REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şcolile din Năvodari îşi vor administra singure bugetul. Iată ce părere au directorii

Şcolile din Năvodari îşi vor administra singure bugetul. Iată ce părere au directorii

Replica API 31 martie 2017 | 08:28 371

Primăria Năvodari a anunțat că, începând din luna martie 2017, instituțiile de învățământ preuniversitar de stat care funcționează pe raza orașului se administrează potrivit contractelor de management administrativ-financiar încheiate între directorii şcolilor şi primarul oraşului Năvodari. Directorii unităților școlare suțin că este o inițiativă bună cu care se vor obișnui.

Unităţilor şcolare li se vor remite fondurile de la bugetul local dar, directorii, care devin ordonatori de credite, vor fi responsabili pentru gestionarea investițiilor, reparațiilor și achizițiilor aferente funcționării în bune condiții a școlilor, sub supravegherea autorităților locale, prin intermediul reprezentanților din consiliile de administrație. Conform art. 20, alin.(2) și art. 112, alin.(2) din Legea 1/2011 a Educației Naționale, actualizată cu modificările și completările ulterioare și a HCL 429/22.12.2016 prin care s-a hotărât transmiterea din patrimoniul orașului Năvodari în administrarea unităților de învățământ a bunurilor imobile, clădiri și terenuri în care își desfășoară activitatea, dar și a mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar, acestea se vor ocupa şi de întreținerea patrimoniului primit în folosință. În continuare, Primăria Năvodari prin serviciul de Poliție Locală va asigura paza școlilor, ordinea publică și protecția elevilor. Directorii suțin că ceea ce a hotărât Primăria este un lucru benefic pentru unitățile școlare. „Ca orice început va fi greu, dar din punctul meu de vedere, în ceea ce privește unitatea noastră de învățământ, este o hotărâre care ne avantajează”, a declarat Elena Ligia Mangri, directorul Școlii Generale nr.2 „Grigore Moisil” Năvodari. De aceeși părere este și directorul Școlii Gimnaziale Tudor Arghezi. „O să trebuiască să ne obișnuim. Trebuie să învățăm și noi să ne administrăm singuri bugetul, nu avem ce să facem. Toate școlile din țară și-l administrează, deci vom administra și noi. La început va fi greu, dar ne vom obișnui”, a afirmat Maria Burlaciuc, directorul unității școlare.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La scoli nu trebuie politie locala ca nu jungla...
0
0
Pana acum n-am avut directori de scoli cercetati de DNA. Toate au un inceput...
1
0
Pai si Surdu Marian de la Termica nu mai poate fura nimic?
1
1
Este normal sa se intamplea asa.Directorii stiu cel mai bine ce este de facut.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218