rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SCRISOARE deschisă către Făgădău: Veți rămâne doar ”băiatul cu mapa” care VISEAZĂ proiecte și promite soluții

Ne apropiem cu paşi repezi de alegerile locale, chiar dacă nu s-a stabilit o dată exactă privind desfăşurarea acestora. Fiecare partid îşi face cărţile şi pregăteşte alianţe şi strategii, iar pe plan local sângele pare că fierbe în politicieni. Grupul PNL din Consiliul Local a transmis o scrisoare deschisă în atenţia primarului Decebal Făgădău, căruia îi numără zilele în fruntea urbei.

„Suntem în anul 2020. Un an electoral și cu multe emoții. Mai ales pentru PSD care, de 20 de ani, ține speranțele acestui oraș la nivelul de povești electorale. A fost meritul vostru că ați rezistat și v-ați menținut puterea, în timp ce orașul Constanța a devenit un cuib al corupției”, transmit peneliştii.

Zilele acestea, se va termina mandatul celor 4 ani. Și speră PNL că, odată cu ei, și o epocă. „Începând cu 2016, atunci când municipiul Constanța a ales un nou primar, noi, consilierii PNL, am sperat la alt tip de abordare privind ședințele Consiliului Municipal. Ne-am amăgit amarnic. După 4 ani, vă putem spune că rămâneți doar un învățăcel al mentorului spiritual al dumneavoastră, Radu Mazăre. Rămâneți doar o figură care nu înțelege valorile democrației și rolul opoziției”, se mai arată în scrisoarea transmisă.

PNL, către Făgădău: Aruncați electoral în ochii opiniei publice comunicate, prin care anunțați investiții de milioane de euro

„Domnule, încă primar al Constanței, suntem în anul 2020 și Constanța avea, până acum, de îndeplinit o serie de obiective, obiective care, după cum bine cunoașteți, au fost ratate. Aveați obligația să puneți în aplicare proiecte în ceea ce privește reabilitarea tuturor clădirilor care se află în subordinea primăriei Constanța, dar nu ați făcut acest lucru. Observăm cum, săptămânal, aruncați electoral în ochii opiniei publice comunicate, prin care anunțați investiții de milioane de euro, în timp ce, mai bine de 7 ani, ați fost doar ”băiatul cu mapa” al lui Mazăre. Ne întrebăm de ce nu publicați lista completă a tuturor instituțiilor care ar trebui reabilitate, conform noilor norme europene, fără să jucați celebrul joc de manipulare ”Bățul și morcovul”, mai spun consilierii.

"Ați învățat lecția de la părintele spiritual, Radu Mazăre, aceea că opoziția trebuie redusă la tăcere"

Ca și consilieri ai opoziției, în acești 4 ani, am încercat să fim oameni care reprezintă o voce în Consiliul Local, pentru cetățenii care i-au ales, și nu doar. Timp de 4 ani am încercat să criticăm ceea ce este de criticat, să venim cu soluții unde putem și să avem o colaborare instituțională în beneficiul cetățenilor Constanței. Ați învățat lecția de la părintele spiritual, Radu Mazăre, aceea că opoziția trebuie redusă la tăcere, ignorată și batjocorită.Cam aceasta a fost atitudinea, domnule încă-primar-al-Constanței. Rolul opoziției nu este de a vă da jos scamele de pe sacou, așa cum fac unii din preajma dumneavoastră”

„Ați retrocedat tot ce era de retrocedat apropiaților camarilei voastre”

„Domnule încă-primar-al-Constanței, au fost nenumărate apeluri, atât în ședințele Consiliului Local Municipal, cât și prin intermediul presei, teme de interes local, probleme ale cetățenilor, soluții, evident toate ignorate, sau mai degrabă ”rezolvate” în stilul caracteristic pe care l-ați patentat după celebra donației, în urma căruia ați primit și apelativul ”Făgădău-cică-dau”. Este josnic modul în care ați procedat cu acea așa-zisă donație, în care v-ați arătat o față grobiană și un suflet lacom după putere, după atenție publică, chiar și în momente în care oamenii suferă. Nimic nu contează pentru dumneavoastră, domnii de la PSD, în afară de putere. Asta ați arătat constănțenilor de-a lungul anilor, pentru că orașul involuează haotic, spațiile verzi sunt betonate, ați retrocedat tot ce era de retrocedat apropiaților camarilei voastre, care, peste noapte, au devenit milionari2, se mai arată în scrisoarea adresată lui Făgădău.

