponta

Candidatul independent Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând la...674

Monden
23 sep 00:00MondenMunti, uriaşul de la "Chefi la cuţite", a ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit aproape 100 de kilograme

Câştigătorul sezonului 6 Chefi la cuţite este de nerecunoscut după ce a reuşit să ajungă de la 170 de kilograme...476

23 sep 00:00MondenAlexandru Darie a fost înmormântat în lacrimile fostei soţii şi ale actorilor care l-au iubit

Durere apăsătoare şi lacrimi amare duminică la înmormântarea lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins din viaţă,...424

23 sep 00:00MondenPictoriţa Mariana Calfa a venit cu un cocoş la iUmor. Cheloo i-a ascultat uimit povestea

Mariana Calfa are o adevărată grădină zooligică la castelul de pe malul Lacului Fundeni, în care stă, iar vineri...263

23 sep 00:42MondenFiica lui Gigi Becali se mărită. Latifundiarul din Pipera, mândru de viitorul ginere: „E dintr-o familie avută”

Fiica cea mare a lui Gigi Becali, Teodora, face nuntă mare luna viitoare, în octombrie. La eveniment ar urma să...762

23 sep 00:00MondenCum arată fiul rebel al lui Nicholas Cage după ce a învins "demonii" alcoolului

Nicolas Cage își promovează noul film, „Running with the Devil”, iar la premiera din Los Angeles, de pe 16...379

23 sep 00:00MondenCum arată Stallone la 37 de ani de la lansarea filmului „Rambo”

Sylvester Stallone se ţine incredibil de bine la cei 73 de ani ai săi. După o carieră de 40 de ani de supererou,...305

23 sep 00:00MondenDouă poze din şedinţa foto realizată de Marilyn Monroe pentru Look Magazine, scoase la licitaţie

Casa Christie's va scoate la licitaţie la 29 octombrie, la New York, două poze din legendara şedinţă foto...237

23 sep 00:00MondenLogoul Batman, proiectat pe mai multe clădiri din lume cu ocazia aniversării a 80 de ani de la crearea personajului

Simbolul supereroului Batman a fost proiectat sâmbătă pe mai multe clădiri din lume pentru a celebra 80 de ani de la...188

23 sep 00:00MondenTaylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Vedeta pop americană Taylor Swift şi-a anulat concertul programat în cadrul Melbourne Cup, o cursă hipică vizită...197

23 sep 00:00MondenPremiu de 1.300 de dolari pentru cel care vizionează, înainte de Halloween, 13 filme după Stephen King

Un concurs oferă în SUA un premiu de 1.300 dolari persoanei care va putea să vizioneze înainte de Halloween...194

Mapamond
23 sep 00:00MapamondJuncker: Brexit-ul este un moment tragic pentru Europa

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută la 31 octombrie, "este un moment tragic pentru Europa", a...216

23 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova şi...262

23 sep 00:00MapamondONU - Adunarea Generală: Trump va avea o mulţime de întâlniri individuale cu lideri mondiali

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va avea trei zile pline la New York săptămâna viitoare, când va reveni...181

23 sep 00:00MapamondMalta: Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia denunţă componenţa comisiei de anchetă independente

Familia jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia asasinate în 2017 a criticat componenţa comisiei de anchetă, în...197

23 sep 00:00MapamondPartidul Laburist ar rezolva Brexitul în şase luni

Un guvern condus de Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va asigura un acord...206

23 sep 17:38MapamondSUA: Democratul Joe Biden îi cere preşedintelui Trump să dezvăluie conţinutul unei conversaţii telefonice controversate

Favoritul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a solicitat ca Donald Trump să facă publică...200

23 sep 00:00MapamondGuvernator bancă centrală: Noile sancţiuni americane demonstrează că Washingtonul nu deţine nicio pârghie asupra Iranului

Guvernatorul Băncii centrale iraniene Abdolnasser Hemmati a afirmat că noile sancţiuni americane impuse instituţiei...194

23 sep 00:00MapamondIsraelul este o ţară rusofonă, consideră preşedintele rus Vladimir Putin

Rusia consideră Israelul drept o ţară rusofonă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unui discurs...206

23 sep 00:00MapamondCâteva mii de persoane au manifestat la Berna contra introducerii tehnologiei 5G

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Elveţiei, Berna, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de...204

23 sep 00:00MapamondCel mai bătrân supravieţuitor austriac al Holocaustului a murit la vârsta de 106 ani

Cel mai bătrân supravieţuitor austriac al lagărelor morţii, Marko Feingold, a murit joi la vârsta de 106 ani, a...219

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6651

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2890

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...957

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...910

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1206

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...985

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1516

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1141

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1127

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1350