REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Scene incredibile pe Lacul Taşaul: trei bărbaţi şi un copil, atacaţi cu o barcă

Scene incredibile pe Lacul Taşaul: trei bărbaţi şi un copil, atacaţi cu o barcă

Replica API 30 septembrie 2011 | 00:00 2569

Scandal cu un angajat al Pescom

Scandal cu un angajat al Pescom

Scandal monstru pe Lacul Taşaul. Trei oameni de afaceri susţin că au fost la un pas de moarte, după ce au fost atacaţi de un angajat al firmei Pescom, cea care pescuieşte pe lac. Mai grav, cei trei bărbaţi ar fi fost însoţiţi în ambarcaţiunea cu care s-au deplasat în larg, până la insula Ada, de un copil în vârstă de 10 ani. "Fiul meu era şocat de ce ni se întâmpla, ţipa de groază", a declarat Florin Baciu.

Florin Baciu a povestit, ieri seară, că s-a deplasat alături de patronii hotelurilor Max şi Napoli din Năvodari la insula Aida, cu ajutorul unei bărci în care l-a luat inclusiv pe fiul său în vârstă de 10 ani. Declaraţiile au fost date inclusiv poliţiştilor, cărora le-a explicat că la întoarcerea de pe insulă au fost abordaţi de un bărbat, angajat al Pescom, aflat şi el într-o barcă. "Ne-a întrebat ce căutăm acolo şi dacă vrem să ne înecăm în plasele lor de pescuit. I-am explicat că noi nu pescuim, dar şi faptul că Lacul Taşaul a fost declarat de agrement, aşa că ne putem deplasa pe el. I-am spus că am mers pe insula Aida, întrucât vroiam să vedem dacă este interesant să ne înscriem şi noi la licitaţie pentru a cumpăra terenuri acolo", a mai spus Florin Baciu. În acest context, reamintim faptul că insula Aida a fost lotizată de dată recentă, iar loturile vor fi scoase la licitaţie. "Cu toate că i-am explicat respectivului, ba chiar l-am ajutat să tragă barca lui de a noastră, ulterior s-a îndepărtat, a luat viteză şi a venit spre noi cu intenţia clară de a ne lovi. Ne-a lovit barca, apoi a întors şi a venit încă o dată în noi. Izbitura a fost atât de puternică încât cârmaciul nostru, Adrian Buzea, patronul hotelului Max, a sărit peste bord. A treia oară, angajatul Pescom a venit către Adrian, cu intenţia să îl calce cu barca. S-a ferit la timp. Eu stăteam îngrozit în barcă, îmi ţineau copilul în braţe, la un moment dat l-am şi scăpat şi s-a lovit, dar din fericire, uşor", a povestit Baciu. La rândul său, Adrian Buzea susţine că norocul lor a fost că se aflau într-o ambarcaţiune foarte bună, rezistentă, iar de la lovituri s-a rupt doar circa 20-30 cm din ea. "Am contuzii peste tot, a fost solicitată şi ambulanţa, dar nu am vrut să fiu internat. Am fost loviţi intenţionat, de cineva de la firma care are autorizaţie de la ANPA să pescuiască pe lac, dar de o lună lacul este navigabil. Am înţeles că nu e primul incident de acest fel", a spus Adrian Buzea, care a adăugat că întregul calvar a avut loc după-amiaza, la orele 15-15.30. Între timp, poliţiştii au luat datele şi continuă cercetările, însă cei atacaţi sunt sceptici în privinţa verdictului. Din câte se pare, atacatorul ar fi fratele celui care se ocupă de afacerea Pescom, Servent Talip, o persoană despre care ei mai ştiu că ar avea o condamnare gravă la activ. În ceea ce priveşte Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, primele cercetări au indicat faptul că: "În urma unor discuţii în contradictoriu, un angajat al Pescom a intrat cu barca într-o altă barcă în care se aflau trei bărbaţi. Singurele pagube au fost avarierea bărcii în care se aflau cei trei. De acolo, de la locul incidentului, ulterior, alte două persoane s-au dus la sediul Pescom şi au spart un geam. Rămâne la latitudinea celor care se aflau în barcă dacă depun plângere împotriva angajatului Pescom şi, la fel, dacă firma în cauză depune sesizare pentru distrugere în cazul geamului".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218