rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Eroii din spatele scenei: pompierii, în lupta cu flăcările!

Scene desprinse din filme, la Constanţa: interviu cu Sorin Grecu, salvatorul de vieţi

Nu au timp de stat pe gânduri sau de analizat situaţia, sunt mereu angrenaţi în lupta cu timpul şi cu situaţiile extreme. Îşi pun viaţa în pericol, se strecoară printre flăcări sau alte pericole, pentru a salva vieţi omeneşti. Este vorba despre pompieri, pompierii constănţeni în cazul de faţă, care se pot încadra în categoria eroilor din... spatele scenei, ca să spunem aşa. Pentru că, da, chiar dacă pericolul nu reprezintă o barieră pentru ei, acţionând la limită, de multe ori nu se aleg cu lauri. Plutonierul Sorin Grecu, angajat al ISU Dobrogea încă din anul 2006, a acceptat să vorbească despre meseria sa şi despre acţiunile la care a participat. Fie că a fost la un pas de tragedie, fie că s-a luptat cu focul pentru a salva un om, ori că a salvat un biet animal, eroul nostru ne-a declarat că îi place ceea ce face şi nu ar renunţa la această meserie, satisfacţia cea mai mare fiind atunci când o intervenţie se termină bine. Detalii marcante veţi putea citi în interviul acordat cotidianului "Replica", de către plutonierul Sorin Grecu.

Reporter: Cum aţi ales meseria de faţă, v-a îndrumat cineva, aţi fost influenţat în acest sens?

Sorin Grecu: Sunt plutonier angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din septembrie 2006. Am ales să profesez în acest domeniu pentru că, în primul rând, mi-a plăcut meseria de pompier. Nu am făcut armata la Pompieri, am făcut la Jandarmerie, dar am ales să fiu pompier pentru că mi-a plăcut lucrul în echipă şi faptul că aici suntem chemaţi să salvăm vieţi, nu să intervenim la mitinguri, cum ar fi fost la Jandarmerie.

Rep.: Înţeleg că vă place să salvaţi vieţi, să faceţi muncă de teren, v-aţi fi văzut stând la un birou?

S.G.: Da, pentru că în timpul liber lucrez, cu acordul şefilor de la ISU Dobrogea Constanţa, în altă parte. Fac parte din echipa din serviciul privat al SC City Park Mall, de 5 ani, şi acolo fac, în mare parte, muncă de birou, dar particip şi la puţinele intervenţii de acolo. Mai exact, sunt şef serviciu privat şi sunt cadru în PSI.

Rep.: Revenind la munca din cadrul ISU Dobrogea, există vreo intervenţie care v-a marcat?

S.G.: Da, chiar este. Este o intervenţie de la începutul carierei mele, de prin 2007. Am avut intervenţii destul de multe, legate de salvări persoane, intervenţii la incendii, dar aceasta m-a marcat, nu pot s-o uit. Se întâmpla în februarie 2007, era 3 sau 4 dimineaţa, când am fost solicitaţi la o intervenţie din staţiunea Mamaia. Atunci a avut loc un accident rutier, fiind implicat un Porsche Cayenne, unde au murit pe loc trei persoane şi a patra a murit mai târziu, la spital. Nu ne aşteptam, mai fusesem la accidente rutiere, chiar cu victime, dar aici au fost patru persoane tinere, două fete şi doi băieţi. Din păcate, au murit toţi. Iniţial am crezut că sunt trei victime, dar după ce am stins incendiul, ne-am dat seama că a patra era sub maşină, sub motor. Îmi aduc aminte şi acum, după atâţia ani... chiar dacă avem cele mai multe intervenţii din judeţ.

Rep.: Vi s-a întâmplat să nimeriţi la o intervenţie şi acolo să constataţi că trebuie să vă salvaţi rude, prieteni, cunoştinţe?

S.G.: Din fericire, nu a fost nimic grav. Dar am intervenit, spre exemplu, la Kogălniceanu, la casa unui amic, dar a fost ceva minor, nu s-a soldat cu victime.

