REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SCHIMBAREA la FAȚĂ a Constanței: un șantier enorm la malul mării!

SCHIMBAREA la FAȚĂ a Constanței: un șantier enorm la malul mării!

Replica API 17 februarie 2020 | 00:00 721

Constanța a devenit orașul în care se află câte un șantier la orice pas. Nu există colțișor care să nu fie „pângărit” de lucrări și garduri. Constănțenii care locuiesc în zona Școlii generale, nr.6 se pot „bucura” de o porțiune bună de teren lăsat de izbeliște de viitorii investitori. La prima vedere nu există vreo pancartă care să anunțe un nou proiect în zonă, iar craterul din centrul cartierului nu pare să aibă o soartă prea curând. Terenul cu pricina se află chiar în spatele terenului sintetic de fotbal.

Se pare că, în urmă cu trei ani de zile, pe acest loc exista o solicitare pentru PUZ din partea lui Decebal Tapangea și a Mariei Tapangea. Potrivit proiectului depus de Decebal şi Maria Tapangea la Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, regulamentul local de urbanism cuprinde prevederi cu privire la modul de utilizare a terenurilor, de realizare şi utilizare a construcţiilor şi a amenajărilor aferente acestora pe întreaga suprafaţă a zonei studiate, de 24.113 mp, situată în partea centrală a intravilanului municipiului Constanţa, delimitată de bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul Tomis, aleea Cameliei şi strada Pictor Ştefan Luchian şi alei de acces la vest şi est.

Conform proiectului depus spre avizare, regulamentul local de urbanism aferent documentaţiei „Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de aleea Cameliei, strada Pictor Ştefan Luchian, Şcoala Sportivă nr. 1 şi Şcoala Generală nr. 6, conform Avizului de oportunitate nr. 108901/11.07.2014“, avizată şi aprobată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa conform prevederilor legale în vigoare, va deveni instrumentul de reglementare urbanistică al Primăriei Municipiului Constanţa în activitatea de gestionare a spaţiului construit: identificarea şi încadrarea solicitărilor de construire în reglementările aprobate în vederea emiterii certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire, conform legii.

În anul 2018, aceleași nume apăreau într-o dispută cu constănțenii din cartierul Tomis 2. Înn cartierul Tomis II existau patru locuri de joacă, însă au rămas trei, pentru că unul a fost dezafectat. Vorbim despre locul de joacă de pe aleea Nicolae Tonitza, bl. 6-L5, construit înainte de 2001. Primăria spunea că îl desființează deoarece lotul respectiv este prevăzut în planurile de urbanism cu destinația de parcare. Numai că, ulterior, locatarii zonei au aflat că în zonă Decebal Tapangea va ridica un bloc cu 5 etaje. ”A fost locul de joacă al copiilor noștri, dar anul trecut au început lucrările la bloc. S-au oprit, pentru că au fost descoperite niște situri arheologice. Probabil au reușit să facă le facă să dispară și acum se pregătesc de construit blocul”, se plângea atunci o constănțeancă din zonă.

Citește și: ADEVĂRUL despre locul de joacă 'desfiinţat' şi blocul cu 5 etaje care se va construi în Tomis II

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Decat sa dam vina pe machidoni n-ar fi mai bine sa ne uitam la ce facem noi mai intai? Cum votam? Cum ne convingem "indoctrinatii" din anturaj sa voteze?
1
2
Tapangea Mokanel tzigoina. Draq de neam de zdrente secaturi si koorve.
2
0
Constanta,un oras dupa chipul si asemanarea makidonilor,grostesc.Ciobanii, indifernet de cati bani au ,tot ciobani sunt.E ca si cum ai punte pe un kkt un costum Armani,kkt-ul tot kkt ramane.
16
2
vin alegerile si e timpul de schimbare, asa ca referentele de specialitate si directorasele cu facultati la privat e timpul sa mearga acasa la cratita
13
1
gajaitu asta de tapangea e din gasca lu dusu si barde mai opreste te frate ...ai fost si bolnav ...mai frana frate ca viata i scurta
6
1
Un jeg de oras cu un jeg de primar!
15
1
ne mananca soarecii si sobolanii ! Un oras sarac, cu multe rele, nimic bun si frumos. Oamenii sunt instruiti sa faca rau altor oameni si sa rada. S-a terminat cu viata sociala. Important e sa dam in cap la alti oameni sau sa ne falim prin masini de lux insa tot in gunoaie traim. Cam asta e Constanta. E un oras sarac si murdar.
9
0
machidonii construiesc, romanii doar fura si isi vand curul
9
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218