REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şcolarii constănţeni au vizitat Centrul de Scafandri

Şcolarii constănţeni au vizitat Centrul de Scafandri

Replica API 24 octombrie 2014 | 00:20 92

Sute de copii din şcolile gimnaziale şi liceele constănţene au răspuns, joi, invitaţiei Centrului de Scafandri de a vizita instituţia şi de a afla câte ceva din activitatea şi viaţa de scafandru. Centrul de Scafandri din Constanţa (Unitatea Militară 02145), din cadrul Forţelor Navale, a organizat expoziţii de de echipament de scufundare din dotarea scafandrilor militari, organizate cu prilejul Zilei Porţilor Deschise pentru şcolarii constănţeni.

„Astăzi, ne-am deschis porţile pentru toţi cei interesaţi să viziteze şi să afle mai multe despre meseria de scafandru. Iniţial, au fost anunţaţi în jur de 350 de participanţi din şcoli şi licee constănţeni. Dar, se pare că începând cu ora 10:00 deja au venit o serie de vizitatori neanunţaţi. Ne bucurăm pentru acest lucru şi încercăm să facem faţă fluxului, astfel încât toată lumea să poată afla cât mai multe amănunte despre această meserie. Toate şcolile constănţene sunt invitate. Am primit solicitări şi din alte localităţi. Am fost încântaţi să le acceptăm, chiar şi din Bucureşti a sunat cineva”, a declarat lt. Consuela Constantinescu, ofiţer responsabil cu Relaţiile Publice ale Centrului de Scafandri, pentru Replica. De asemenea, sutelor de vizitatori li s-a alăturat şi un grup de persoane cu dizabilităţi. „Un grup de şase persoane cu dizabilităţi, însoţiţi de responsabilii acestora, au venit să viziteze centrul nostru”, a mai spus Constantinescu.

Înfiinţat în anul 1976, Centrul de Scafandri din Constanţa funcţionează ca instituţie unică de brevetare a scafandrilor, formarea şi atestarea personalului tehnic de asigurare a scufundărilor şi lucrărilor în imersiune. Scafandri militari români au capabilitatea de a participa în timp util, atunci când li se ordonă, la acţiuni de prevenire şi combatere a terorismului sau de înlăturare a pericolului generat de dispozitivele explozive clasice sau improvizate, pe teritoriul naţional şi în afara acestuia, independent sau în cooperare cu alte forţe similare NATO, în zone unde se impune intervenţia lor. Misiunea scafandrilor de luptă are ca scop asigurarea protecţiei obiectivelor din zona de responsabilitate a Forţelor Navale, dispuse la uscat, pe apă sau sub apă (nave, platforme maritime, conducte de transport gaze sau produse petroliere, cabluri pentru transportul energiei sau de comunicaţii), a canalelor navigabile, şi a zonei fluviale.

Evenimentul de joi a fost organizat în scopul promovării profesiei de scafandru militar, cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la acțiunile de eliberare a teritoriului național, purtate de armata României în cel de-al Doilea Razboi Mondial și al sărbătoririi Zilei Armatei României - 25 octombrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218