REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Școlile și grădinițele private pot face cursuri, în timp ce cele de stat intră în vacanță

Școlile și grădinițele private pot face cursuri, în timp ce cele de stat intră în vacanță

Replica API 24 octombrie 2021 | 00:00 1573

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. În acest mod s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona. ”Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”, a afirmat Cîmpeanu, conform news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Sorin Cîmpeanu

”Art 8, 1 din hotărârea CNSU spune că se suspendă prezenţa fizică în toate grădiniţele şi şcolile private, inclusiv în cele 21 care funcţionează după curriculum altor state. Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educaţiei la nivel de structură a anului şcolar. Acest lucru ar fi trebui să fie reglementat prin Hotărâre de Guvern”, a declarat, duminică, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă instituţiile private de educaţie pot primi elevi începând de luni, ministrul a precizat: ”Conform articolului 8, 1, ca să fim clari, din decizia CNSU, se suspendă prezenţa fizică din şcolile şi grădiniţele private. Se suspendă prezenţa fizică înseamnă că şcolile private pot organiza sau vacanţă sau cursuri online. Din păcate, art 8, 1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educaţiei a avut datoria şi a reglementat vacanţa în unităţile de stat”.

Întrebat, de asemenea, dacă se va face o actualizare a deciziei, astfel încât să se ştie dacă unităţile private pot primi elevi de luni, Cîmpean a declarat: ”Conform art 8, 1, din decizia CSU, prezenţa fizică a fost deja suspendată. Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotărârea de Guvern. Ministerul Educaţiei, o spun încă odată, reglementează şcolile şi grădiniţele de stat din perspectiva vacanţei. Mai departe sunt alţii îndreptăţiţi să se pronunţe”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in pnl. La privat nu e covid
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367