REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Schimbări aduse de Petrică Miu la Inspectoratul Şcolar Constanţa

Schimbări aduse de Petrică Miu la Inspectoratul Şcolar Constanţa

Replica API 19 septembrie 2017 | 00:00 381

Întâlniri periodice cu directorii

Întâlniri periodice cu directorii

Petrică Miu

Noul şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa, Petrică Miu, numit interimar cu puţin timp înainte de începerea anului şolar 2017 – 2018, este decis să facă unele schimbări în cadrul instituţiei pe care o conduce. Ieri dimineaţă, inspectorul general Petrică Miu a participat la Consiliul inspectorilor şcolari, ocazie cu care s-a pus la punct „planul de bătaie” pentru următoarele luni.

Pe lângă aspectele precum îndatoririle din această perioadă, precum analizarea dosarelor profesorilor metodişti, pregătirea Raportului pentru starea învăţământului pentru anul şcolar 2016 – 2017 sau eliberarea deciziilor de angajare pentru profesorii suplinitori, Petrică Miu şi-a exprimat intenţia de a relua întâlnirile periodice cu directorii, pe zone.

„Este mai eficient astfel, să se discute despre problemele şcolilor într-un cadru mai restrâns, în întruniri cu directorii de şcoli din diverse zone, la care să participe reprezentanţi de la 30 - 50 de şcoli, decât în şedinţe cu 400 de directori. Vom organiza astfel de şedinţe după jumătatea lunii octombrie, până la sfârşitul anului vom avea trei sau patru şedinţe în acest fel”, a precizat inspectorul general Petrică Miu.

În prezent, în contextul începutului de an şcolar, Petrică Miu a arătat că printre principalele preocupări ale inspectorilor şcolari, dar şi ale directorilor de şcoli, sunt asigurarea personalului de la catedră şi a unui orar care să ţină cont de programul profesorilor şi elevilor navetişti. „În stabilirea orarului, trebuie să se ţină cont de cursa randamentului, de programul navetiştilor, trebuie să ne documentăm la programul transportatorilor de persoane”, a precizat inspectorul general, această problemă fiind transmisă şi directorilor de şcoli.

Un alt aspect asupra căruia Petrică Miu şi-a îndreptat atenţia vizează organizarea de activităţi educative cu ocazia unor evenimente importante din viaţa socială şi istorică a ţării noastre. De exemplu, inspectorii şi profesorii vor începe cât de curând pregătirile pentru organizarea unor activităţi pentru marcarea celor 100 de ani de la înfăptuirea statului unitar român, celebraţi în 2018.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un adevarat fiu al creatiei populare, taran autentic.
2
1
PSD-ul nu este de fapt un partid , in sens european , in primul rand pentru ca reprezinta continuitatea comunista a asocierii unor indivizi , apoi , in al doilea rand , promovand mediocritati intelectuale , ,,capete odihnite si adapate din bani publici'' , arata a clan mafiot , a gasca interlopa , dispusa sa faca orice pentru a controla sistemul de invatamant preuniversitar . Miu , ca membru al haitei , nu va iesi din aceasta zodie nefericita si ratandu-si cariera ...
2
1
Altceva, da, dacat madam Bucovala "frunte ingusta minte creata".... Felicitari d-le Miu, mult succes ! Se impun mari schimbari. Bravo!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108