REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCHIMBARE majoră privind alocaţiile copiilor din România. Ce vor primi în loc de bani

SCHIMBARE majoră privind alocaţiile copiilor din România. Ce vor primi în loc de bani

Replica API 2 iunie 2018 | 02:39 374

Alocaţiile copiilor ar putea să nu mai fie oferite în bani. Asta îşi doreşte un deputat PSD care a iniţiat un proiect legislativ care prevede ca alocaţiile copiilor să fie date în bonuri speciale, care să le permită părinţilor să cumpere doar produse de care copiii au nevoie.

„Am să susțin această inițiativă legislativă nu pentru a-i judeca pe unii români care trăiesc din alocațiile copiilor și nici pentru a complica un sistem de sprijin financiar oferit de Statm ci fiindcă sărăcia și poate, câteodată, reaua voință îi împinge pe unii părinți să folosească banii din alocație pentru a-și finanța viciile. Iar acei bani nu le aparțin, ci copiilor lor! Iar noi trebuie să ne asigurăm că acești bani sunt folosiți strict pentru nevoile celor mici!” a explicat deputatul Silviu Macovei, conform stiripesurse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si cum triaza acesti specialisti pe betivi, alcoolicila care se face referire de ceilalti?, nu vedeti ca este o aberatie- ce faci cu 80 lei?- SA LE FIE RUSINE SI PTR FAPTUL CA DE ATATA IMBUIBARE AU UITAT MIZERIA DIN CARE S-AU RIDICAT- SI IMI ASUM CE SPUN. AU CUMPARAT NITICAIVA STUDII SI S-S-AU URCAT PE CAI MARI
2
0
N-or sa mai vanda tiganii tigari la colt de strada ci rechizite
0
0
Un dobitoc...noi suntem de vina,ca i-am pus acolo...nu ei! Pe unu ca el nu il interseaza 80 de lei,da pe multi,da!
0
0
acum cateva sute de ani pe hoti ii trageau in teapa, in ziua de azi ii votam
5
0
Mare scofala 80 lei --cu atita se creste un copil?-- Parintii au salariu minim iar la tara nici pe-acela --alocatia lunara se da pina la16 ani --propun ca copiii sa primeasca si bonuri de mincare --sint parinti inconstienti care cumpara bautura din alocatie
2
0
De ce o idee trasnita? Ca se vor acorda bonuri pt unele produse de uz scolar? Eu am avut alocatie 4000 de lei, adica 40 de bani noi. Caiete, stilouri, culegeri, etc. le cumparau parintii din banii lor. Si costau mult. E mai bine sa se ofere bonuri in loc e bani. Asa ar avea si unii copii parte de haine, mancare si rechizite in loc de scandal si batai din cauza aburilor de alcool. As merge chiar mai departe: Pt cazurile sociale as oferi haine si rechizite in cuantumul alocatiei anuale - 80x12. Asta pe langa masa zilnica. Sunt multi copii care vor sa invete si nu pot.
1
4
astfel de idei sa si le rezerve ptr ei, nemernicii , la guvernare nu se gandesc- parlament plin de golani, baroni excroci- altceva nu au in cap decat idei trasnite. La puscarie cu voi, poate va reveniti
4
0
Nu despre cei ca tine e vorba aici. Folosesti banii pt copilul tau. El benficiaza de ei. Ai citit articolul? Ala care a propus legea zice despre aia care "folosesc banii din alocatie pentru a-si finanta viciile". Si din astia sunt o gramada. E unul mai jos care vrea sa scoata banii din alocatie cand fi-su ajunge la majorat, de parca copilul lui ar fi fond de investitii. Multi tigani chiar asa gandesc. Toarna copii doar pt beneficii sociale. Nu le pasa de ei, nu ii educa, ii invata sa fure si ii trimit la cersit, nu ii incurajeaza sa invete o meserie. Viitori infractori. Las' sa fiu eu cu capul
1
1
Esti cu capul...pentru mine alocatia este un plus la achitarea terapiei unui copil special.
