REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Scrisoare deschisă a CVM Tomis către consilierii locali: „Sprijiniţi-ne să continuăm!”

Scrisoare deschisă a CVM Tomis către consilierii locali: „Sprijiniţi-ne să continuăm!”

Replica API 12 octombrie 2015 | 00:00 322

Singura echipă care reprezintă Constanţa în Europa, „faultată” de politicieni

Singura echipă care reprezintă Constanţa în Europa, „faultată” de politicieni

Echipa masculină de volei CVM Tomis Constanţa trece prin grave probleme financiare. Consilierii locali au amânat miercurea trecută, pentru a doua oară, votul asupra proiectului de hotărâre de finanţare de la bugetul local a echipei CVM Tomis. În fapt, nu a existat cvorum la şedinţa de miercuri, aşa că proiectul va fi supus votului în şedinţa din 13 octombrie, când este de aşteptat ca aleşii locali să facă act de prezenţă. Directorul executiv al CVM Tomis Constanţa, Serhan Cadâr, anunţase imediat după amânarea votului că va retrage echipa din Champions League, dar apoi a revenit asupra deciziei: „CVM Tomis joacă în Liga Campionilor, chiar dacă va face acest lucru cu juniorii, în ciuda piedicilor financiare puse de administraţia locală”.

Din disperare de cauză, directorul CVM Tomis a lansat un nou apel către administraţia locală, înaintea şedinţei din data de 13 octombrie: „Domnule primar, doamnelor şi domnilor consilieri, Club Volei Municipal Tomis Constanţa este, din păcate, singura grupare sportivă care reprezintă Constanţa în Europa, urmând să joace în Liga Campionilor la volei masculin pentru a patra oară consecutiv, fiind şi singura reprezentantă a Constanţei în prima ligă la sporturile de echipă, urmând să evolueze în Campionatul Naţional Divizia A1. CVM Tomis este campioana României la seniori şi juniori şi clasată între primele 12 echipe de volei masculin din Europa, alături de echipe de valoare mondială din Rusia, Polonia, Italia, Franţa, Turcia şi Germania.

Şi totuşi, în momentul actual, CVM Tomis se află în situaţia de a nu putea plăti taxele de legitimare ale sportivilor la Confederaţia Europeană de Volei şi implicit de a putea participa la competiţie. CVM Tomis, aşa cum îi este şi denumirea, nu a reprezentat niciodată şi nici nu va reprezenta vreodată o persoană sau un partid politic. Această grupare sportivă reprezintă municipiul Constanţa şi pe locuitorii săi, indiferent de naţionalitate, religie, sex, simpatizanţi ai unuia sau altui partid politic, iubitori ai sportului, indiferent de ramura sportivă. Aceasta echipă reprezintă CONSTANŢA”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Serhan Cadâr.

„Club Volei Municipal Tomis a început pregătirea pentru sezonul 2015-2016 la Constanţa, având încredere în conducerea clubului şi în Consiliul Local Constanţa, structura finanţatoare care a fost mereu lânga echipă, structura al cărei nume l-am purtat cu cinste în sălile de sport din Rusia, Belgia, Italia, Elveţia, Polonia, Turcia, Austria etc. În spiritul de fair play care caracterizează voleiul, CVM Tomis, singura grupare sportivă care reprezintă, în ediţia 2015-2016, Constanţa în Liga Campionilor Europeni şi în Campionatul Naţional Divizia A1, îşi doreşte să fie sprijinită financiar, la fel ca şi celelalte grupări sportive de către Consiliul Local Constanţa.

Toate performanţele sportive obţinute de CVM Tomis aparţin constănţenilor şi nutrim speranţa că vom realize şi alte performanţe. Campionatul Naţional începe la 21 octombrie 2015, iar CVM Tomis nu a primit nici măcar un leu. Lipsa unei finanţări urgente ne pune în situaţia neplacută de a nu putea juca în Liga Campionilor şi în Campionatul Naţional, chiar dacă am câştigat acest drept luptând pe terenul de sport.

Am convingerea că toţi cei cu drept de vot veţi gândi şi veţi vota ca şi cetăţeni constănţeni, ca reprezentanţi aleşi de constănţeni, aşa cum sunt ei, români, macedoneni, turci, greci ş alte nationalităţi. Competiţia sportivă este o luptă în care cel mai bun trebuie să câstige. Politica trebuie să sprijine sportul, fără să se implice în lupta sportivă.

Vă rog să-mi permiteţi să închei cu un citat celebru din Pierre de Courbetin care spunea:

“Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”. SPRIJINIŢI-NE SĂ CONTINUĂM!”, a mai transmis Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614