Rep.: Nu vă este teamă pentru viaţa dumneavoastră? Totuşi, sunteţi implicat în acţiuni riscante.

S.G.: Nu îmi este teamă pentru că oriunde munceşti, îţi rişti cumva viaţa. Noi suntem pregătiţi, şi ne pregătim continuu, şi încercăm să intervenim cu succes.

Rep.: Aţi fost vreodată într-o situaţie extremă, la un pas să cadă pe dumneavoastră un perete, o bucată de acoperiş ars?

S.G.: Da, s-a întâmplat. Dar, cu ajutorul colegilor, care mi-au fost alături, nu s-a întâmplat nimic. Suntem o echipă şi trebuie să ne bazăm unul pe celălalt. Dar, orice s-ar fi întâmplat, niciodată nu am spus: gata, renunţ! Niciodată.

Rep.: Dumneavoastră, cei din cadrul ISU Dobrogea, chiar sunteţi eroii din umbră, ca să spun aşa. Însă, nu prea vă alegeţi cu lauri. Cum comentaţi acest fapt?

S.G.: Ne deranjează un pic, dar noi ştim că ne facem treaba şi când salvăm vieţi omeneşti, suntem mulţumiţi. Acum, dacă ne apreciază lumea sau nu, asta este.

Rep.: Cum se împacă viaţa de familie cu meseria dumneavoastră?

S.G.: Se împacă foarte bine. Eu lucrez la ISU Dobrogea Constanţa, soţia lucrează la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, chiar pe aceeaşi tură. Mai exact, victimele de la mine, pleacă la ea, la Urgenţă, şi ea ştie tot ce se întâmplă. Suntem în familie băgaţi, cum s-ar spune.

Rep.: Ce studii, pregătiri, aveţi?

S.G.: Am făcut la viaţa mea multe şcoli, cursuri. Am terminat Liceul Sportiv din Constanţa, după care am făcut un curs de 3 ani de asistent medical de igienă şi sănătate publică, apoi am terminat Facultatea de Drept. Am făcut şi două cursuri pentru PSI, pentru a cunoaşte mai bine meseria.

Rep.: Cred că aţi participat şi la descarcerări...

S.G.: Da, am participat şi la descarcerări, nu multe, dar destule. Avem o singură maşină de descarcerare pe tot judeţul şi când este ocupată, mergem cu alte autovehicule, care sunt dotate corespunzător.

Rep.: Având în vedere că vă tot confruntaţi cu incendii, aţi fost pus vreodată în situaţia de a intra într-o casă cuprinsă de flăcări pentru a salva pe cineva?

S.G.: Da, am intrat în multe case în flăcări, am salvat multe persoane aflate în pericol. Din păcate, de multe ori găsim victime decedate, intoxicate cu monoxid de carbon, dar facem tot posibilul să salvăm vieţi. Spre exemplu, pe bulevardul Tomis, prin 2008, cred, un apartament de la etajul doi era în flăcări, iar înăuntru era o doamnă în vârstă. Luase foc cuierul, de la o candelă aprinsă, şi atunci a trebuit să intrăm, focul era exact la intrare, luase foc şi uşa, care era din lemn. Am spart uşa, am intrat cu colegii mei şi am scos-o pe doamnă din apartament, fiind transportată la spital.

Rep.: Oamenii sunt cooperanţi când interveniţi la un incendiu?

S.G.: De multe ori, ei sunt puţin recalcitranţi, aflându-se într-o situaţie critică şi se aşteaptă să ajungem în câteva secunde, să stingem focul în câteva secunde. Din păcate, noi suntem aici, în centru, şi până ajungem, spre exemplu, la Kogălniceanu, mergem cu viteza maximă de deplasare, dar se întârzie puţin. Şi este normal, lumea este supărată că nu ne mişcăm cum vrea ea, chiar dacă noi acţionăm foarte repede, cât putem de repede. Unii, în schimb, cooperează, pe când alţii sunt foarte recalcitranţi. Însă, la final ne felicită pentru că reuşim să salvăm şi bunuri, casă.

