REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Școala din 14 septembrie: 'Elevii să stea în bănci, profesorii se transformă în gardieni fără catalog'

Școala din 14 septembrie: 'Elevii să stea în bănci, profesorii se transformă în gardieni fără catalog'

Replica API 3 septembrie 2020 | 00:00 1726

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că zilnic va avea videoconferinţe cu Inspectoratele Şcolare, pentru a pregăti deschiderea noului an şcolar, iar unităţile de învăţământ vor trebui să aibă stocuri de măşti pentru elevii care nu au sau cărora li se rup cele pe care le poartă. De asemenea, catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor, pentru a ”eficientiza timpul”, în timp ce orele de laborator vor fi evitate, scrie stiripesurse.ro

”A început anul şcolar la data de 1 septembrie. Au revenit în spaţiul şcolii cadrele didactice. Avem videoconferinţe des, de mâine vom avea o videoconferinţă zilnic, am avut aseară cu Inspectoratele Şcolare, am făcut o inventariere, cat de pregătite sunt şcolile. Până în 14 septembrie şcolile trebuie să se pregătească, să primească elevii. Acum trebuie să ne pregătim respectând normele sanitare impuse de Ghidul elaborat de Ministerul Sănătăţii. Şi Ministerul Educaţiei a realizat ghiduri orientative, sunt publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Am elaborat şi repere metodologice pentru profesori, pentru fiecare disciplină şi fiecare model. Îi ajutăm să reducă decalajele, dacă există”, a declarat Monica Anisie, la TVR1, miercuri seară.

Întrebată dacă într-adevăr va dispărea catalogul în timpul cursurilor, Anisie a răspuns că ”sunt recomandări pentru a eficientiza timpul petrecut în pauze”.

”Trebuie să supraveghem mai atent copii, să fim atenţi dacă respectă normele”, a mai declarat ministrul.

Anisie a adăugat că unităţile şcolare vor avea stocuri de măşti, atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli.

”Şocolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o mască pentru copii si cadrele didactice. De cate ori nu s-a întâmplat să se rupă masca? De aceea, trebuie să existe acest stoc la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul ISJ. Le-am spus încă de aseară să îşi facă stocurile”, a mai declarat Anisie.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că se recomandă ca orele în laborator să fie evitate.

”Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci. Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a mai declarat Anisie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ministru e doar o coada de topor a strainilor. Ea face ce ii dicteaza aia de la Bruxelles si nu numai. Adica diatrugerea generatiei viitoare.
0
0
...de bolnava psihic are asta!
3
1
Ce treaba are catalogul cu pauza si cu eficienta?Fereasca Dumnezeu pe ce cale am apucat o?
3
0
Nu mai exista intoarcere la invatamant pe bune, cu cadre didactice bine pregatite si fara cadouri in bani,aur,vacante,carduri la spa, etc.Si nici copii cu cei 7 ani de acasa.
3
2
Se va face scoala normala, cand profesorii vor fi cum erau odata...... bine pregatiti, respectati si care impuneau respect...., adica NICIODATA, din pacate.
8
4
As vrea sa stiu cand se va face scoala normala: predare, ascultare, extemporal-din lectia de zi, lucrare de control-din 5,7 lectii, teze, respectarea profesorilor, admitere la facultate fara nota bac! Ce se poate copia la examenele nationale ?
8
1
Profesorii nu sunt nici peofesori. Sunt niste prapaditi care risipesc banii statului ne asumandu si nicio responsabilitate pentru rezultatul actului de predare. Siktir !
7
10
Profesorul nu este nici jadarm, nici supraveghetor, nici medic... profesorul trebuie sa-si faca actul didactic la catedra. Se duce naibii actul instructiv-educativ pe apa sambetei.
21
2
De ex scoala 30 are o singura toaleta pt baieti si o toaleta pt fete! Wc urile nu sunt cu senzori! Trag apa si pun mana toti unii dupa altii.Daca e unul cu diaree covid si altii merg la wc , se porneste un adevarat focar!
8
3
Da,o sa vedeti cum vor sta elevii sa asculte de toti cretinii. Daca parintii elevilor de azi erau speriati si cacati de frica in vremea ceausista,azi nu se mai poate miza pe o frica a elevilor. Se pisa ei pe toti politrucii si militienii prieteni nu cu populatia,ci cu interlopii! Parinti,copii si profesdori vor face scasndal impotriva idiotilor si masurilor luate de idioti.Ce faceti,o sa trimiteti armata impotriva copiilor?
9
2
inteligenta lui dancila mult peste psaricile liberale.
17
2
Monica sau Veorica....hmmm, chiar nu stiu...
9
3
Pidza ma-sii de proasta! Am ajuns la concluzia ca Anisie asta este mai proasta decat Dancila!
20
3
sa inceapa naibi scoala sa mai fumam si noi in grup ne mai gagicarim si noi ca suntem stresati destul!
10
6
Clar o generatie de sacrificiu. Poate asa se si vrea de fapt fiind o situatie mondiala.
10
4
pai asta isi doresc parintii sa aiba un loc unde sa scape de copii ca de educatia lor s-au saturat cat s-au ocupat in starea de urgenta!
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218