REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Scrisoare deschisă adresată preşedintelui CE, Jean - Claude Junker

Scrisoare deschisă adresată preşedintelui CE, Jean - Claude Junker

Replica API 22 octombrie 2018 | 00:00 170

Jean - Claude Junker

Cătălin Beciu, presedintele Partidului Neoliberal, i-a transmis o scrisoare lui Jean - Claude Junker, preşedintele Comisiei Europene, prin care îşi "manifestă ingrijorarea față de recentele scandaluri de corupție ce par să implice țări cu vechime în proiectul european".

Vă prezentam integral scrisoarea:

"Către Comisia Europeană, domnului președinte Jean -Claude Junker

Stimate domnule Jean-Claude Juncker,

Vă scriu astăzi pentru a-mi manifesta ingrijorarea față de recentele scandaluri de corupție ce par să implice țări cu vechime în proiectul european.

După debutul mușamalizărilor din Germania anilor 90', atunci cand dosarul de cercetare penală al unui cancelar german s-a închis printr-o minune, a urmat un lung șir de infractiuni uriașe trecute sub tăcere, toate comise cam prin aceleași state care au pretenția de a fi considerate modele. Apogeul a fost atins recent, prin cele cateva scandaluri legate de o evaziune de peste 60 de miliarde de euro ce a avut loc în țări care par foarte preocupate de corupția din România, in timp ce nu o gestioneaza foarte bine pe cea a lor.

Ingrijoratoare este și discreția Germaniei în legătură cu problemele companiilor auto de pe teritoriul ei, acestea fiind de asemenea în centrul unui uriaș scandal, asta dacă 60-100 de miliarde euro mai inseamnă ceva pentru UE... Mă refer la falsificarea testelor de poluare, practică aparent larg răspândită în industria auto germană și care, printr-o nefericită asociere, poate afecta și industria romanească, fiindcă un client asiatic sau din America de Sud ar putea crede că toată industria auto europeană falsifică teste. De EADS nu mai pomenesc, fiindcă sunt sigur că mi-ați înțeles deja punctul de vedere. Nici de geanta cu 50 de milioane ce ar fi fost luată de fostul președinte francez de la un dictator libian, fiindcă suma e modestă prin comparație cu "performanțele" de mai sus. În plus, aștept ca acuzația să fie dovedită, fiindcă așa trebuie să se înfăptuiască actul de justiție.

În final, am niște întrebări simple: Comisia Europeană va lua vreo poziție în legătură cu aceste teme? Putem fi siguri că veți condamna public aceste fapte grave, măcar cum ați condamnat corupția "endemică" incomplet dovedită din România și care oricum era de câteva mii de ori mai puțin costisitoare? Putem fi siguri că veți lua măsuri?

Europa pare a avea mari probleme de corupție, și nu acolo unde sunt cei reclamați în mod tradițional, ci mai degrabă la cei care reclamă.

Țara mea este un participant entuziast la proiectul european, dar vrea să știe exact cui s-a alăturat.

Romania - se pare că una dintre cele mai puțin corupte țări europene - are nevoie de acest răspuns.

Cu stimă, Cătălin Beciu

Preşedinte al Partidului Neoliberal"

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu inteleg mai beciule de ce te fute pe tine grija de ce fura lumea prin Europa. Asta cand la noi in tara, langa tine, se fura pe rupte !!! Deci beciule, multa muie cu cacat tie si partidului tau !!! Si sa nu uitam esenta ! Muie dragnea, muie pesede !!!
2
2
Scrie pe tine! Auzi, Romania e una din cele mai putin corupte tari... nu stiu ce fumezi dar stiu ce mananci!
1
1
Va preocupa cumva si coruptia regelui bal-bal ptr care a lasat tara sa fie mulsa zeci de ani? Poate va preocupa si ,,coruptia moderna,, a margaretei care vrea o lege data de politicieni corupti doar ptr ca ea sa mai traiasca din bugetul acestei tari? La panda stau hienele tinere si batrane care asteapta sa imparta prada
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218