REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCHISMĂ pe Wall Street, cei mai mari jucători înființează o nouă bursă: Va concura cu NYSE și Nasdaq

SCHISMĂ pe Wall Street, cei mai mari jucători înființează o nouă bursă: Va concura cu NYSE și Nasdaq

Replica API 7 ianuarie 2019 | 00:00 194

Jucători importanți de pe Wall Street, cum sunt Morgan Stanley, Fidelity Investments, Citadel Securities LLC și o serie de alte companii financiare au convenit să lanseze împreună o nouă bursă low-cost care va concura cu New York Stock Exchange și Nasdaq.

Într-o declarație comună emisă luni, companiile au anunțat că noua piață bursieră va încerca susțină competiția, să îmbunătățească transparența operațională, să reducă costurile și să simplifice tranzacționarea acțiunilor în Statele Unite, scrie mediafax.ro, conform stiripesurse.ro.

Asociația va fi numită Members Exchange sau MEMX și va fi finanțată și controlată de nouă instituții, inclusiv Bank of America Merrill Lynch, Charles Schwab Corp, E*TRADE Financial Corp, TD Ameritrade Holdings Corp, UBS și Virtu Financial.

Noua bursă vine după ca brokerii și traderii s-au plâns ani de zile de taxele prea mari percepute de bursele americane. Anul trecut, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) a cerut burselor de valori să își îmbunătățească activitatea, pentru a justifica taxele cerute.

MEMX, care intenționează să ofere un model simplu de tranzacționare, bazat pe cea mai recentă tehnologie, va reprezenta și interesele clienților fondatori. Piața va oferi tarife mai scăzute pentru datele de piață, conectare și tranzacționare.

Cele trei mari burse din SUA s-au confruntat cu critici pentru creșterea taxelor pentru servicii cum ar fi fluxurile de date pe care brokerii le folosesc pentru a monitoriza acțiunile.

MEMX va depune o cerere de funcționare la începutul anului 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Singurul motiv pentru care SUA pleaca la razboi este dolarul. Razboiul din Vietnam, irak, Libia, Siria au avut drept cauza intentia unora de a vinde petrol in alte monede decat dolarul. Lumea nu intelege ce semnalizeaza bursele. Va pot spune ca urmeaza o criza economica mondiala datorata crizei din 2008 care nu a fost tratata corect.
1
0
Sunt dispertati, nu se mai cumpara dolari. Australia si Turcia cumpara ieni japonezi. Traiasca Trump. Faceti 100 burse paralele, dolarul se duce in cap
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218