Domnule încă-primar-al-Constanței, ați patentat furtul tactic, ați fardat realitatea și ați rămas un continuator ferm al politicilor lăsate de predecesorul dumneavoastră. Ați avut o obsesie a cultului personalității, în acești 4 ani, astfel încât orice idee din partea opoziției trebuia înăbușită, minimalizată, în timp ce, pe de altă parte, în culisele primăriei, puneați în aplicare soluțiile venite din partea noastră. Un oraș cu acest tip de comportament și cu tactici minimaliste, fără obiective pentru ceea ce va veni peste 10-20 de ani, veți rămâne doar ”băiatul cu mapa” care mimează donații, visează proiecte și promite soluții. De asemenea, ați transformat Primăria Constanța într-un loc de promovare a nulităților în poziții-cheie, care fac umbră degeaba prin birourile primăriei și rezolvă problema cu pumnul”, a mai transmis PNL.

Finalul unei epoci?!

„Domnule încă-primar-al-Constanței, suntem în an electoral și este finalul unui mandat, însă noi sperăm să fie finalul unei epoci. La sfârșit de mandat, vă spunem, cu amărăciune, că viața Constanței continuă, indiferent de jocurile mici și mizerabile pe care le faceți, un exemplu recent fiind modul în care ați procedat cu celebra pasarelă din km 4-5, în ultima ședință. Din 2019, consilierii PNL s-au zbătut pentru un proiect care să vină în ajutorul locuitorilor din cartierele Km 4-5 și Poarta 6. A fost o propunere pentru o soluție viabilă, pe care ați ignorat-o cu bună știință. Proiectul a stat prin sertarele primăriei, așa cum au stat și alte proiecte propuse de consilierii PNL. Este timpul să înțelegeți că cei care sunt aleși în Consiliul Local reprezintă vocea cetățenilor, de aceea, acea pasarelă ar fi fost o soluție a unei probleme stringente din zonă, care există de mai bine de 20 de ani. Nu este singurul exemplu prin care jocurile mărunte, pe care le faceți în culise, blochează soluții pe care constănțenii le așteaptă, indiferent dacă au votat PNL sau PSD. Mai este puțin. Noi am răbdat 4 ani. Constănțenii au votat timp de 20 de ani PSD la Constanța. Poate, într-un final, veți culege, cu vârf și îndesat, tot ce ați semănat în acești ani”, au încheiat consilierii PNL.