3
3
Nu ducem lipsa de cretini,in aceasta tara care mai are putin si se scufunda !Acestui parlamentar ii sugerez sa umble la cutiuta cu amintiri poate ii mai vine vre-o ideie geniala ! Nu ma surprinde la cati tembeli a trimis plebea romaneasca in Parlament !
3
5
Comenatriul de mai jos e adresat aleia de la 11:36 cu "Hello". Am gresit eu. Scuze pt 11:42. Normal ca orice familie normala tine banii la comun si isi stabileste prioritatile. Doar ca sunt multe familii mai putin normale care nu fac ce trebuie cu banii din alocatie. Bani alocati de catre guvern pt fiecare elev cu un scop anume, ca de aia ii spune "alocatie".
0
1
Pe alea i le asiguri tu, ca de aia esti parinte, asa ca mars la munca! Nu stiam ca e statul obligat sa-ti hraneasca, imbrace si spele plodul. I se asigura ce scrie in lege: invatamant gratuit, transport, o masa, alocatie lunara. Rolul alocatiei este de a oferi elevului un sprijin in achizitionarea mat. didactice si de a preveni abndonul scolar din cauza costurilor. Daca e bun primeste si bursa. Daca e loaza, alocatia aia reprez. bani cheltuiti in zadar. Copil frustrat esti tu. Platesc zeci de mii impozit anual si ma ia durerea de cap cand vad ca banii mei sunt aruncati pe geam pt pomanagii.
3
4
Esti prost ca noaptea. Alocatia e o renta acordata lunar. Nu poti sa "scoti alocatia" cand face fi-tu 18 ani, bai retardatule. Ca nu e statul dator sa-ti dea tie bani. Statul e dator sa-i faciliteze loazei tale acces la invatamant, si atat. Ca nu platesc impozit ca sa incasezi tu bani cand cacatul face 18 ani, bai parazitule. Cal patrat esti tu. Si ma-ta aia care te-a cacat pe lume. Astia ca tine ar trebui impuscati sau trimisi la munca silnica. Mortii vostri de paraziti infecti!
10
5
Lapte si corn de la nastere eventual!Cu bani cumpara ce vrea parintele. O familie normala tine banii la comun. Oricum e o rusine de alocatie. Nu poti sa ii cumperi mai nimic cu 80 lei pe luna. Posibil sa fi fost un copil frustrat.
7
6
Si eu vreau sa scot alocatia cand face copilu 18 ani ...ce faci..imi dai rechizite de toti banii? Dute draq cu mata care te.a cacat si nu a tras apa
4
8
Unui copil ii trebuiesc multe.Hranit, imbracat, incaltat, educat, produse de igiena personala, medicamente si cate altele.Iar cei din zone defavorizate mai fac si ceva km pe jos , prin ploaie , prin zapada, prin padure sa ajunga la scoala Iar unii din confortul sustinut de nou toti numara cate foi intra intr-o placinta.Tu ca stat trebuie sa sustii copilul, mama, natalitatea si calitatea vietii lor.O gaselnita, tichete, sa mai ia niste bani o firma de casa.
5
9
Ati putea sa va ganditi si la o lege pt voi. In loc de bonusuri si ce prime va oferiti....sa va dea abonamente la RATB, bonuri de masa si ce mai aveti nevoie....si sa ramaneti cu un salariu de functionar public.
15
0
parlamentarii afara ca sunt hoti,numai ei sa fie cu luatul degeaba,salarii mari,munca putina,pensii speciale,diurne si excursii moca,dar sunt si rupti de realitate,ce bonurile de masa achita numai alimente,asa nu ar fi decat o alta cheltuiala fara folos
7
0
E o idee buna. Copiii ar beneficia indirect de banii din alocatie decat sa isi cumpere parintii tigari si alcool. Ar trebui oferite bonuri pt rechizite scolare si alimente in loc de bani. Masura asta ar stopa si impuirea ciorilor, care toarna puradei pe banda rulanta doar pt beneficii dpdv social.
11
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218