REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Școala „George Enescu” Năvodari – schimb de experiență cu profesori din alte țări!

Școala „George Enescu” Năvodari – schimb de experiență cu profesori din alte țări!

Replica API 6 noiembrie 2018 | 00:00 1795

Şcoala Gimnazială George Enescu Năvodari derulează în perioada septembrie 2018 - august 2020, în parteneriat cu școli din Turcia, Italia, Grecia, Lituania și Polonia, proiectul ERASMUS+ ,,Rainbow children”, finanțat din fonduri europene.

Echipa de implementare a proiectului este formată din zece cadre didactice și doisprezece elevi, la care se adaugă alți 18 elevi, voluntari în toate activitățile de promovare a proiectului internațional la nivelul Școlii ,,George Enescu”.

Proiectul urmărește schimbul de experiență între școlile partenere implicate, astfel încât beneficiarii direcți ai educației, elevii, să descopere și să înțeleagă consecințele migrației în lumea contemporană și necesitatea integrării imigranților în societățile de primire. Schimbul de valori culturale și lingvistice între elevii acestor țări conduc spre progresul tinerei generații, fiind cultivată aprecierea patrimoniului cultural, comunicarea, înțelegerea, cunoașterea reciprocă și mai ales toleranța și respectul față de valorile europene.

Într-o primă etapă a proiectului, elevii școlii sunt provocați în activități de tip concurs care pun în valoare ideea de cultură și moștenire culturală. Elevii sunt invitați să devină jurnaliști, să realizeze articole pe această temă, încercând să surprindă valori ale patrimoniului național, dar și universal. În egală măsură este încurajat și talentul artistic, elevii și profesorii fiind provocați să realizeze un logo al proiectului, cu tema migrație - integrare - interculturalitate. Participanților li se vor oferi premii surpriză, iar rezultatele vor fi prezentate în cadrul întâlnirilor cu ceilalți parteneri ai proiectului în prima mobilitate, care va avea loc în perioada 16-22 decembrie în Italia, școala gazdă fiind Instituto Comprensivo M.K. Gandhi. Pe parcursul anului 2019, elevii și cadrele didactice implicate în proiect vor participa la alte 3 mobilități în Grecia, Lituania și Polonia, mobilități ce presupun folosirea rețelelor de socializare în scopuri educative, realizarea de pagini web, organizarea de spectacole despre tradițiile și obiceiurile minorităților, utilizarea unei platforme twinspace și a uneia eTwinning, precum și organizarea unor expoziții în care să fie prezentate fotografii și postere pe tematica proiectului, crearea de videoclipuri și de cărți de prezentare a tuturor activităților din proiect.

„Școala Gimnazială George Enescu Năvodari va primi vizita partenerilor străini în martie 2020, iar ultima activitate va fi găzduită de școala inițiatoare a proiectului din Denizli, Turcia, în luna mai 2020”, a afirmat prof. Manuela Butuman, directorul unității de învățământ.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218