REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Școală de programare și robotică la Constanța

Școală de programare și robotică la Constanța

Replica API 22 mai 2019 | 00:00 578

Logiscool, Școala Internațională de Programare și Robotică, deschide în luna iunie porțile primei sale locații din Constanța, ca să fie mai aproape de copiii și adolescenții care doresc să învețe programare și robotică.

Primul semestru al cursurilor de programare și robotică începe în luna septembrie, iar pe timpul verii Logiscool le-a pregătit elevilor din Constanța un program special de tabere urbane de tehnologie, potrivite atât pentru copii, cât și pentru adolescenți: programare și robotică, editare video, graphic design ori Minecraft care se vor desfășura pe toată durata vacanței de vară.

Școala Logiscool din Constanța se va alătura astfel celorlalte 17 școli din România și peste 70 de Logiscool din lume ce-i inițiază pe copii în lumea programării. De la prima sa școală și până astăzi, Logiscool a învățat peste 25.000 de copii să codeze.

Semestrul din toamnă va debuta cu cursurile de programare și robotică. La cursurile de programare elevii vor învața să creeze jocuri, aplicații ori animații, iar fiecare zi este una a descoperirii și a aprofundării într-un domeniu în plină dezvoltare - programarea. Practic, elevii învață metode și principii de programare, își dezvoltă gândirea algoritmică, logică, dar și pe cea creativă. Acest curs este potrivit tuturor elevilor începând cu clasa a doua ce sunt interesați de lumea digitală și care vor să învețe programarea într-un mod creativ și distractiv.

Cursurile vor începe în septembrie 2019 și vor avea loc o dată pe săptămână, câte un curs de 90 de minute în grupe potrivite intereselor și vârstelor. Cei mai mici elevi ai cursurilor de programare Logiscool sunt în clasa a II-a, iar cei mai mari sunt la liceu.

Cursurile se vor întinde pe durata mai multor module de câte un semestru, pentru cel puțin doi ani școlari, de la nivelul de începător la cel de avansat, în funcție de vârsta la care elevii încep cursurile.

În vară, elevii pot să aleagă programul de tabere de tehnologie. Activitatea Logiscool din Constanța va începe cu taberele de vară. Taberele Logiscool se vor desfășura în perioada iunie - septembrie, iar copiii și adolescenții se pot înscrie pe site-ul Logiscool în secțiunea de Tabere Urbane. Logiscool a pregătit mai multe programe de vară, structurate în patru mari tematici în cadrul Taberelor Urbane: Programare, Robotică, Minecraft, cât și Editare Foto și Video.

Cosmin Stan, partenerul din Constanța, a povestit ce l-a determinat să deschidă o școală de programare Logiscool în oraș: ”România beneficiază de mult talent în domeniul IT, iar prin Logiscool mă simt mândru să particip la crearea de oportunități pentru ca toate aceste talente să se dezvolte și să reușească. Copiii își petrec foarte mult timp în fața laptopului/telefonului/tabletei, iar eu sunt de părere că dacă își vor petrece o mică parte din acest timp în cadrul Logiscool, vor învăța nu doar să joace jocurile preferate, ci și să le programeze. „Statul la calculator” va deveni astfel util. Totodată, cred cu tărie în faptul că se va putea observa o creștere a interesului copiilor în materiile de la școală, cum ar fi matematica. Ei vor înțelege că noutățile pe care le învață în clasa de matematică le sunt foarte utile pentru a-și dezvolta propriul joc, a programa un roboțel Lego sau a crea lumi cât mai complexe în Minecraft, deci vor fi mai atenți și mai curioși la școală. Logiscool propune o largă varietate de cursuri la prețuri accesibile, astfel încât aceste lucruri să fie posibile pentru cât mai mulți copii”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se mai fac inscrieri?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920