Roxana Cristea

vineri, 5 iunie 20202401
Comentarii

04Nastase(7 iun 14:36)
Muie la toti pesedistii din Constanta!
23Remus Vulpoaica(6 iun 21:21)
PNL nu e partidul aluia cu cladirea peste vestigii de langa Lupoaica? Nu e adunatura aia de consilieri care au votat si ei tot felul de PUZuri? Fagadau si Babu sunt clar un cuplu de abominabili. Dar nici de voi ailalti n-am uitat! Stelian, mucles cu USR cu tot! Mucles, asa cum mucles ai fost toata perioada clientului tau Mazare si a PUZurilor si distrugerilor lui! Zice ciob de oala sparta si cojoc de oaie moarta. Mucles ma!
05Decebalus per mazare jilava(6 iun 19:03)
Radu prostu tatal nostru
71Constanta fara ciuma galbena(6 iun 17:22)
Multa muie ciumatilor galbeni care posteaza mai jos. lor si celorlalti frustati. PSD va va da o mare muie
27Muie fagadau(6 iun 07:27)
viitorul coleg de celula cu hotii ! Fara mapa !!!
52Murphy(5 iun 20:57)
Eliberati-l urgent pe Mazare din puscarie sa termine soseaua de coasta a Constantei si sa aduca braziliencele inapoi la Constanta. Hai liberareeee....
512Mok.ro(5 iun 20:30)
Un papa lapte arogant. Muye psd muye fagabou. Assesses. Draq de zdrente si secaturi
515Loco(5 iun 19:18)
Baiatul cu mapa trebuie sa plateasca pentru toate furaciunile vizibile din oras. Ca nu a facut nimic este evident, dar toate mizeriile pe care le-a facut pe bani multi, trebuie verificate la sange. Papitoiul asta trebuie dat exemplu! Un arogant cu cas la gura, venit din fundul curtii, dar cu pretentii de mare manager! Astia sunt cei mai periculosi...mai ales astia fara constiinta si bun simt!
211Independent(5 iun 18:35)
Putorile din PNL au votat cot la cot cu PSD in consiliul local. Nu au facuu opozitie adevarata niciodata. Ipocriti umflati. Oamenii vor vota doar independenti gata cu partidele
418Fagadau complexat de saracie(5 iun 11:35)
Baiatul asta a copilarit intr-o saracie lucie printre noroaie si mocirle imputite in Beidaud judetul Tulcea unde a suferit de foame si tantari. Bineinteles ca a fugit din satul natal si a devenit sluga lui Mazare ani de zile, stiind sa slugareasca pe la spate un bufon. Se auzea Da stapane toata ziua.
418Constanta libera fara pesedeu(5 iun 11:09)
Care baiat cu mapa? Baiatul cu ghiozdanul in spate are in fiecare zi traseul bine stabilit! A inceput campania electorala mergand singur pe traseul b-dul Tomis..de la Primarie pana la Capitol..doar,doar il vede lumea..se vrea bagat in seama,dar culmea,NIMENI nici macar un simplu salut. Un simplu necunoscut in marea multime! O sa ramana doar un simplu baiat venit din Beidaut,scos in fata de puscariasul si infractorul Mazare,individul cu stalpii si ma nou individul cu camarele de luat vederi! Doar atat..un simplu PARVENIT imbogatit prin mijloace doar de el stiute si gasca mafiota din pesedeu.
137Codrutza(5 iun 11:07)
Daca stiti asa multe fapte ilegale ale Primarului, de ce nu faceti plangeri sustinute de probe la DNA? Ah, v-ati primit si voi partea si nu merge? Stati linistiti ca si-au luat partea si procurorii, nu se autosesizeaza decat la gainarii.
817Ionnn(5 iun 11:00)
Ce ziar de jegosi.cand aveti un articol cu candidatii la primaria Constanta din partea PNL sau usr nu aveti sectiune de comentarii.Cand este vorba de fagadau sectiunea este deschisa... Cati bani primiti
814nu mai manipulatz(5 iun 10:51)
de unde si pana unde usri singura optiune?toti au in spate pe cineva. Unul e cu Celco, unul e cu Comanescu, toti sunt disperati dupa ciolan. Usr la Cta nu este de votat. Toti make s au inrolat in usr adusi de Dzimmy Caragher directorul firmei cardinal, aia care e vesnic pe pierdere dar functioneaza. Asta da cinste si meritocratie. Mai bine votez chitac, care stiu ca are echipa profi in spate.
154PSD si PNL sunnt BLAT(5 iun 10:32)
TEATRU IEFTIN FACUT DE PNL. PSD SI PNL AU FACUT INTELEGEREA DEJA. SINGURA OPTIUNE CORETA ESTE USR. U S R ESTE SINGURA VARIANTA PENTRU CETATENII EDUCATI AI ORASULUI. FAGADAU CU BABU SI DOBRE SUNT ASOCIATI SI PRIETENI. GATA CU TEARUL SI MASCARADA. U S R ESTE VIITORUL
87@"VASILE-5 iun 09.10"(5 iun 10:01)
Invata gramatica ,mai analfabetule,inainte sa-ti dai cu parerea .Se vede ca esti pesedist.
615Emil(5 iun 09:46)