Rep.: Dacă ar fi să renunţaţi vreodată la această meserie, aţi putea, ce aţi alege să faceţi?

S.G.: Nu, nu aş renunţa niciodată la această meserie. Clar, vă spun cu mâna pe inimă. Doar dacă ar fi, nu ştiu, să mă îmbolnăvesc... Oricum, nu voi renunţa, cu siguranţă.

Rep.: Cam la câte intervenţii participaţi pe zi, pe tură?

S.G.: Nu pot să spun o cifră exactă, însă 60% din intervenţiile din judeţ, sunt aici. Pe timp de vară, ajungem şi la 7 - 8 intervenţii pe zi. Iarna, ca medie, sunt 3 - 4. Dar sunt multe intervenţii de asistenţă persoane, deblocări de uşi, pisici în copac, care ne ocupă mult timp.

Rep.: Dintre toate tipurile de intervenţii la care luaţi parte, ce predomină?

S.G.: Incendiile la locuinţe. Însă, în ultima perioadă, am avut multe solicitări pe asistenţă persoane. Sunt multe incendii şi din cauza coşurilor de fum necurăţate... Pot spune că incendiile, în mare parte, se produc din neglijenţă.

Rep.: În încheiere, dacă puteţi da cititorilor noştri câteva sfaturi cu privire la evitarea incendiilor.

S.G.: În primul rând, trebuie să te asiguri când pleci de acasă, pentru că de aici pornesc multe. Să se asigure că nu au lăsat vreo candelă aprinsă, că s-a scos tot din priză, aproape tot pentru că nu poţi scoate şi frigiderul. De asemenea, nu trebuie să se foloseacă instalaţii artizanale, improvizate, niciodată. Coşurile de fum necesită a fi curăţate.

Liliana CHIRU

sâmbătă, 9 martie 2013157
Comentarii

00Kmy(11 mar 21:19)
Felicitari!
00titi(10 mar 09:38)
bravo ma Grecule.
mai mult...Replica
20 apr 11:43ReplicaInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO

În urma unei acțiuni de control declanșată la Constanța la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari...214

20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!2087
20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc591
20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!

Sezonul estival 2019 se apropie, astfel că asemenea tuturor instituțiilor de la malul mării, și Inspectoratul pentru...449

20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!1899
20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE709
20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, de vineri, 19 aprilie a.c., s-au aflat mai multe...592

20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa634
20 apr 00:00ReplicaPERICOL PE ŞOSELELE: ŞOFERI BEŢI şi FĂRĂ PERMIS!365
20 apr 00:00ReplicaParcaţi pe locurile pentru persoanele cu handicap? ZECI DE AMENZI şi DOUĂ MAŞINI RIDICATE, într-o singură zi!

Polițiștii locali constănțeni au aplicat, joi, 18 aprilie a.c., 24 de sancțiuni contravenționale pentru...344

20 apr 00:00ReplicaŞedinţă de Consiliu Judeţean. Bani pentru instituţiile aflate în subordine; liberalii au depus amendamente247
20 apr 00:48ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV PE BULEVARDUL FERDINAND! VIDEO3102
Vremea
14.5°7.1° - 15.1° sâmbătă, 20 aprilie 2019
cer seninUmiditate: 33%
Vânt: 7.36 m/s din NNE
Presiune: 1026.266 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...194

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...287

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...186

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...212

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2062

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...940

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...241

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...496

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...312

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...249

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...387

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....217

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...401

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1551

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...741

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...339

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...375

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...272

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...320

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...354

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...335

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...383

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...707

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...362

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....157

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...181

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...132

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...179

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...134

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...184

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...127

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...161

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...168

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...132

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...129

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...136

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...136

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...138

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...147

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...129

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...125

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...133

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...128

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...132

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1554

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1283

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...829

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1390

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3949

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2358

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7330

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3134

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5006

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2001