REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

SCHIMBĂRI DE ULTIMĂ ORĂ la Primăria Constanţa! Echipa lui Făgădău, aproape gata

SCHIMBĂRI DE ULTIMĂ ORĂ la Primăria Constanţa! Echipa lui Făgădău, aproape gata

Replica API 14 iulie 2016 | 11:34 2710

Arhitectul şef, adus prin detaşare!

Arhitectul şef, adus prin detaşare!

Decebal Făgădău

Imediat după alegeri, noul primar (şi vechiul, având în vedere perioada acestuia de interimar la conducerea municipiului Constanţa), Decebal Făgădău a dat de înţeles că ar urma să schimbe din temelii sistemul moştenit de la Radu Mazăre. Cu alte cuvinte, edilul urma să se debaraseze de oamenii „lui Mazăre”, probabil şi pentru a se detaşa el însuşi de eticheta „omul lui Mazăre”. Uşor de spus, greu de făcut! Toţi cei pe care, la jumătatea lunii trecute, îi anunţa ca fiind „puşi pe liber” de la conducerea departamentelor din cadrul primăriei, au intrat în... „binemeritate” concedii! Tertipul este de natură a mai lungi un pic agonia, însă, echipa pe care şi-a ales-o Făgădău pentru primărie începe să se contureze.

„Replica” de Constanţa anunţa, încă de acum două săptămâni, că două persoane de la Serviciul de Taxe şi Impozite Constanţa vor fi „transferate” la primărie: Rareş Iordache şi Mihaela Popescu. Ce se întâmplă însă cu vestiţii Ionuţ Pripişi de la Corp Control şi Daniel Bratu de la Poliţia Locală? Celor doi, Făgădău le-a cerut demisia, de luna trecută, însă ambii au intrat în concediu. La fel, şi ceilalţi şefi de direcţii de prin primărie care au fost anunţaţi că e mai elegant să-şi semneze demisiile. Astfel, au fost demişi, teoretioc, Liviu Pătraşcu, şeful Organizare Evenimente, Aurora Traşcă Pîrvu, din cadrul Direcţiei Gospodărire Comunală, şi Sânziana Ene, şefa Serviciuluui Autorizare Agenţi Economici. „Domnul Bratu, dar şi ceilalţi, sunt în concediu. Momentan, nu s-a luat nici o decizie, nu s-a semnat nimic. Suntem în proces de reorganizare. Nu ştim când se va finaliza acest proces“, a declarat, pentru „Replica”, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Cine pleacă, cine rămâne

Să le luăm, însă, pe rând, toate direcţiile unde Decebal Făgădău anunţa că face „revoluţie”, cine sunt noii şefi temporari sau pe cale să devină „permanenţi”, plus unde nu este situaţia clarificată. Astfel, la Poliţia Locală, postul de director este liber, conducerea fiind asigurată, până de curând, de doi adjuncţi: Daniel Bratu şi Ionuţ Pripişi (Corp Control). Pe ambii, Făgădău îi vrea „mătrăşiţi”, aşa că ambii au intrat în concediu. În locul lui Bratu, director adjunct (temporar) este Dan Baltag, iar în locul lui Pripişi, adjunct (temporar) este Encică Drăguț. La Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul primăriei, postul de director este liber, dar era ocupat cu delegare de Liviu Pătraşcu (pe care Făgădău îl vrea „out”, dar care a intrat în concediu). În momentul de faţă, conducerea direcţiei este asigurată, interimar, de Mihaela Popescu, adusă de la Serviciul de Taxe şi Impozite (SPIT). La Direcţia Servicii Publice, Mădălina Laciu Vaşeu a acceptat să-şi dea demisia, în timp ce la Direcţia Gospodărire Comunală, Aurora Traşcă Pîrvu a intrat în concediu. După concediu, ea ar urma să plece. Ambele direcţii sunt coordonate, în prezent, de Rareş Iordache, transferat la primărie de la SPIT. La Direcţia Patrimoniu, Ramona Dospinescu este suspendată din funcţia de conducere având în vedere dosarul în care a fost trimisă în judecată, aşa că postul fusese preluat, interimar, de Georgiana Gospodaru. Şi aceasta este, însă, pe lista de „maziliţi” ai lui Decebal Făgădău, în locul ei fiind adus... surpriză! – Radu Volcinschi. Amintim că acesta a lucrat, anterior, la Consiliul Judeţean, apoi a ocupat, pentru o perioadă relativ scurtă de timp, funcţia de prefect al judeţului Constanţa. La Direcţia Tehnic Achiziţii, postul de director este liber şi urmează ca Decebal Făgădău să se orienteze asupra unei persoane, în timp ce director adjunct este Daniela Nanu.

Surpriza de la Urbanism!

La Urbanism însă... surpriză de proporţii! Primăria Constanţa nu are arhitect şef! Adică, avea – pe Luiza Tănase. Însă, potrivit surselor noastre, pe această funcţie este dorit un reprezentant al Inspectoratului Teritorial în Construcţii! Se fac demersuri pentru aprobarea unei detaşări de la ITC Constanţa la Primăria Constanţa. Persoana vizată de Decebal Făgădău: Florentin Ion, fost şef al inspectoratului, în prezent inspector şef adjunct al ITC. Tot la Urbanism, la Serviciul Autorizări Construcţii, şefă este şi va rămâne, conform surselor noastre, Nicoleta Constantin. La Serviciul Autorizări Urbanism, postul este vacant şi se va ocupa prin concurs; până la termenul limită de înscriere în concurs (ieri), au fost depuse 3 dosare. La Serviciul Strategii Urbane, postul este liber, iar la concurs a fost depus un singur dosar.

Vom reveni cu detalii!

Alexandra ANTON, Mirela Sorina PASCAL

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/fagadau-vrea-sa-schimbe-si-matura-din-primaria-constanta-281080/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Encica si Serban ce-i mai mari spagari de la politia locala. Tonete cu porumb, clatite, vederi, inghetata sunt a lor fara nici o autorizatie. Vrei ceva in mamaia vb cu encica si serban. O echipa minunata un tigan cu un machidon. Domnule primar iti place ca te pupa in c.... curand o sa te vanda pe tine si pe Babu
1
0
Domnule Primar. Poate reusiti sa faceti curatenie si in institutia subordonata Primariei Constanta anune RAEDPP. Hotiile sunt pe fata... Ne intrebam daca este cu stiinta dvs domnule primar...Mai uitativa putin si la lumea care este batjocorita in aceea institutie...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369