Avem consilieri PNL?Unde?Cu se s-au remarcat acesti stimabili consilieri PNL,de au tupeul sa ceara primarului socoteala?Cu ZERO PROIECTE.Asa ca sa se roage sa mai prinda un mandat,daca il vor mai prinde decat sa vorbeasca aiurea.NU AU FACUT NIMIC pt Constanta in 4 ani de mandat,decat i-au pus bete in roate lui Fagadau.Sa il denigreze pe acesta si pt a scoate in evidenta marea incompetenta a PNL-istilor.In rest nimic.
216Cetatean(5 iun 09:26)
Consilierii PNL vorbesc de valori ale democratiei?!? Cu BPL interimar de 4 ani mimand democratia, mimandu va functiile din opozitie 10 la numar in CL Ca cetatean , nu partizan al vreunui partid politic va consider REPETENTI pe voi din opozitie cat si pe cei de la putere. Ca sfat renuntati la EGO si nu mai candidati. Nu intelegeti reguli elementare ce tin de democratie. Invatati le aplicati le in propria curte mai apoi cereti le cetatenilor puterea reprezentativitatii. Cele bune
78cta(5 iun 09:23)
ba vasile de la 09.10 esti atit de agramat incit un te inghite netul
1313VASILE(5 iun 09:10)
Imi pare foarte rau dar mai aveti de asteptat pana ve-ti avea un Primar la Constanta . Sunteti foarte slabi , nu aveti oameni capabili in PNL , cel putin pentru urmatori 4 ani .
816Ion(5 iun 09:06)
Hotie mai mare ca la Constanta nu cred sa existe ! Fagadau este un mare zero barat .
715Cta(5 iun 09:03)
Un arogant. Un inchipuit specialist. Zero barat ca si prietenul lui Dobre jr.
1416Onut(5 iun 08:19)
Consilierii PNL cu ce proiecte s-au remarcat ca sa manance atata kktt?Cu NIMIC,a da vin alegerile si trebuie sa arunce cu noroi in Fagadau ,ca poate poate mai prind si ei un ciolan.Sictir bai jegurilor in frunte cu amiralul Chitac , Crusoveanu, fiul lui Bola si toate gasca pnl-ista , plina de incompetenti
719anonimus(5 iun 07:46)
SA-L MAI VOTEZE MASA.
622Jean(5 iun 07:31)
Ma deranjeaza nesimtirea si aroganta acestor alesi psd, care au impresia ca sunt D-zeu pe pamant. Sunt consilieri care nu au avut carte de munca pana la 35 de ani, acum fiind angajati raja, cu studii terminate pe la Saguna sau Spiru. Proasta educatie primita din familie, se vede acum prin actiunile lor. Din pacate, psd-ul, a ajuns mantia de ploaie pentru cei care au probleme cu legea si pentru cei care vor sa se inavuteasca rapid. Daca faceti o analiza, veti observa ca peste jumatate de angajati raja, taie frunza la cainii pe salarii babane si beneficii, dar sunt menbrii psd. Din pacate.
815Consilierii PSD ...(5 iun 07:03)
Intradevar, Fagadau nu e prost, doar ca tine pe langa el doar profitori, oameni din camarila lui Mazare. De ce nu i-a dat afara pe cei pentru care a facut atat tam-tam cand a venit. De ce se mai regasesc oameni ca Bratu, Trasca, etc... Verificati cum se fac angajarile domnule primar, atat la Primarie cat si in celelalte structuri: Confort Urban, RAJA si mai ale DGAS, unde Mereuta a dat-o afara pe Cezara, directoarea de la crese ca era o apropiata a lui Mazare si a adus-o pe fina lui...cel putin.... Oare e corect??? Si cati altii..increngaturi de neamuri, fini, nasi, gasti cu aceleasi interese.
921Consilierii PNL(5 iun 06:34)
Consilierii PNL sunt zero barata. Nu au facut nici un proiect, nici macar unu. Se opun de fatada unor proiecte, dar voteaza cu doua maini imobiliarele lui Bucovala, Comanescu, Lixandru, Dusu, Orban, Ghebaur, Cusu, Stavrositu, Ramazan. Toti cei enumerati sunt sponsori sau membri PNL. Consilierii PNL...te apuca rasul...zece oameni care nu au facut nimic 4 ani!
720Cta(5 iun 03:04)
Fagadau nu-i prost dar este " incet" , se misca greu si nu are curaj sa-i infrunte pe golani.Pune frana la multe mangle, dar este inconjurat de manglitorii pusi in functii de Mazare, are un vice nesimtit si incompetent ca Babu si nu se opune golanilor de Stroe, Moga si Babus. Nici nu il " pune' n brate" pe Babu lui Dobre jr, care l-a pricopsit cu babuinul.Se construieste in oras, e de bine, dar dispar f multe spatii verzi,iar macar acolo unde mai exista, fa nene o oaza de verdeata,ci pomi nu cacaturile Polarisului.Pune pol locala la munca si nu da pomeni tiganimii.Iar pnleul, cu Chitac.....
mai mult...Politică
2 iul 00:00PoliticăOrban, despre planul de relansare economică: Urmăm un model bazat pe investiţii, digitalizare, inovare şi creşterea competitivităţii

