REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SCRISOARE deschisă către Făgădău: Veți rămâne doar ”băiatul cu mapa” care VISEAZĂ proiecte și promite soluții

SCRISOARE deschisă către Făgădău: Veți rămâne doar ”băiatul cu mapa” care VISEAZĂ proiecte și promite soluții

Replica API 5 iunie 2020 | 21:41 3239

Ne apropiem cu paşi repezi de alegerile locale, chiar dacă nu s-a stabilit o dată exactă privind desfăşurarea acestora. Fiecare partid îşi face cărţile şi pregăteşte alianţe şi strategii, iar pe plan local sângele pare că fierbe în politicieni. Grupul PNL din Consiliul Local a transmis o scrisoare deschisă în atenţia primarului Decebal Făgădău, căruia îi numără zilele în fruntea urbei.

„Suntem în anul 2020. Un an electoral și cu multe emoții. Mai ales pentru PSD care, de 20 de ani, ține speranțele acestui oraș la nivelul de povești electorale. A fost meritul vostru că ați rezistat și v-ați menținut puterea, în timp ce orașul Constanța a devenit un cuib al corupției”, transmit peneliştii.

Zilele acestea, se va termina mandatul celor 4 ani. Și speră PNL că, odată cu ei, și o epocă. „Începând cu 2016, atunci când municipiul Constanța a ales un nou primar, noi, consilierii PNL, am sperat la alt tip de abordare privind ședințele Consiliului Municipal. Ne-am amăgit amarnic. După 4 ani, vă putem spune că rămâneți doar un învățăcel al mentorului spiritual al dumneavoastră, Radu Mazăre. Rămâneți doar o figură care nu înțelege valorile democrației și rolul opoziției”, se mai arată în scrisoarea transmisă.

PNL, către Făgădău: Aruncați electoral în ochii opiniei publice comunicate, prin care anunțați investiții de milioane de euro

„Domnule, încă primar al Constanței, suntem în anul 2020 și Constanța avea, până acum, de îndeplinit o serie de obiective, obiective care, după cum bine cunoașteți, au fost ratate. Aveați obligația să puneți în aplicare proiecte în ceea ce privește reabilitarea tuturor clădirilor care se află în subordinea primăriei Constanța, dar nu ați făcut acest lucru. Observăm cum, săptămânal, aruncați electoral în ochii opiniei publice comunicate, prin care anunțați investiții de milioane de euro, în timp ce, mai bine de 7 ani, ați fost doar ”băiatul cu mapa” al lui Mazăre. Ne întrebăm de ce nu publicați lista completă a tuturor instituțiilor care ar trebui reabilitate, conform noilor norme europene, fără să jucați celebrul joc de manipulare ”Bățul și morcovul”, mai spun consilierii.

"Ați învățat lecția de la părintele spiritual, Radu Mazăre, aceea că opoziția trebuie redusă la tăcere"

Ca și consilieri ai opoziției, în acești 4 ani, am încercat să fim oameni care reprezintă o voce în Consiliul Local, pentru cetățenii care i-au ales, și nu doar. Timp de 4 ani am încercat să criticăm ceea ce este de criticat, să venim cu soluții unde putem și să avem o colaborare instituțională în beneficiul cetățenilor Constanței. Ați învățat lecția de la părintele spiritual, Radu Mazăre, aceea că opoziția trebuie redusă la tăcere, ignorată și batjocorită.Cam aceasta a fost atitudinea, domnule încă-primar-al-Constanței. Rolul opoziției nu este de a vă da jos scamele de pe sacou, așa cum fac unii din preajma dumneavoastră”

„Ați retrocedat tot ce era de retrocedat apropiaților camarilei voastre”

