REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Schimburi de focuri şi EXPLOZII în Paris: trei presupuşi terorişti sunt morţi, dintre care o femeie kamikaze

Schimburi de focuri şi EXPLOZII în Paris: trei presupuşi terorişti sunt morţi, dintre care o femeie kamikaze

Replica API 18 noiembrie 2015 | 13:13 234

foto: AFP

La cinci zile după baia de sânge de la Paris, forţele de ordine au descins la Saint-Denis, fiind căutat presupusul "creier" al atacurilor teroriste de vineri, 13 noiembrie, anunţă leparisien.fr. În timpul asaltului, oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case. Au fost înregistrate schimburi de focuri în timpul nopţii.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, este ţinta raidului desfăşurat miercuri dimineaţă de poliţia antiteroristă franceză într-o suburbie din nordul capitalei franceze, relatează AFP, citând surse poliţieneşti.

Forţele de ordine au deschis focul asupra unor suspecţi care s-au baricadat într-un apartament, iar aceştia au ripostat.

Nu se ştie deocamdată dacă Abdelhamid Abaaoud, membru activ al organizaţiei jihadiste Statul Islamic în Siria, se afla în apartamentul din localitatea Saint-Denis, unde se baricadaseră între doi şi patru suspecţi.

Două persoane au murit în operaţiunea antiteroristă desfăşurată miercuri dimineaţă la Saint-Denis, o localitate situata la periferia Parisului, între care o femeie, care s-a aruncat în aer.

UPDATE:

Potrivit presei franceze, trei teroriști sunt morți. Printre ei se află o femeie care ar fi detonat o centură explozivă. Un altul ar fi fost împușcat de un lunetist. Operațiunea de miercuri dimineață vizează unul dintre teroriștii care au lansat atacurile de vineri și creierul acestora, un belgian de origine maroncană.

Poliţia franceză caută un al nouălea participant la atentatele de la Paris

Anchetatorii francezi deţin o înregistrare video care sugerează că ar exista un al nouălea participant la atentatele de vineri seara de la Paris, acesta fiind în prezent căutat de autorităţi, relatează Le Parisien în ediţia online.

Cel de-al nouălea bărbat ar fi făcut parte, alături de fraţii Abdeslam, din echipa care a atacat terasele unor cafenele şi restaurante pariziene.

Brahim Abdeslam a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, la un restaurant de pe bulevardul Voltaire, fiind mort. El era însoţit în momentul atacului de fratele său, Salah Abdeslam, care este căutat de autorităţi.

Potrivit înregistrării video deţinute de anchetatori, un al treilea bărbat făcea parte din această echipă. El ar putea fi în libertate, în cazul în care nu este chiar unul dintre cei doi presupuşi complici reţinuţi în Belgia.

Școli și licee vor fi închise miercuri în centrul Saint-Denis, unde se derulează de la primele ore ale dimineții operațiunea antiteroristă în legătură cu atentatele de vinerea trecută, au anunțat autoritățile locale citate de AFP.

Populației i s-a cerut să evite cu totul centrul localității. Metroul, autobuzele și tramvaiele care deservesc Saint-Denis au fost oprite din cauza intervenției în curs a poliției.

Numeroase focuri de armă au fost auzite în centrul oraşului începând cu ora 4.30 (5.30, ora României). La ora 5.00 (6.00, ora României), încă se auzeau detonări şi sunetul sirenelor de la vehiculele serviciilor de intervenţie.

Comisariatul din Saint-Denis le-a recomandat locuitorilor să rămână în case.

La Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea. Un kamikaze s-a detonat omorând o persoană şi rănind alte 30.

UPDATE

Operațiunea nu a luat sfârșit încă în suburbia din nordul Parisului, deși este neclar încă câți suspecți s-ar mai afla în apartamentele luate cu asalt de forțele de securitate franceze.

Surse oficiale franceze au precizat că celula teroristă vizată de intervenția forțelor de securitate ar fi pregătit un nou atac în Paris, în cartierul de birouri La Defence.

Un suspect ar fi încă baricadat într-un apartament asediat de forțele de securitare.

Poliția franceză a precizat că un câine polițist a fost împușcat în timpul asaltului.

Bfmtv spune că cinci polițiști ar fi fost răniți, potrivit rtv.net

UPDATE

Operațiunea antiteroristă din suburbia pariziană Saint-Denis s-a încheiat, a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului Stephane Le Foll, confirmând informațiile anterioare furnizate de surse din poliție, relatează Reuters și AFP.

Stephane Le Foll a furnizat această informație în cadrul unui briefing de presă după ședința de guvern.

Două persoane baricadate în apartamentul luat cu asalt au murit, printre care o femeie care s-a aruncat în aer. Cealaltă victimă este un suspect a cărui identitate nu a fost încă stabilită, informează surse din poliție.

Șapte persoane au fost în total arestate, dintre care trei se aflau în apartamentul vizat de poliție, alte două în apartamentele vecine și alte două în apropiere.

Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, nu se află printre persoanele arestate în timpul operațiunii antiteroriste de la Saint-Denis, relatează postul RTL și ziarul Le Monde, citate de agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614