REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Schimbări în Spitalul Judeţean Constanţa: un medic şef şi-a dat demisia, altul a ieşit la pensie!

Schimbări în Spitalul Judeţean Constanţa: un medic şef şi-a dat demisia, altul a ieşit la pensie!

Replica API 22 decembrie 2017 | 00:00 2755

Ion Așchie/ Diana Cîrjaliu

Sfârșitul lui 2017 anunță schimbări în fruntea a două secții medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Printr-o formă sau alta, doi reputați medici constănțeni nu vor mai conduce secțiile medicale în fruntea cărora se află de ani buni.

Una dintre cele mai importante modificări pe care a adus-o luna decembrie a fost ieșirea la pensie din sistemul sanitar de stat, și mai precis din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a unuia dintre cei mai renumiți medici chirurgi ai Constanței. Este vorba despre prof. univ. dr. Ion Așchie, medic șef al Secției de Chirurgie I a Spitalului Județean Constanța. Reputatul chirurg, deosebit de apreciat de pacienți pentru firea sa blândă și mâinile sale competente, s-a aflat în fruntea secției mai bine de două decenii.

Acesta este absolvent al Universității de Medicină „Carol Davilla” din București, promoția 1976, iar anul acesta, la împlinirea vârstei de 65 de ani, a trebuit să renunțe la funcția de conducere, prin ieșirea la pensie. Însă, dincolo de faptul că chirurgul nu va mai deține șefia secției, se impune menționat că pacienții constănțeni și nu numai îl vor găsi numai în privat, și anume medicul își va desfășura activitatea exclusiv în privat, mai precis în cadrul Ovidius Clinical Hospital (OCH).

„Suntem mai mult decât onorați de faptul că domnul profesor Aschie a ales să își continue activitatea chirurgicală în exclusivitate la OCH. Faptul că domnia sa a acceptat să preia șefia secției chirurgie din cadrul spitalului nostru reprezintă, atât pentru noi cât și pentru pacienții noștri, o garanție a siguranței actului chirurgical și a comportamentului ireproșabil în fața suferinței pacientului”, a afirmat dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală, fondator al Ovidius Clinical Hospital.

Menționăm că, în urma ieșirii la pensie a dr. Așchie, funcția de medic șef a Secției Chirurgie I a fost preluată, interimar, de prof. univ. dr. Iusuf Timurlenc.

Schimbări și în fruntea Secției de Psihiatrie Palazu Mare

O altă schimbare, preconizată pentru începutul lui 2018, vizează Secția de Psihiatrie Palazu Mare. Din informațiile noastre, dr. Diana Cîrjaliu, medic șef al secției respective încă din 2006, și-a înaintat demisia din funcție, aceasta urmând să intre în vigoare pe la jumătatea lunii ianuarie 2018.

Absolventă a UMF Carol Davilla București, promoția 1986, dr. Diana Cîrjaliu a participat la numeroase studii clinice internaționale și este unul dintre psihiatrii apreciați ai județului Constanța. Conducerea Spitalului Clinic Județean Constanța ne-a confirmat faptul că dr. Cîrjaliu și-a înaintat demisia din funcție, dar a precizat hotărârea nu este definitivă, ci urmează să se mai poarte discuții pe marginea ei.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ovidius clinical Hospital
0
1
Asa oameni ca domnul doctor Iusuf Timurlenc ne trebuie an UDTTMR NU CONDAMNATI CU SUSPENDARE CA GELIL ERSEGEP
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218