REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Schimb de replici DURE între şoferi prin… bileţele! Veşnica problemă, locurile de parcare

Schimb de replici DURE între şoferi prin… bileţele! Veşnica problemă, locurile de parcare

Replica API 7 noiembrie 2016 | 13:28 261

Cum poţi afla dacă un loc este liber

Cum poţi afla dacă un loc este liber

Sursa Foto: Facebook Parchez ca un bou

Certurile între vecini cu privire la locurile de parcare nu mai reprezintă o noutate la nivelul judeţului Constanţa. De cele mai multe ori, oamenii intră în conflict din pricina faptului că un autoturism apare pe locul de parcare al unui alt cetăţean. Precizăm că este vorba despre locurile de parcare care nu sunt plătite, iar unii constănţeni şi le însuşesc. Acesta este şi cazul unei constănţence care este revoltată de acest fapt!

Problema locurilor de parcare din Constanţa este... veşnică. Certurile dintre constănţeni pe această temă sunt zilnice. Anumite persoane susţin că au un loc de parcare, însă acesta nu este plătit. Asta a păţit o constănţeancă care s-a trezit cu maşina plină de bileţele. „Cum să faci aşa ceva... când tu nu ai loc plătit de parcare... doar că îţi place să ridici ştergătoarele şi să pui afişe la fiecare maşină care îndrăzneşte să parcheze acolo nu înseamnă că ţine loc de autorizaţie de la primărie. Dacă locuieşte aici nu înseamnă că a moştenit peticul ăla de pământ! Dacă are două maşini uriaşe, cred că îşi permite o amărâtă de taxă”, afirmă constănţeanca.

Iată cum intervine Poliţia Locală

Poliţia Locală intervine în astfel de cazuri, iar constănţenii sunt sfătuiţi să apeleze la această instituţie. „Noi trimitem un echipaj la faţa locului şi se verifică locul de parcare şi dacă taxa este plătită la zi. Dacă nu este propietar, cel care parchează este sancţionat însă nu i se mai blochează roțile. În cazul în care este vorba despre o parcare pe domeniul public şi o persoană susţine că ea parchează acolo de ani de zile se merge pe principiul primul venit primul servit, însă dacă un conducător auto blocheză un alt autoturism pe considerentul că el a tot parcat acolo, îi sfătuim pe oameni să sune la dispeceratul Poliţiei Locale, deoarece constituie contravenţie”, a declarat Valentina Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Constanţa.

Cum poţi afla dacă un loc este plătit sau nu

Orice constănţean care doreşte să îşi rezerve un loc de parcare, trebuie să se adreseze Serviciului de Achiziţii Publice. Mai exact, pe site-ul Primăriei Constanţa există o rubrică intitulată „Informaţii Parcări Rezidenţiale”. În acea rubrică orice cetăţean poate vedea care sunt locurile ocupate şi cele libere. În plus, dacă sunteţi în confict cu vecinii, puteţi afla şi numerele de înmatriculare ale autoturismelor care parchează pe domeniul public. Dacă vreţi să vă rezervaţi un loc trebuie să sunaţi la Serviciul de Sistematizare Rutieră şi Parcări.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614