REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şcoala „Lucian Grigorescu” din Medgidia, apreciată pentru implicarea în activităţile ecologice

Şcoala „Lucian Grigorescu” din Medgidia, apreciată pentru implicarea în activităţile ecologice

Replica API 5 iunie 2018 | 01:03 430

Eco-Schools, programul coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), iar în România de Centrul Carpato - Danubian de Geoecologie București, reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări.

Școala „Lucian Grigorescu” din Medgidia a aderat ȋn anul 2000, ȋn 2005 a obținut pentru prima dată Steagul Verde, drept recunoaştere a derulării cu succes a numeroase activităţi ecologice în rândul tinerei generaţii, fiind apoi reevaluată la fiecare doi ani. În acest sens, la sfârşitul săptămânii trecute, la şcoala din Medgidia a ajuns o comisie condusă de prof. dr. Cornelia Dincă, preşedintele CCDG.

Oaspeţii au fost ȋntȃmpinați de Comitetul Eco, format din 28 de elevi, reprezentanți ai claselor IV – VIII, coordonat de profesoarele Cătălina Ene și Anișoara Cornea. Activitățile derulate ȋn ultimii doi ani au avut patru teme generale: managementul deșeurilor, alimentație sănătoasă, curtea școlii și biodiversitatea. Cele mai reprezentative fotografii, din cadrul acțiunilor desfășurate ȋn acest interval de timp, au fost reunite ȋntr-un bogat și sugestiv material PPT.

Proiectul realizat recent cu titlul „Curtea școlii-spațiu de relaxare și ȋnvățare”, rodul strădaniei unor cadre didactice talentate, părinți devotați și elevi entuziaști, a fost apreciat ca fiind o adevărată oază de bucurie și culoare.

Au fost premiați elevii și colectivele care s-au remarcat prin contribuția lor notabilă la colectarea de maculatură.

La final, s-au rostit şi s-au consemnat cuvinte deosebite la adresa şcolii din Medgidia: „Lucian Grigorescu din Medgidia este o Eco-Şcoală de suflet, un „Cambridge” al Eco-Şcolilor din România. Ștacheta calității este amețitor de sus, dat fiind faptul că sunt aduse ȋn acest demers al educației ecologice valențe noi și necesare cum ar fi dragostea necondiționată față de tradiții, patriotism, altruism, bunătate, competențe curriculare, prietenie, viață trăită responsabil și sănătos ȋn armonie cu o natură curată și protejată. Felicitări sincere elevilor, dascălilor şi părinţilor pentru implicare, idei şi eleganţă!” - prof.dr. Cornelia Dincă.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum unde? la meditatie!
1
1
ecologia ! Da scoala cand se mai face ??
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218