REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Scriitorul Stephen King consideră că reacţia SUA la epidemia de coronavirus este „imposibil de înţeles“

Scriitorul Stephen King consideră că reacţia SUA la epidemia de coronavirus este „imposibil de înţeles“

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 1116

Stephen King

Stephen King, autor american a numeroase best-selleruri, a declarat, la patru decenii de la publicarea romanului său "The Stand", despre o pandemie de gripă letală care distruge mare parte din civilizaţia umană, că are dificultăţi în a înţelege de ce autorităţile nu au anticipat criza coronavirusului sau de ce nu a luat măsurile de precauţie necesare, relatează The Guardian, citat de Agerpres.

Cel mai vândut romancier contemporan de cărţi horror a declarat pentru CNN: "În ultimele trei sau patru săptămâni, oamenii mi-au zis: 'Trăim într-o lume a lui Stephen King' şi tot ce pot spune e că mi-aş dori să nu fie aşa".

"Era previzibil de multă vreme. Am scris 'The Stand' despre o pandemie care elimină mare parte din rasa umană şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că aceasta nu este chiar aşa de rea, dar am scris acest lucru în 1979 şi de atunci era previzibil să se întâmple", a spus King. "Faptul că nimeni nu părea a fi pregătit încă mă intrigă", a adăugat autorul care a vândut aproximativ 350 de milioane de cărţi în întreaga lume.

King şi-a exprimat anterior criticile la adresa reacţiei preşedintelui Donald Trump la această criză. Duminică, el l-a adăugat pe Ron DeSantis, guvernatorul republican al statului Florida, pe lista sa de lideri care, în opinia sa, nu au răspuns corespunzător în faţa acestei situaţii. DeSantis a fost criticat pentru că nu a emis un ordin de izolare a populaţiei statului şi pentru că a permis în continuare accesul pe plaje.

"Este aproape imposibil de înţeles", a spus King. "Îmi amintesc în anii '70, când republicanii au râs de Jimmy Carter considerându-l indecis şi şovăielnic. Preşedintele pe care îl avem acum şi Ron DeSantis de aici, din Florida, se presupune că sunt dintre aceia care acţionează, de genul pe care ţi-l doreşti în funcţie când ceva nu merge bine, pentru ca nu şovăie", a spus autorul.

King, care deţine case în Maine şi Florida, a continuat: "La început Trump a spus: 'Nu este foarte grav, nu vă faceţi griji, totul va fi bine', apoi când piaţa bursieră a început să fie afectată, când realitatea a lovit, a zis: 'Va fi ca un miracol, totul va fi bine până la Paşte şi vom avea bisericile pline'. Apoi, câteva zile mai târziu a vorbit despre o carantină. (Guvernatorul New York) Andrew Cuomo nu ştia despre aşa ceva, nimeni nu părea să ştie".

Autorul a venit cu veşti bune pentru fanii săi. Data de publicare a următoarei sale cărţi, intitulată "If It Bleeds", a fost modificată, romanul urmând să fie lansat cu două săptămâni mai devreme, la 28 aprilie, pentru a veni în ajutorul cititorilor aflaţi în autoizolare.

King a menţionat că noua dată de publicare a noului său roman va coincide cu lansarea următoarei cărţi a autorului best-seller John Grisham, intitulată "Camino Winds".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Autor american AL numeroase... Cum iti permiti sa scrii un articol, sa ai pretentia ca acesta sa fie citit, cand nu esti in stare sa faci astfel de acorduri simple?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614