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică a fost...255

2 iul 00:00PoliticăIohannis: Fondurile europene trebuie să devină pilon esenţial al dezvoltării noastre254
2 iul 00:00PoliticăOprea: Programul de relansare economică arată negru pe alb că Guvernul nu vrea să dubleze alocaţiile şi să crească pensiile259
2 iul 00:00PoliticăAsztalos Csaba - ales în funcţia de preşedinte al CNCD, pentru 5 ani

Asztalos Csaba a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea...262

2 iul 00:00PoliticăGuvernul a adoptat o OUG privind simplificarea procedurilor de derulare a achiziţiilor publice310
2 iul 00:00PoliticăGuvern: Aproximativ 1.500 de pensionari care au lucrat în industria de apărare vor avea pensiile recalculate275
2 iul 00:00PoliticăAurescu: Sprijinul acordat de România Ucrainei este dezinteresat. Sunt acţiuni lipsite de orice conotaţie politică

Sprijinul umanitar acordat de către România Republicii Moldova şi Ucrainei, în acord cu conceptul Team Europe...260

2 iul 20:30PoliticăCiolacu susţine că Planul de relansare economică al Guvernului este copiat din programul de guvernare al PSD270
2 iul 00:00PoliticăPlan de relansare - Investiţii locale în sistemul sanitar de aproape 17,5 miliarde lei în perioada 2021 - 2027224
2 iul 00:00PoliticăOrban: Planul naţional de investiţii - ambiţios. În maximum o lună să avem instrumentele pentru punerea în practică

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică este unul...257

2 iul 00:00PoliticăOrban: Examenele naţionale s-au desfăşurat în condiţii excepţionale234
2 iul 00:00PoliticăSenat: Corlăţean atrage atenţia că preşedintele şi Guvernul au formulat „atacuri politice inacceptabile“ la adresa Parlamentului239
Vremea
28°26.2° - 28° joi, 2 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 3.59 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 iul 00:00SportValencia a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de echipa Athletic Bilbao

Formaţia Valencia a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de echipa Athletic Bilbao, într-un...241

2 iul 00:00SportInter Milano, victorie categorică în Serie A: scor 6-0 cu Brescia

Formaţia Internazionale Milano a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa Brescia, într-un meci...253

2 iul 00:00SportFormaţia Arsenal Londra a învins, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Norwich City: Eşec pentru Leicester

Formaţia Arsenal Londra a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Norwich City, într-un...243

2 iul 00:00SportFC Voluntari se îndepărtează de zona roșie după 2-0 cu Chindia Târgovişte

Formaţia FC Voluntari a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Chindia...266

Local
2 iul 22:39LocalÎncă un accident, în Constanţa, provocat de un şofer vârstnic

Conform reprezentanţilor legii, miercuri, 7 iulie, un bărbat de 81 de ani a condus un autoturism în localitatea...1466

2 iul 22:39LocalPERCHEZIȚII DE AMPLOARE la Constanța într-un dosar de TRAFIC de MINORI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Constanța au...1171

2 iul 22:38LocalGuvernul continuă acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru angajatorii a căror activitate este suspendată

476

2 iul 00:00LocalAdmiterea la Școala Militară de Maiștri fără examen. Iată detaliile

Admiterea la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale se va desfășura pe baza mediei de la...796

2 iul 22:41LocalMEC: 62.790 de contestaţii depuse la Bacalaureat

Un număr de 62.790 de contestaţii au fost depuse la sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat, informează,...386

2 iul 22:40LocalVÂNZAREA Castelului Regal din Mamaia, ANULATĂ!

