REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şcolile ar putea încasa bani din închirierea spaţiilor

Şcolile ar putea încasa bani din închirierea spaţiilor

Replica API 30 septembrie 2016 | 00:35 279

Proiect

Proiect

Primăria Constanţa a lansat spre consultare publică achiziţia „Serviciului de evaluare a bunurilor imobile aparţinând domeniului public al municipiului, aflate în administrarea unităţilor se învăţământ preuniversitar de stat“. Acest lucru se întâmpla, însă, de mai mult! Închirierea unei săli de sport pentru cel puţin două ore este aproximativ 50 de lei. Potrivit documentului, urmează să fie contractate servicii de consultanţă imobiliară prin care să se stabilească cuantumul minim al chiriei pentru bunurile imobile aparţinând domeniului public al municipiului Constanţa aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

Este vorba despre clădiri sau părţi ale acestora, săli de clasă, săli de sport, amfiteatre, chioşcuri alimentare, etc. care nu sunt afectate de activităţile specifice procesului instructiv educativ al unităţii de învăţământ ce le administrează, acestea fiind închiriate unor persoane fizice sau juridice în scopul desfăşurării unor activităţi care din punct de vedere economic, social şi cultural nu contravin normelor educaţionale. „Se solicită opinia furnizorilor cu privire la contravaloarea unui raport de evaluare, exprimată în lei, exclusiv TVA, prin care se va stabili cuantumul minim al chiriei pentru bunurile imobile aparţinând domeniului public al municipiului Constanţa aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat“, se arată în document. Directorii şcolilor constănţene pot obţine venituri suplimentare din închirierea bunurilor imobile, în urma unei hotărâri de Consiliu Local Municipal adoptate în anul 2013, iar banii obţinuţi se împart între unitatea de învăţământ şi bugetul local.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218