REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Școala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia va avea o clădire nouă, construită din fonduri europene!

Școala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia va avea o clădire nouă, construită din fonduri europene!

Replica API 8 iunie 2018 | 00:45 1139

Veste bună pentru părinții, elevii și profesorii de la Școala Gimnazială nr. 5 „Gala Galaction” din Mangalia: administrația locală a găsit o soluție pentru construirea unui nou corp de clădire. Imobilul respectiv este necesar, având în vedere că o clădire din sediul din zona Geamie, unde învăță o parte din elevii școlii, a fost retrocedat.

„Primăria Municipiului Mangalia a demarat procedurile pentru construirea unei unități de învățământ, cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 10, ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”. Prin acest proiect, se dorește edificarea unei clădiri care va deservi Școala Gimnazială „Gala Galaction” (Nr.5) din Mangalia. În prezent, reprezentanții Primăriei au emis un studiu de fezabilitate privind construcția școlii, iar documentația necesară pentru contractarea fondurilor UE va fi trimisă la Ministerul Dezvoltării până cel târziu la data de 10 iulie, a.c. Conform proiectului tehnic, noua clădire a Școlii nr. 5 va fi construită în incinta unității de învățământ, situată pe Șoseaua Constanței, nr. 27, din localitate”, au precizat reprezentanții administrației locale.

Corpul de clădire va avea parter plus trei etaje, urmând să găzduiască aproximativ 800 de elevi, care vor putea face cursurile în condiții optime și cu dotări moderne. „Actualul corp de clădire va fi recompartimentat și modernizat, iar acolo vom amenaja laboratoare (la parter) și spații administrative (la etaj)”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian. El a mai spus că noua construcție va avea, la demisol, sală de sport și vestiare, iar suprafața totală a școlii se va extinde pentru a face loc unui teren de sport în aer liber, care va fi amenajat pe o suprafață de aproximativ 400 mp. „Precizez faptul că toate aceste date tehnice au caracter informativ, putând suferi modificări, în urma măsurătorilor din teren. Durata totală a proiectului este de 24 de luni, din momentul aprobării finanțării europene”, a explicat Radu Cristian.

Edilul Mangaliei a mai afirmat că municipalitatea caută, de mai multă vreme, o soluție pentru elevii Școlii nr. 5, alături de părinți și profesori.

„Am avut mai multe întâlniri cu profesorii și părinții elevilor de la Școala nr. 5. Este normal ca dumnealor să își exprime public doleanțele privind construcția unei școli care să respecte standardele educaționale. Am încercat să găsim soluții, împreună, iar una dintre propuneri viza mutarea elevilor Școlii nr. 5, în actuala clădire a Colegiului Economic. Din păcate, ideea a fost respinsă de conducerea liceului, din motive obiective. Tot cu bani europeni, am fi putut construi o clădire nouă pentru Colegiul Economic, dar proiectul a fost refuzat, inexplicabil, de conducerea instituției”, a completat primarul. El a mai spus că axele de finanțarea europeană pentru extinderea Școlii nr. 5 au fost deschise recent, iar municipalitatea a demarat imediat procedurile de întocmire a documentației, astfel că identificarea unei soluții a avut continuitate, în contextul unei noi oportunități. „Sper ca noua construcție să fie gata cât mai curând și pe această cale fac apel la toate instituțiile implicate să elibereze avizele necesare în timp util, conform legii, astfel încât să putem demara lucrările de construcție”, a conchis primarul Radu Cristian.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faleza este blocata ostentativ de cei de la Belvedere. Pentru a avea acces la plaja noastra a tuturor trebuie sa platim . Chiar nu aveti nimic de spus dle primar? Sau v ati rupt de tot de cei multi?
1
0
Era corect sa spuna locul si cand.incep lucrarile
1
0
Gata raducu face drege pe hartie scoli si alte ma lasiii asta a facut sat din Mangalia si voi ii cereti scoli pai nici factura la lumina nu a reusit sa o plateasca
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614