„Domnule încă-primar-al-Constanței, au fost nenumărate apeluri, atât în ședințele Consiliului Local Municipal, cât și prin intermediul presei, teme de interes local, probleme ale cetățenilor, soluții, evident toate ignorate, sau mai degrabă ”rezolvate” în stilul caracteristic pe care l-ați patentat după celebra donației, în urma căruia ați primit și apelativul ”Făgădău-cică-dau”. Este josnic modul în care ați procedat cu acea așa-zisă donație, în care v-ați arătat o față grobiană și un suflet lacom după putere, după atenție publică, chiar și în momente în care oamenii suferă. Nimic nu contează pentru dumneavoastră, domnii de la PSD, în afară de putere. Asta ați arătat constănțenilor de-a lungul anilor, pentru că orașul involuează haotic, spațiile verzi sunt betonate, ați retrocedat tot ce era de retrocedat apropiaților camarilei voastre, care, peste noapte, au devenit milionari2, se mai arată în scrisoarea adresată lui Făgădău.

Domnule încă-primar-al-Constanței, ați patentat furtul tactic, ați fardat realitatea și ați rămas un continuator ferm al politicilor lăsate de predecesorul dumneavoastră. Ați avut o obsesie a cultului personalității, în acești 4 ani, astfel încât orice idee din partea opoziției trebuia înăbușită, minimalizată, în timp ce, pe de altă parte, în culisele primăriei, puneați în aplicare soluțiile venite din partea noastră. Un oraș cu acest tip de comportament și cu tactici minimaliste, fără obiective pentru ceea ce va veni peste 10-20 de ani, veți rămâne doar ”băiatul cu mapa” care mimează donații, visează proiecte și promite soluții. De asemenea, ați transformat Primăria Constanța într-un loc de promovare a nulităților în poziții-cheie, care fac umbră degeaba prin birourile primăriei și rezolvă problema cu pumnul”, a mai transmis PNL.

Finalul unei epoci?!

„Domnule încă-primar-al-Constanței, suntem în an electoral și este finalul unui mandat, însă noi sperăm să fie finalul unei epoci. La sfârșit de mandat, vă spunem, cu amărăciune, că viața Constanței continuă, indiferent de jocurile mici și mizerabile pe care le faceți, un exemplu recent fiind modul în care ați procedat cu celebra pasarelă din km 4-5, în ultima ședință. Din 2019, consilierii PNL s-au zbătut pentru un proiect care să vină în ajutorul locuitorilor din cartierele Km 4-5 și Poarta 6. A fost o propunere pentru o soluție viabilă, pe care ați ignorat-o cu bună știință. Proiectul a stat prin sertarele primăriei, așa cum au stat și alte proiecte propuse de consilierii PNL. Este timpul să înțelegeți că cei care sunt aleși în Consiliul Local reprezintă vocea cetățenilor, de aceea, acea pasarelă ar fi fost o soluție a unei probleme stringente din zonă, care există de mai bine de 20 de ani. Nu este singurul exemplu prin care jocurile mărunte, pe care le faceți în culise, blochează soluții pe care constănțenii le așteaptă, indiferent dacă au votat PNL sau PSD. Mai este puțin. Noi am răbdat 4 ani. Constănțenii au votat timp de 20 de ani PSD la Constanța. Poate, într-un final, veți culege, cu vârf și îndesat, tot ce ați semănat în acești ani”, au încheiat consilierii PNL.