Ministerul Culturii și Identității Naționale a recuperat, în instanță, monumentul istoric din Mamaia, cunoscut...1783

2 iul 22:38LocalCovid-19: 454 cazuri la Constanța

Până astăzi, 1 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul...1024

2 iul 22:37LocalDrumul de ACCES către Zoom Beach, REDESCHIS

Nu demult, italianul care deținea terenul pe care era și drumul de acces spre plaja 3 papuci și-a îngrădit terenul,...1693

2 iul 22:36LocalVAL de infracțiuni la regimul RUTIER, constatate de polițiștii constănțeni

688

Politică
Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4250

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...5883

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4265

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5143

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3430

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3007

Monden
2 iul 00:00MondenAntonio Banderas şi fosta realizatoare TVE María Casado vor fi gazdele ediţiei de anul viitor a galei Premiilor Goya

Actorul Antonio Banderas şi fosta realizatoare TVE María Casado vor fi gazdele ediţiei de anul viitor a galei...241

2 iul 19:54MondenSylvester Stallone are jumătate din faţă paralizată şi şi-a făcut debutul într-un film porno

A fost Rambo, Rocky, are întodeauna loviturile la el şi e teribil de carismatic, chiar şi când nu schiţează nici...496

2 iul 00:00MondenBasistul trupei Maroon 5 a fost arestat: Și-a rupt în bătaie concubina

256

2 iul 00:00MondenVictimele producătorului de film Harvey Weinstein vor primi despăgubiri de 19 milioane de dolari

Mai multe femei care au fost victime ale unor agresiuni sexuale comise de Harvey Weinstein, găsit vinovat în februarie...262

2 iul 01:32MondenRingo Starr va susţine un concert live virtual, împreună cu Paul McCartney şi alte vedete

Ringo Starr, fost component al legendarei formaţii The Beatles, a anunţat că va susţine, la împlinirea vârstei de...324

2 iul 00:00MondenTom Hanks susţine că Hollywoodul nu are nicio idee despre când vor fi reluate filmările

222

Mapamond
2 iul 00:00MapamondCoronavirus: Israelul înregistrează cel mai mare număr de contagieri de la începerea pandemiei

Israelul a înregistrat în ultimele 24 de ore 859 de cazuri, cel mai mare număr de contagieri zilnice cu coronavirus...238

2 iul 00:00MapamondGeorg Ratzinger, fratele papei emerit Benedict al XVI-lea, a murit la vârsta de 96 de ani

Georg Ratzinger, fratele papei emerit Benedict al XVI-lea, a murit la vârsta de 96 de ani în oraşul Regensburg, din...244

2 iul 00:00MapamondCoronavirus: New York va plasa în carantină vizitatorii din 16 state ale SUA

221

Sănătate
2 iul 00:00SănătateȘofranul – ce beneficii și ce proprietăți are

Șofranul este o plantă veche și scumpă, un condiment cu un parfum puternic și o culoare distinctivă. Conține...247

2 iul 00:00SănătateSucul de urzică - beneficii și contraindicații

Deși este o plantă a cărei atingere produce înroșirea și inflamarea pielii, însoțită de mâncărimi, urzica a...253

2 iul 00:00SănătateTotul despre laminarea genelor

239

2 iul 00:00SănătateUn somn de proastă calitate afectează recurentă ulcerului gastric

Potrivit unui studiu publicat în "Journal of American Geriatrics Society", un somn de proastă calitate, cu multe...230

2 iul 00:00SănătateStudiu: Metastaza cancerului de pancreas ar putea fi prevenită

Oamenii de știință au arătat într-un nou studiu că metastaza cancerului pancreatic - atunci când celulele...263

2 iul 00:00SănătateStudiu: O moleculă arde grăsimea și scade rezistența la insulină

Un studiu recent a identificat un mic deconectant mitocondrial care micșorează cantitatea de grăsime corporală a...287

2 iul 00:00SănătateLimfocite scăzute sau crescute: cauze, simptome și tratament

Limfocitele sunt un tip de leucocite (globule albe) produse în măduva osoasă. Unele limfocite ajung în fluxul de...262

2 iul 00:00SănătateÎn ce ordine se aplică produsele de îngrijire a plielii?

Pentru întreținerea frumuseții și sănătății tenului, este nevoie de o rutină de îngrijire zilnică, adaptată...254

2 iul 00:00SănătatePassiflora - beneficii și contraindicații

233

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT