REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Replica API 23 ianuarie 2020 | 07:18 363

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele didactice sunt sfătuite să își educe pe copii în așa fel încât să se șteargă pe picioare și să folosească dezinfectantul.

Potrivit Primăriei Constanța, primarul Decebal Făgădău a dat, încă de la sfârșitul anului trecut, bani pentru cumpărarea de materiale igienico-sanitare la toate unitățile de învățământ din oraș.

Au fost cumpărate covorașe, dispensere, substanțe dezinfectante, precum și soluțiile necesare împiedicării răspândirii virusurilor de sezon. „Aceste materiale au fost instalate la toate intrările și ieșirile din unitățile de învățământ, astfel încât să fie luate toate măsurile necesare pentru protecția copiilor, a personalului și a părinților care îi însoțesc pe cei mici. Facem apel către conducerile unităților de învățământ, precum și către cadrele didactice pentru a-i educa, a-i sfătui și a-i învăța pe copii să le folosească și să respecte cu strictețe măsurile igienico-sanitare, astfel încât să diminuăm, pe cît posibil, riscul îmbolnăvirilor cu afecţiuni respiratorii, în special gripă”, arată sursa citată.

Medicii specialiști recomandă părinților să fie atenți la igiena celor mici, iar la primele semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect. Și autobuzele din Constanța au fost dezinfectate pentru evitarea îmbolnăvirii călătorilor. Măsurile luate de reprezentanții transportului public au venit după ce, la finalul anului trecut, în Constanța au fost înregistrate peste 100 de cazuri de hepatita A, majoritatea pacienților fiind copii. În acest context, primarul Constanței a declarat la mijlocul lunii noiembrie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, că încearcă să găsească soluții pentru a îi putea da jos din autobuze pe călătorii care nu se spală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scolile nu au sapun la bai !! banalul SAPUN ! si voi vorbiti balarii !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920