Roxana Cristea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie la toti pesedistii din Constanta!
4
0
PNL nu e partidul aluia cu cladirea peste vestigii de langa Lupoaica? Nu e adunatura aia de consilieri care au votat si ei tot felul de PUZuri? Fagadau si Babu sunt clar un cuplu de abominabili. Dar nici de voi ailalti n-am uitat! Stelian, mucles cu USR cu tot! Mucles, asa cum mucles ai fost toata perioada clientului tau Mazare si a PUZurilor si distrugerilor lui! Zice ciob de oala sparta si cojoc de oaie moarta. Mucles ma!
3
2
Radu prostu tatal nostru
5
0
Multa muie ciumatilor galbeni care posteaza mai jos. lor si celorlalti frustati. PSD va va da o mare muie
1
7
viitorul coleg de celula cu hotii ! Fara mapa !!!
7
2
Eliberati-l urgent pe Mazare din puscarie sa termine soseaua de coasta a Constantei si sa aduca braziliencele inapoi la Constanta. Hai liberareeee....
2
5
Un papa lapte arogant. Muye psd muye fagabou. Assesses. Draq de zdrente si secaturi
12
5
Baiatul cu mapa trebuie sa plateasca pentru toate furaciunile vizibile din oras. Ca nu a facut nimic este evident, dar toate mizeriile pe care le-a facut pe bani multi, trebuie verificate la sange. Papitoiul asta trebuie dat exemplu! Un arogant cu cas la gura, venit din fundul curtii, dar cu pretentii de mare manager! Astia sunt cei mai periculosi...mai ales astia fara constiinta si bun simt!
15
5
Putorile din PNL au votat cot la cot cu PSD in consiliul local. Nu au facuu opozitie adevarata niciodata. Ipocriti umflati. Oamenii vor vota doar independenti gata cu partidele
11
2
Baiatul asta a copilarit intr-o saracie lucie printre noroaie si mocirle imputite in Beidaud judetul Tulcea unde a suferit de foame si tantari. Bineinteles ca a fugit din satul natal si a devenit sluga lui Mazare ani de zile, stiind sa slugareasca pe la spate un bufon. Se auzea Da stapane toata ziua.
18
4
Care baiat cu mapa? Baiatul cu ghiozdanul in spate are in fiecare zi traseul bine stabilit! A inceput campania electorala mergand singur pe traseul b-dul Tomis..de la Primarie pana la Capitol..doar,doar il vede lumea..se vrea bagat in seama,dar culmea,NIMENI nici macar un simplu salut. Un simplu necunoscut in marea multime! O sa ramana doar un simplu baiat venit din Beidaut,scos in fata de puscariasul si infractorul Mazare,individul cu stalpii si ma nou individul cu camarele de luat vederi! Doar atat..un simplu PARVENIT imbogatit prin mijloace doar de el stiute si gasca mafiota din pesedeu.
18
4
Daca stiti asa multe fapte ilegale ale Primarului, de ce nu faceti plangeri sustinute de probe la DNA? Ah, v-ati primit si voi partea si nu merge? Stati linistiti ca si-au luat partea si procurorii, nu se autosesizeaza decat la gainarii.
7
13
Ce ziar de jegosi.cand aveti un articol cu candidatii la primaria Constanta din partea PNL sau usr nu aveti sectiune de comentarii.Cand este vorba de fagadau sectiunea este deschisa... Cati bani primiti
17
8
TEATRU IEFTIN FACUT DE PNL. PSD SI PNL AU FACUT INTELEGEREA DEJA. SINGURA OPTIUNE CORETA ESTE USR. U S R ESTE SINGURA VARIANTA PENTRU CETATENII EDUCATI AI ORASULUI. FAGADAU CU BABU SI DOBRE SUNT ASOCIATI SI PRIETENI. GATA CU TEARUL SI MASCARADA. U S R ESTE VIITORUL
4
15
Invata gramatica ,mai analfabetule,inainte sa-ti dai cu parerea .Se vede ca esti pesedist.
7
8
Avem consilieri PNL?Unde?Cu se s-au remarcat acesti stimabili consilieri PNL,de au tupeul sa ceara primarului socoteala?Cu ZERO PROIECTE.Asa ca sa se roage sa mai prinda un mandat,daca il vor mai prinde decat sa vorbeasca aiurea.NU AU FACUT NIMIC pt Constanta in 4 ani de mandat,decat i-au pus bete in roate lui Fagadau.Sa il denigreze pe acesta si pt a scoate in evidenta marea incompetenta a PNL-istilor.In rest nimic.
15
6
Consilierii PNL vorbesc de valori ale democratiei?!? Cu BPL interimar de 4 ani mimand democratia, mimandu va functiile din opozitie 10 la numar in CL Ca cetatean , nu partizan al vreunui partid politic va consider REPETENTI pe voi din opozitie cat si pe cei de la putere. Ca sfat renuntati la EGO si nu mai candidati. Nu intelegeti reguli elementare ce tin de democratie. Invatati le aplicati le in propria curte mai apoi cereti le cetatenilor puterea reprezentativitatii. Cele bune
16
2
ba vasile de la 09.10 esti atit de agramat incit un te inghite netul
8
7
Imi pare foarte rau dar mai aveti de asteptat pana ve-ti avea un Primar la Constanta . Sunteti foarte slabi , nu aveti oameni capabili in PNL , cel putin pentru urmatori 4 ani .
13
13
Hotie mai mare ca la Constanta nu cred sa existe ! Fagadau este un mare zero barat .
16
8
Un arogant. Un inchipuit specialist. Zero barat ca si prietenul lui Dobre jr.
15
7
Consilierii PNL cu ce proiecte s-au remarcat ca sa manance atata kktt?Cu NIMIC,a da vin alegerile si trebuie sa arunce cu noroi in Fagadau ,ca poate poate mai prind si ei un ciolan.Sictir bai jegurilor in frunte cu amiralul Chitac , Crusoveanu, fiul lui Bola si toate gasca pnl-ista , plina de incompetenti
16
14
SA-L MAI VOTEZE MASA.
19
7
Ma deranjeaza nesimtirea si aroganta acestor alesi psd, care au impresia ca sunt D-zeu pe pamant. Sunt consilieri care nu au avut carte de munca pana la 35 de ani, acum fiind angajati raja, cu studii terminate pe la Saguna sau Spiru. Proasta educatie primita din familie, se vede acum prin actiunile lor. Din pacate, psd-ul, a ajuns mantia de ploaie pentru cei care au probleme cu legea si pentru cei care vor sa se inavuteasca rapid. Daca faceti o analiza, veti observa ca peste jumatate de angajati raja, taie frunza la cainii pe salarii babane si beneficii, dar sunt menbrii psd. Din pacate.
22
6
Intradevar, Fagadau nu e prost, doar ca tine pe langa el doar profitori, oameni din camarila lui Mazare. De ce nu i-a dat afara pe cei pentru care a facut atat tam-tam cand a venit. De ce se mai regasesc oameni ca Bratu, Trasca, etc... Verificati cum se fac angajarile domnule primar, atat la Primarie cat si in celelalte structuri: Confort Urban, RAJA si mai ale DGAS, unde Mereuta a dat-o afara pe Cezara, directoarea de la crese ca era o apropiata a lui Mazare si a adus-o pe fina lui...cel putin.... Oare e corect??? Si cati altii..increngaturi de neamuri, fini, nasi, gasti cu aceleasi interese.
15
8
Consilierii PNL sunt zero barata. Nu au facut nici un proiect, nici macar unu. Se opun de fatada unor proiecte, dar voteaza cu doua maini imobiliarele lui Bucovala, Comanescu, Lixandru, Dusu, Orban, Ghebaur, Cusu, Stavrositu, Ramazan. Toti cei enumerati sunt sponsori sau membri PNL. Consilierii PNL...te apuca rasul...zece oameni care nu au facut nimic 4 ani!
21
9
Fagadau nu-i prost dar este " incet" , se misca greu si nu are curaj sa-i infrunte pe golani.Pune frana la multe mangle, dar este inconjurat de manglitorii pusi in functii de Mazare, are un vice nesimtit si incompetent ca Babu si nu se opune golanilor de Stroe, Moga si Babus. Nici nu il " pune' n brate" pe Babu lui Dobre jr, care l-a pricopsit cu babuinul.Se construieste in oras, e de bine, dar dispar f multe spatii verzi,iar macar acolo unde mai exista, fa nene o oaza de verdeata,ci pomi nu cacaturile Polarisului.Pune pol locala la munca si nu da pomeni tiganimii.Iar pnleul, cu Chitac.....
20
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920